Korps: Friesland, plaats: Fryslân 12-02-2003
Politieberichten van 12/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Elsloo: vernieling auto
Dinsdag tussen 13.15 en 14.00 uur werd een personenauto, die geparkeerd stond op de parkeerplaats bij het Canadameer zwaar beschadigd. Toen de eigenaar, een 32-jarige inwoner van Heerenveen, bij zijn auto terugkwam, bleek dat de motorkap was gedeukt en de voorruit vernielt. Ook de achterklep was ingedeukt en de achterbumper werd volledig vernield. Verder had de auto rondom plaatschade. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie vraagt eventuele getuigen, die iets gezien hebben om zich te melden, telefoon 0900 8844.

Leeuwarden: aanrijding met lichtgewonde
Woensdag omstreeks 08.10 uur vond op de kruising Archipelweg Noordvliet een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een fiets. De bromfietsbestuurder, een 16-jarige inwoner van Leeuwarden, verleende op de kruising geen voorrang aan de fiets, die bestuurd werd door een 13-jarig meisje uit Leeuwarden. De fietsster werd in de flank aangereden. Beide bestuurders liepen licht letsel op en werden ter plaatse door het personeel van de ambulance behandeld. Na de behandeling konden beiden naar huis.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Woensdag omstreeks 09.05 uur werd op het Zaailand een 31-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De verdachte had kort daarvoor geld gestolen uit een kassalade van een groentewinkel aan het Ruiterskwartier. Op het moment dat de verdachte de winkel verliet, kwam de bedrijfsleider, een 50-jarige inwoner van Leeuwarden, vanuit het magazijn de winkel binnen. Hij zag gelijk dat de verdachte een greep in de kassalade had gedaan. De bedrijfsleider is vervolgens op de fiets achter de verdachte aangegaan en belde ondertussen de politie. Op het Zaailand zag hij de verdachte weer lopen. Hij heeft vervolgens de verdachte aangehouden. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de verdachte overgebracht naar het bureau. Het geld uit de kassa is bij de verdachte aangetroffen en in beslag genomen en zal worden teruggegeven aan de bedrijfsleider. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Sneek: verduistering
Woensdag omstreeks 10.00 uur werd een 17-jarige inwoonster van Sneek aangehouden op verdenking van verduistering. De verdachte was als caissière werkzaam bij een winkelbedrijf in Sneek. Tijdens controles van de kassa bleek dat er regelmatig geld werd vermist. Uit onderzoek kwam naar voren dat de verdachte hiervoor verantwoordelijk zou kunnen zijn. Vanmorgen werd zij op heterdaad betrapt. De vrouw werd overgebracht naar het bureau. Een 34-jarige inwoner van IJlst deed namens het winkelbedrijf aangifte. Hoeveel geld precies is weggenomen, moet nog worden uitgezocht. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 12-02-2003 '
Lees ook