Korps: Friesland, plaats: Fryslân 11-03-2003
Politieberichten van 11/3 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Sint Jacobiparochie: inbraak auto
Afgelopen weekend werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Van Wijngaardenstraat. Het slot in het linker voorportier werd vernield. Uit de auto werd een radi/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 30-jarige inwoner van Sint Jacobiparochie, heeft aangifte gedaan.

Drachten: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Sint Jansberg. Het linker voorportier werd opengebroken. Uit de auto werd het frontje van de radio weggenomen. De eigenaar, een 31-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Lemmer: verdachte aangehouden
Zondagavond werd een 33- jarige inwoner van Lemmer aangehouden op de Straatweg. Agenten waren bezig met de controle van een scooterrijder toen de verdachte zich hiermee bemoeide. Ondanks dat hij gewaarschuwd werd ging hij hiermee door en beledigde hij de agenten. De verdachte werd daarop aangehouden. Bij zijn aanhouding pleegde hij verzet. Tijdens de overbrenging naar het bureau werd de verdachte agressief. In het bureau te Lemmer vernielde de verdachte de wanden en de verlichting van de ophoudkamer. Toen de verdachte geen gehoor gaf aan de bevelen om de vernielingen te staken werd pepperspray gebruikt. Hierop staakte de verdachte zijn verzet. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld.

Follega: lasershield
Maandag omstreeks 09.00 uur werd op de Straatweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Bij een snelheidsmeting met de laserpatrol kon de snelheid van de auto niet worden vastgesteld. De laserpatrol gaf geen snelheid aan. De bestuurder, een 59-jarige inwoner van Blaricum, bleek een lasershield in zijn auto te hebben gemonteerd. De bestuurder kreeg hiervoor een bekeuring.

Surhuisterveen/Harkema: inbraken
Afgelopen nacht werd in Surhuisterveen (7) en Harkema (1) ingebroken c.q een poging daartoe ondernomen. In de Harkema werd een winkel aan de Warmondtstraat bezocht. Een ruit van de winkel werd vernield. Voor zover nu kon worden nagegaan werd er niets weggenomen. In Surhuisterveen werden verschillende winkels bezocht o.a. aan de Vierhuisterweg (2), J. Binneslaan, De Kolk en De Dellen (3). Hier kwam men in alle gevallen binnen door verbreking van het slot in de toegangsdeur. Bij een zaak aan de Dellen werden 8 satellietontvangers en een tv weggenomen. Bij de andere zaken werd voor zover nu kon worden nagegaan niets weggenomen. De eigenaars hebben aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: weedplantage
Dinsdag omstreeks 09.20 uur meldde een bewoner van de Pieter Stuyvesantweg dat hij wateroverlast ondervond van een woning, die boven zijn woning was gelegen. Er kwam water door het plafond. Een onderzoek ingesteld bij de desbetreffende woning. De bewoner was niet aanwezig. Hierop de deur van de woning geforceerd en naar binnengegaan. In de woning werd een compleet ingerichte hennepplantage aangetroffen. Het bleek dat men illegaal stroom aftapte. In totaal werden 220 hennepplanten met bijbehorende apparatuur (lampen, bakken en afzuigapparatuur) in beslag genomen. De hennepplanten zijn inmiddels vernietigd. De 41-jarige bewoner moet nog worden gehoord.

Sneek: meisje lastig gevallen, getuigen gezocht Donderdag 6 maart tussen 20.30 en 20.45 uur is op de Molenkrite een 17-jarig meisje uit Sneek lastig gevallen en betast. Het slachtoffer fietste over het fietspad tussen de parallelweg van de Lemmerweg en de Molenkrite. Dit fietspad ligt tussen de voetbalvelden van VV Sneek en de tennishal. Daar werd zij ingehaald door een man, eveneens op de fiets. Deze man was ongeveer 40 jaar en droeg een rode baseballpet. Hij pakte haar vast. Het meisje wist de man weg te duwen en fietste hard weg. Ze deed aangifte.
De zaak is in behandeling bij de afdeling Jeugd en Zeden van de recherche van het district Sneek. Zij komt graag in contact met getuigen van dit voorval. Ook is het niet uitgesloten dat deze man eerder slachtoffers heeft gemaakt. Ook zij worden verzocht zich te melden bij de politie. Getuigen en slachtoffers kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 11-03-2003 '
Lees ook