Korps: Friesland, plaats: Fryslân 11-03-2003
Politieberichten van 10/3 (13.00 uur) t/m 11/3 (07.00 uur)

Leeuwarden: auto gestolen
Tussen zondagavond 21.30 uur en maandagochtend 07.00 uur werd een personenauto gestolen aan De Gealanden. De auto was geparkeerd op het parkeerterrein en was afgesloten achtergelaten. Een 32- jarige Leeuwarder deed aangifte.

Witmarsum: woninginbraak - getuigen gevraagd
Op zaterdag werd tussen15.30 uur en 19.45 uur ingebroken in een woning aan De Krite waarbij sieraden werden weggenomen. Men kwam binnen door een deur te forceren. Er werd aangifte gedaan door een 53- jarige inwoonster van Witmarsum. De politie vraagt eventuele getuigen die iets hebben gezien van de inbraak om zich te melden via telefoonnummer: 0900 8844.

Leeuwarden: aanrijding met letsel
Maandag vond om 15.20 uur een aanrijding plaats aan De Groene Ster tussen twee personenautos waarbij een persoon gewond raakte. Het slachtoffer, een 45- jarige man uit Donjum liep een hoofdwond op een gekneusde hand. Hij werd ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld. Een automobilst, een 59- jarige inwoner van Tijnje, had zijn auto op een kruising in De Groene Ster tot stilstand gebracht. Dit werd te laat opgemerkt door de andere automobilist die tegen de stilstaande auto reed. De auto van de inwoner van Donjum liep dusdanige schade op dat het kenteken werd ingevorderd en werd weggesleept.

Leeuwarden: inbraak garage
Tussen zaterdagmiddag en maandagochtend werd ingebroken in een garage aan de Swammersdamstraat. Er werden dozen met installatiematerialen voor sanitair en een scooter weggenomen. Men kwam binnen door een deur te forceren. Er werd aangifte gedaan door een 44- jarige Leeuwarder.

Lemmer: winkeldief aangehouden
Maandag werd om 19.30 uur een verdachte aangehouden aan de Sluisweg ter zake winkeldiefstal. De man, een 26- jarige inwoner van Lemmer, wilde een rol aluminiumfolie meenemen zonder te betalen. Er werd aangifte gedaan door een medewerker van de winkel.

Leeuwarden: inbraak school
Tussen vrijdagavond en maandagochtend werd ingebroken in een school aan de Brandemeer. Er werden twee beeldschermen en een computer weggenomen. Men kwam binnen door een ruit te breken. Aangifte werd gedaan door een 50- jarige inwoner van Stiens.

Alcohol in het verkeer
De volgende bestuurders zijn betrapt op het rijden onder invloed. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

Heerenveen: maandag 21.45 uur, Schans, 24- jarige inwoner van Heerenveen, 390 ug/l, rijverbod 3 uren, automobilist.

Drachten: dinsdag om 00.16 uur, De Lange West, 32- jarige inwoner van Drachten, 310 ug/l, rijverbod van 2 uren, automobilist.

Wiuwert: dinsdag om 01.05 uur, Froonackerdyk, 34- jarige inwoner van Sneek, 395 ug/l, rijverbod van 3 uren, automobilist.

Leeuwarden: bedrijfsinbraak
Tussen vrijdagavond en maandagochtend werd ingebroken in een kantoor aan de Groeneweg. Er werd een computer weggenomen. Men kwam binnen door een ruit te forceren. Er werd aangifte gedaan door een 51- jarige Leeuwarder.

Leeuwarden: diefstal Cds uit auto
Vrijdagavond werd omstreeks 18.30 een krat met 89 cds gestolen uit een geparkeerde personenauto aan het Droevendal. De auto was niet afgesloten en stond voor een woning. In een onbewaakt ogenblik werd het krat weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 42- jarige inwoonster van Leeuwarden.

Mantgum: aanrijding met letsel
Maandagmiddag ontstond om 14.15 uur een aanrijding tussen een racefietser en een personenauto aan de Hegedyk waarbij de fietser gewond raakte. Het slachtoffer, een 64- jarige inwoner van Harlingen werd zwaar gewond naar het Antoniusziekenhuis te Sneek gebracht. De fietser reed over het fietspad en kwam uit de richting van Weidum. Vlak voor de afslag naar Jorwert sloeg hij af zonder goed uit te kijken. De bestuurster van de personenauto, een 44- jarige inwoonster van Mantgum kwam uit dezelfde richting en kon de fietser niet meer ontwijken. Bureau Ongevallenanalyse van politie Fryslân deed onderzoek naar de toedracht.

IJlst: mishandeling
Maandagavond om 20.45 uur werd een 21- jarige inwoner van Sneek bij de sporthal aan De Dassenboarch mishandeld door een groepje jongeren. Het slachtoffer werd geslagen en geschopt door de groep. Het slachtoffer liep lichte verwondingen op aan zijn hoofd (schram op de onder- en bovenlip/ heeft zich niet onder doktersbehandeling gesteld). Deze vechtpartij had te maken met een het feit dat het slachtoffer afgelopen weekend een aantal jongens uit een bar in Sneek had verwijderd, waar hij als barkeeper werkzaam was. De jongeren waren daar lastig geweest. Waarschijnlijk betrof het hier een soort wraakactie. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Gorredijk: bedrijfsinbraak
Dinsdag werd omstreeks 01.00 uur ingebroken in een kantoor aan de Wetterwille. Er werd een computer weggenomen. Men kwam binnen door een ruit te forceren. Er werd aangifte gedaan door een medewerker van het bedrijf.

Sneek: kluis gestolen
Afgelopen weekend werd een kluis met inhoud (geld en bankpassen) gestolen uit een bedrijf aan de Kruizebroederstraat. Men kwam binnen door verbreking van een raam. De technische recherche stelt een onderzoek in. Er werd aangifte gedaan door een 51- jarige Leeuwarder.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 11-03-2003 '
Lees ook