Korps: Friesland, plaats: Fryslân 13-02-2003
Politieberichten 12/2 13.00 uur t/m 13/2 07.00 uur

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Woensdag omstreeks 08.55 uur vond een greep uit de kassa plaats bij een groentewinkel aan het Ruiterskwartier. DE eigenaar, een 50-jarige inwoner van Leeuwarden is achter de vluchtende dief aangefietst en op de Wirdumerdijk is de verdachte aangehouden. Is een 31-jarige inwoner van Leeuwarden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: insluiping in een woning
Woensdag omstreeks 07.30 uur belde een onbekende man bij een woning aan de Verzetsstraat. Hij werd binnen gelaten en vroeg de bewoonsters of zij ook een kamer verhuurde. Toen hem werd medegedeeld dat dit niet het geval was, ging de man weer weg. Uit de woonkamer heeft de man een beurs weggenomen. Signalement: blanke man met kort blond haar, Ongeveer 1.78 meter met een slank postuur. Hij was helemaal in het zwart gekleed. Opvallend waren zijn helblauwe ogen. In de beurs zaten enkele bescheiden. Aangifte werd gedaan door een 26-jarige inwoonster van Leeuwarden

Leeuwarden: inbraak in en woning
Woensdag tussen 00.00 06.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Koeriersstersespel. Men is binnen gekomen via de voordeur. Weggenomen wat kleding. Aangifte werd gedaan door een 51-jarige inwoner van Leeuwarden.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Woensdag omstreeks 19.00 uur is een 38-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Hij had een winkeldiefstal gepleegd in een supermarkt aan de Schrans en bij fouillering werd een GSM aangetroffen, welke mogelijk van diefstal afkomstig was. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. s-Morgens werd melding gemaakt van een inbraak in een woning aan het Hoeksterplein. Hierbij was een gsm gestolen. De bij de fouillering aangetroffen gsm bleek uit deze woning te zijn weggenomen. Aangifte van de diefstal van de gsm werd gedaan door een 30-jarige inwoonster van Leeuwarden. Aangifte van winkeldiefstal werd gedaan door een 34-jarige inwoner van Leeuwarden. Uit de winkel werd een zakje saté weggenomen door verdachte. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Menaldum: winkeldief aangehouden
Woensdag omstreeks 11.05 uur werd in een supermarkt aan de Moolnersrak een 61-jarige inwoner van Menaldum aangehouden. Hij had een tijdschrift weggenomen. Aangifte hiervan werd gedaan door een 39-jarige inwoner van Stiens. Afgehandeld via Kort-Om

Leeuwarden: zakkenroller aangehouden
Woensdag omstreeks 11.05 uur werd in een praktij aan de Wijbrand de Geeststraat een 27-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Een 47-jarige inwoner van Warten zag dat de man zijn handen had in een jas die aan de kapstop hing. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor een nader onderzoek. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt van poging tot diefstal.

Heerenveen: rijden zonder rijbewijs
Woensdag omstreeks 14.15 uur werd op de Marktweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Hij droeg geen gordel. Bij controle bleek dat de bestuurder 13 jaar was en dat zijn vader naast hem zat, een 49-jarige inwoner van Heerenveen. De 49-jarige klaagde over zijn longen en kon zodoende niet goed een auto besturen. De auto is in beslag genomen en er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Heerenveen: 2 daders aangehouden voor openlijke geweldpleging Woensdag omstreeks 15.00 uur werd op het station aan de Trambaan een 21-jarige inwoner van Heerenveen en een 18-jarige inwoonster van Joure aangehouden voor openlijke geweldpleging. Zij maakten deel uit van een groepje en er waren enkele donker gekleurde personen. De 2 verdachten maakten discriminerende opmerkingen. En vervolgens deelde de 2 verdachten enkele klappen uit. Aangifte hiervan werd gedaan door een 17-jarige inwoner van Wolvega. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Leeuwarden: bromfietscontrole
Woiensdag tussen 07.00 15.00 uur werd een bromfietscontrole gehouden op het Oostergoplein, Heliconweg en Arendstuin. In totaal werden 33 bromfietsen gecontroleerd waarvan er maar 5 geen gebreken vertoonden. Verbaliseert werd voor de volgende feiten: 11 x vermogen, 6 x geluid, 1 x verlichting, 1 x geen goed werkende rem, 1 x geen bromfietscertificaat en 1 x geen helm,

Harlingen: 2 winkeldieven aangehouden
Woensdag omstreeks 15.45 uur werden in een doe-het-zelfzaak aan de Roordaweg aangehouden een 45-jarige inwoner van Drachten en een 31-jarige inwoner van Drachten voor winkeldiefstal. Ze hadden een aantal thermostaten weggenomen. In de auto van de verdachten werden 3 koffiezetapparaten en een camera aangetroffen nog in de verpakking. Aangifte van de diefstal werd gedaan door een 42-jarige inwoner van Witmarsum. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en de auto is in beslag genomen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Onderzoek wordt verder ingesteld.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
? Woensdag omstreeks 16.05 uur werd een 23-jarige inwoonster van s-Gravenhage aangehouden voor winkeldiefstal in een supermarkt aan het Hoeksterpad. Zij had etenswaren weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 38-jarige inwoner van Leeuwarden.

Heerenveen: aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 17.45 uur vond een aanrijding plaats tussen een fietster en een vrachtauto met aanhangwagen. Dit gebeurde op de rotonde K.R.Poststraat en de Herenwal. De bestuurder van de vrachtauto, een 37-jarige inwoner van Heerenveen had nagenoeg de vrachtauto tot stilstand gebracht. Bij het optrekken zag de bestuurder in zijn rechterbuitenspiegel ter hoogte van de aanhangwagen een fietster slingeren en ten val kwam. Hij stopte onmiddellijk en de fiets bleek gedeeltelijk onder het rechterachterwiel te zijn gekomen. De fietster, een 76-jarige inwoonster van Heerenveen, kwam op de rijbaan terecht en is met inwendig letsel per ambulance overgebracht naar Tjongerschans.

Drachten: zakkenrollerij
Woensdag omstreeks 17.50 uur werd aangifte gedaan door een 76-jarige inwoner van Drachten. Tijdens het winkelen in een supermarkt aan het Van Knobbeldorfsplein werd zijn portemonnee ontvreemd. Er zat wat bescheiden in en een klein bedrag aan geld.

Sneek: beledigen politieambtenaren
Woendsdag omstreeks 20.10 uur werd een 19-jarige inwoner van Sneek aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op de Marktstraat had hij politieambtenaren beledigd en uitgescholden. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakjt.

Beetsterzwaag: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 22.25 uur werd op de Rijskweg A7 onder Beetsterzwaag een 50-jarige inwoner van Nieuwediep en bestuurder van een bestelauto gecontroleerd. Zijn adem riekte naar alcohol en op het bureau blies hij 505 ug/l, goed voor een rijverbod van 5 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: onder invloed
Donderdag omstreeks 04.45 uur werd op de Haydnstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 29-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 440 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Surhuisterveen: inbrekers aangehouden
Donderdag omstreeks 03.20 uur kwam er een melding binnen dat twee mannen trachten in te breken bij een supermarkt aan de Kolk. Een getuige, een inwoner van Surhuisterveen (leeftijd niet bekend) zag dat de twee verdachten met een stoeptegels probeerden een ruit van de toegangsdeur te vernielen. De getuige sprak de twee mannen aan, die daarop snel wegliepen en wegreden in een personenauto. Het kenteken van deze auto werd opgenomen en direct doorgegeven aan de omliggende politiekorpsen. Omstreeks 03.35 uur werd de auto met inzittenden aangetroffen in Grootegast. De beide mannen, een 19-jarige inwoner van Groningen en een 28-jarige inwoner van Grootegast, werden aangehouden. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en zijn ingesloten. In de loop van vandaag zal het onderzoek worden voortgezet.Haulerwijk: onder invloed
Donderdag omstreeks 01.30 uur werd op de Oosterwoldseweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 44-jarige inwoner van Wolvega, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 440 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ( recidive) ingevorderd.

Vlieland: dode man
Afgelopen maandagmiddag werd in een woning aan de Lutinnelaan het stoffelijk overschot van de 60-jarige bewoner aangetroffen. Op dat moment kon niet worden vastgesteld hoe de man om het leven was gekomen. Door de politie werd een onderzoek ingesteld en vandaag (woensdag 12 februari 2003) werd in het forensisch laboratorium in Rijswijk sectie op het lichaam verricht. Uit de sectie bleek dat de man een natuurlijke dood was gestorven. Van een misdrijf bleek geen sprake te zijn.

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 13-02-2003 '
Lees ook