Korps: Friesland, plaats: Fryslân 12-03-2003
Politieberichten van 12/03 (07.00 uur) t/m 12/03 (13.00 uur)

Drachten: aanrijding met letsel
Op maandag vond om 14.30 uur een aanrijding plaats op de Zuidkade tussen twee fietsers waarbij een vrouw gewond raakte. Het slachtoffer, een 66- jarige inwoonster van Rottevalle werd ter observatie naar Nij Smellinghe gebracht. Zij reed op de Zuidkade richting Noorderdwarsvaart en wilde een fietser inhalen. De fietser, een 61- jarige inwoner van Drachten, wilde de weg oprijden en keek tijdens de manoeuvre niet om. Op dat moment reed het slachtoffer naast de fietser, kon door een lantaarnpaal niet meer uitwijken en kwam ten val.

Heerenveen: herhaalde oproep - man vermist
Sinds vrijdag 21 februari wordt vermist Wim Gerrit Roest, 47 jaar, wonende te Heerenveen. De man verbleef in het centrum van de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) te Heerenveen. Hij is daar `s ochtends vertrokken en zou in de loop van de middag terugkeren, wat niet is gebeurd. De man is volgens zijn arts suïcidaal. In het verleden heeft hij diverse pogingen ondernomen. Het signalement van de man: lengte 1.85 meter, brildragend, kalende haardracht, rossige baard. Hij droeg een groene jas met mogelijk een donkergrijze terlenka pantalon. De man loopt een beetje voorover. Een ongeluk wordt niet uitgesloten. Een ieder die inlichtingen kan verstrekken over de eventuele verblijfplaats van de man of hem ergens heeft gezien, wordt verzocht om contact op te nemen met de politie via telefoonnummer: 0900 8844.

Zie voor een foto van Wim Gerrit Roest de politieberichten van 27 februari 2003.

Heerenveen: winkeldiefstal
Woensdag werd om 12.00 uur twee verdachten aangehouden aan de Dracht ter zake winkeldiefstal. De verdachten, een 40- jarige man en een 41- jarige vrouw uit Joure wilden een paar schoenen meenemen zonder te betalen. Het alarm ging af toen de verdachten de winkel wilden verlaten. Ze werden meegenomen naar het bureau en na verhoor vrijgelaten. Een medewerker van de winkel deed aangifte.

Oosterwolde: inbraak winkel
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een winkel aan de Stipepassage. Uit de winkel werd een geldbedrag (enkele honderden Euros) weggenomen. Men kwam binnen door een deur te forceren. Aangifte werd gedaan door een 34- jarige inwoner van Drachten.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 12-03-2003 '
Lees ook