Korps: Friesland, plaats: Fryslân 12-07-2002
Politieberichten van 12/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Zurich: aanrijding met drank
Donderdag omstreeks 17.00 uur vond op de Caspar de Roblesdijk een aanrijding plaats tussen een personenauto en een snorfiets. De bestuurder van de personenauto, een 31-jarige Rus, zonder vaste woon- of verblijfplaats, reed door nog onbekende oorzaak tegen een snorfiets, die werd bestuurd door een 40-jarige inwoner van Zurich. Na de aanrijding reed de autobestuurder door zonder zijn identiteit bekend te maken. De bestuurder van de snorfiets raakte niet gewond. De autobestuurder werd even later aangetroffen op de autoweg N 31. Hij werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. Van de verdachte werd een bloedproef genomen. De verdachte had voor de aanrijding ook reeds moeilijkheden veroorzaakt bij een wegrestaurant in Zurich. Toen men de politie ging bellen, is de verdachte weggereden en veroorzaakte toen de aanrijding.

Dokkum: brand
Vrijdag omstreeks 06.40 uur kwam er een brandmelding binnen van een bedrijf aan de Oranjewal. De brandweer was reeds ter plaatse, evenals de eigenaar, een 38-jarige inwoner van Dokkum. Van een uitslaande brand was geen sprake. Er kwam rook onder de pannen vandaan. De brandweer heeft de zaak geblust. Volgens het personeel van de brandweer is de brand waarschijnlijk ontstaan door broei in een zak met poetsdoeken, die in de hal van het bedrijf stond. Een schadebedrag is niet bekend.

Leeuwarden: man vermist
De sinds 30 juni vermiste Jacob Willem Moll, oud 35 jaar uit Leeuwarden is nog steeds niet terecht. De man verliet in overspannen toestand de woning. Hij werd voor het laatst gezien in het natuurgebied t Butenfjild tussen Veenwouden en Broeksterwoude. Vanmiddag zal met een helikopter het natuurgebied t Butenfjild worden afgezocht. Mochten er mensen zijn die de man na 30 juni nog hebben gezien, dan kunnen zij dit melden op telefoon: 0900 8844. Zie ook het politiebericht van 3 juli 2002.

Leeuwarden: inbraak woning
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een woning aan de Nieuweburen. Hoe men de woning is binnengekomen, werd niet duidelijk. Uit de keuken werd een tas weggenomen. In de tas zat een paspoort, sleutels, bankbescheiden, een bril en een portemonnee met wat kleingeld aan euros. De 55-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan.

Sneek: diefstal auto
Van donderdag op vrijdag werd vanaf het Jaagpad een personenauto, merk Volkswagen Jetta, kleur grijs, voorzien van het kenteken JZ-93-YB, gestolen. De auto stond nabij de3 woning van de eigenaar. De eigenaar, een 31-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Tijnje: diefstal aanhangwagen
Afgelopen week werd vanaf de Warrenwei een aanhangwagen, merk Hapert, met houten beplating en registratienummer WK-90-YS, gestolen. Op de aanhangwagen stond een boottrailer, waarvan de verdere gegevens niet bekend zijn. De eigenaar, een 31-jarige inwoner van Tijnje, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 12-07-2002 '
Lees ook