Korps: Friesland, plaats: Fryslân 12-07-2002
Politieberichten van 11/7 (13.00 uur) t/m 12/7 (07.00 uur)

Leeuwarden: inbraak bestelbus
Donderdag tussen 01.00 en 06.30 uur werd ingebroken in een bestelbus op de Albert Schweitzerstraat. Het raam aan de bestuurszijde werd ingeslagen. Weggenomen een autoradio en 4-tal cds. Aangifte werd gedaan door een 37-jarige inwoner van Leeuwarden.

Leeuwarden: bezit drugs
Donderdag omstreeks 15.03 uur werd een 18-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor bezit drugs op de Willemskade. Vlak voor de transactie werd hij aangehouden. In beslag genomen zijn 4 bolletjes drugs. Proces-verbaal werd opgemaakt.

Joure: diefstal kar met gereedschap
Van maandag 8 juli t/m woensdag 10 juli werd vanuit een in aanbouw zijnde loods aan de Wielen een kar met gereedschap weggenomen.2 zuurstofflessen een brander en slangen. Totale waarde ongeveer 2000 Euro. Loods was niet afgesloten. Aangifte werd gedaan door een 27-jarige inwoner van Workum.

Wolvega: agressief en onveilig rijgedrag.
Donderdag omstreeks 16.10 uur werd geconstateerd dat een 24-jarige inwoner van Wolvega roekeloos reed. Hij pleegde diverse overtredingen, zoals 80 km per uur rijden waar 50 km is toegestaan, geen gebruik richtingaanwijzers, rijden zonder gordel, onvoorzichtig naderen kruisingen. Dit rijden gebeurde in Wolvega. Tegen verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en in het vervolg zullen meerder acties plaatsvinden in verband met de racerij.

Midsland: inbraak bedrijf
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Heereweg, Aan de zuidzijde van het pand werd een raam opengebroken. Weggenomen 8 flessen drank en diverse etenswaren en wat kleingeld. Aangifte werd gedaan door een 36-jarige inwoonster van Midsl;and.

Woudsend: aanrijding met letsel
Donderdag omstreeks 16.38 uur vond een aanrijding plaats op de kruising Provinciale weg N 354 en deVosseleane. Een 55-jarige automobilist uit Eesterga reed op de Vosselean. Een 33-jarige automobilist uit Sneek reed over de provinciale weg. Op de kruising verleende 55-jarige geen voorrang aan de 33-jarige. De 55-jarige is per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Raakte gewond aan hoofd, linkerarm en linkerbeen.

Earnewald: aanrijden en onder invloed,
Donderdag omstreeks 17.15 uur vond een aanrijding plaats op de Walddyk. Een 44-jarige automobilist uit Maasbracht reed over de Walddyk. Bij een afslag, naam weg niet bekend, gaf hij geen voorrang aan een 29-jarige automobilist uit Garyp, die vanaf deze afslag kwam. De 44-jarige had drank gehad. Blies 475 ug/l, goed voor een rijverbod van 4 uur. Proces-verbaal werd opgemaakt.

Sumar: aanrijding met letsel
Donderdag omstreeks 17.35 uur vond een aanrijding plaats op de Damsingel. Een 14-jarige fietser uit Sumar reed over het fietspad komende uit de richting van Harinxmaweg en naderde de oversteek naar de rijbaan van de Damsingel. Uit tegenover gestelde richting naderde een groep wielrenners. Voorop reed een 54-jarige inwoner van Burgum. Toen de 54-jarige de oversteek naderde botsten beide fietsers tegen elkaar. De 54-jarige is met hoofd en schouderletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Leeuwarden.

Drachtstercompagnie: aanrijding met letsel en rijden onder invloed Donderdag omstreeks 17.14 uur vond een aanrijding plaats op de kruising de Feart / de Knobben. De 28-jarige inwoner van Kootstertille reed over de Feart en verleende op de kruising geen voorrang aan een bestuurder die voor hem van rechts kwam. Gegevens hiervan niet bekend. De 28-jarige klaagde over pijn in de nek en hij had gedronken. Per ambulance overgbracht naar het ziekenhuis te Drachten, waar een bloedproef is afgenomen.

Opeinde: gekantelde vrachtauto
Donderdag omstreeks 14.00 uur vond een eenzijdige aanrijding plaats. Op de oprit van de Noorderhogerweg naar de N31 kantelde een vrachtauto geladen met huisvuil en kwam vervolgens op de vangrail terecht. De vrachtwagen werd bestuurd door een 33-jarige inwoner van Leeuwarden. Achter de vrachtauto was een aanhangwagen gekoppeld en deze bleef op de rijbaan staan. Vrachtauto eigendom van een afvaltransporteur. Rijkswaterstaat zorgde voor afzetting.

Leeuwarden: bezit drugs.
Donderdag omstreeks 18.15 uur werden een 31-jarige inwoner van Franeker en een 35-jarige inwoner van Franeker aangehouden op de Hollanderdijk voor in het bezit drugs. Bij controle in de auto, waarin zij zaten werd op de achterbank een rugtas aangetroffen met diverse plastic zakjes met heroïne en bruine poeder. Tevens een metalen bakje, waarin een aantal papieren wikkels en witte brokjes, vermoedelijk crack. Beiden overgebracht naar het bureau. De auto werd in beslag genomen. Proces-verbaal werd opgemaakt.

Brantgum: aanrijding met letsel
Donderdag omstreeks 20.40 uur vond een aanrijding plaats op de Ids Wiersmastrjitte. Een 22-jarige inwoner van Blije reed als bestuurder van een personenauto op de Ids Wiersmastrjitte gaande in de richting Holwerd met een snelheid van ongeveer 120 km per uur. Bij benadering bebouwde kom verminderde hij wat vaart. Ter hoogte van perceel 15 reed een fietser, leeftijd onbekend, op het trottoir en reed plotseling de rijbaan op. Door de hoge snelheid kon de 22-jarige aan aanrijding niet meer voorkomen en botste met de rechterzijde tegen de fietser aan. Hierdoor kwam de fietser te vallen. Per ambulance is de zwaar gewonde fietser overgebracht naar het ziekenhuis te Leeuwarden. Rijbewijs van de 22-jarige is ook ingevorderd. Geen drank in het spel.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Donderdag omstreeks 22.05 uur werd een 33-jarige inwoner van Franeker gecontroleerd op de Groeneweg. Blies 795 ug/l, goed voor een rijverbod van 9 uur. Afgehandeld via Kort-Om en rijbewijs is ook ingevorderd.

Drachten: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 18.30 uur werd een winkeldiefstal gepleegd bij een slijterij aan het Raadhuisplein. Een 36-jarige inwoner van Drachten had een fles drank weggenomen zonder te betalen. Verdachte moet nog worden gehoord. Aangifte werd gedaan door een 21-jarige inwoonster van Drachten

Harlingen: eenvoudige mishandeling
Donderdag omstreeks 21.30 uur kwam een melding van een mishandeling in een café aan de Heiligenweg. Een 46-jarige inwoner van Hinterzarten (Duistland) zat in het café en naast hem zat een vrouw. Deze had haar voeten op een barkruk liggen. Toen de 46-jarige naar het toilet wilde, pakte hij de voeten van de vrouw van de barkruk, anders kon hij er niet langs. In het toilet gekomen werd hij van achteren door een onbekende man geslagen. De 46-jarige draaide zich om en werd vervolgens nogmaals 7 keer in het gezicht geslagen. Weer in het café werd hij weer geslagen door een tweede man. Hierna verliet de 46-jarige het café. Later werden een 35-jarige inwoner van Harlingen en een 37-jarige inwoner van Harlingen

aangehouden voor deze mishandeling. Een naar aanleiding van een signalement en de ander werd door het slachtoffer aangewezen tijdens onderzoek in de stad. Slchtofer heeft 2 hechtingen gekregen. Proces-verbaal werd opgemaakt.

Heerenveen: vernieling slagboom en aanhouding verdachte. Vrijdag omstreeks 00.10 uur kwam een melding binnen van een vernielde slagboom bij een coöperatie aan de Thoirbeckestraat. Een melder had gezien , dat een manspersoon dit had gedaan. Naar aanleiding van het opgegeven signalement kon in de Citroenvlinderstraat een 22-jarige inwoner van Heerenveen hiervoor worden aangehouden. Overgebracht nar het bureau. Proces-verbaal werd opgemaakt.Aangifte van de vernmileing moet nog gedaan worden.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.25 uur werd een 24-jarige inwoner van Leeuwarden op de Ferdinand Bolsstraat gecontroleerd. Hij blies op bureau 330 ug/l, goed voor een rijverbod van 2 uur. Afgehandeld via Kort-Om..

Wolvega: verlaten plaats aanrijding
Donderdag omstreeks 22.50 uur vond een eenzijdige aanrijding plaats op de minirotonde Steenwijkerweg en Oranje Nassaulaan. Volgens getuigen zou en witte sportauto met hoge snelheid vanuit zuidelijke richting aan kwam rijden Op rotonde verloor de bestuurder de macht over het stuur, schoot vervolgens de noordoostelijke tussenberm in en botste tegen een verkeersbord aan. Ondanks forse schade reed de bestuurder met hoge snelheid door. Ter plaatse werd een wieldop aangetroffen en lag veel koelvloeistof op de rijbaan. Op de minirotonde ramde bijna een moeder met kind die op het fietspad stond te wachten. In de Beatrixstraat werd genoemde witte sportauto aangetroffen met verse aanrijdingssporen Motor was nog warm. Aangehouden in de woning werd een 22-jarige inwoner van Wolvega. Auto is in beslag genomen. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Sneek: vernieling
Donderdag omstreeks 17.45 uur kwam er een melding binnen dat er vernielingen zouden worden aangericht in een winkel aan de Oude Koemarkt. In de winkel waren lampen en een spiegel vernield. Ook waren er stoelen omgegooid. Tegen de eigenaresse van de winkel, een 39-jarige inwoonster van Sneek, werden bedreigingen geuit. Toen de politie ter plaatse kwam, was de man, die hiervoor verantwoordelijk was inmiddels per auto vertrokken. Het bleek te gaan om een 51-jarige inwoner van Sneek. Een ruzie in de relationele sfeer lag aan deze vernieling ten grondslag. De verdachte werd met zijn auto aangehouden op de Oude Rijksweg richting Joure. De verdachte bleek gedronken te hebben. Hij werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de man 435 ug/l. De verdachte werd ingesloten.

Leeuwarden: mishandeling
Vrijdag omstreeks 04.45 uur werd een 23-jarige inwoner van Leeuwarden op de Nieuwestad aangehouden. De verdachte was kort daarvoor op de Nieuwestad met zijn auto ingereden op twee mannen, 20 en 22 jaar, beiden uit Leeuwarden, die op het trottoir liepen. De beide mannen werden door de auto geraakt. De 22-jarige werd hierbij door een ruit van een winkel gedrukt. De beide mannen liepen lichte verwondingen op. De verdachte had in een horecagelegenheid ruzie met de twee mannen gekregen, waarop hij uit de horecagelegenheid was gezet. De aanleiding tot de ruzie is niet bekend. De verdachte bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook wilde de man niet meewerken aan een ademanalyse. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Dokkum: rijden onder invloed
Vrijdag omstreeks 03.35 uur werd op de Murmerwoudsterweg een 24-jarige inwoner van Veenwouden gecontroleerd. Op bureau blies hij 785 ug/l, goed voor een rijverbod van 9 uur. Tevens rijbewijs ingevorderd. Afggehandeld via Kort-Om

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 12-07-2002 '
Lees ook