Korps: Friesland, plaats: Fryslân 13-02-2003
Politieberichten van 13/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: inbraak winkel
Afgelopen nacht werd ingebroken in een winkel aan de Schrans. De politie werd door een getuige gewaarschuwd, die zag dat het rolluik openstond. Het bleek dat de winkelruit was ingeslagen. Uit de etalage werden een aantal horloges weggenomen. De waarde van de ontvreemde horloges is niet bekend. De politie heeft nog een onderzoek in de omgeving ingesteld doch dit leverde geen resultaat op. De eigenaar van de winkel, een 50-jarige inwoner van Leeuwarden, moet nog aangifte doen.

Gorredijk: actie "Jiskefet"
Woensdag tussen 07.00 en 15.00 uur werd in samenwerking met de afdeling milieu van de gemeente Opsterland in het kader van de actie "Jiskefet" een controle gehouden op het aanbieden van bedrijfsafval. In totaal werden 12 bedrijven gecontroleerd. In de containers van vijf bedrijven werd geen verontreinigd afval aangetroffen. Bij vier bedrijven werd in de containers licht verontreinigd afval gevonden, zoals een flacon met restanten motorolie en een tl-buis. Deze bedrijven kregen een waarschuwing. Tegen drie bedrijven werd proces-verbaal opgemaakt. Bij hen werden in de containers blikken met verf, motorolie, kitspuiten, spuitbussen met wax en vaseline aangetroffen.

Oosterwolde: inbraak auto`s
Afgelopen nacht werd ingebroken in een drietal vrachtwagens, die geparkeerd stonden op een afgesloten bedrijfsterrein aan het Wardeel. Van twee auto`s werd een portierruit vernield, terwijl de derde waarschijnlijk niet afgesloten was. Uit de wagens werden de radio/cd-spelers weggenomen. Tevens werden nog een mobiele telefoon en een motorjack meegenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 33-jarige inwoner van Haulerwijk, heeft aangifte gedaan.

Noordwolde: inbraak winkels
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een winkel in de Meulepassage aan het Manouplein. Het slot van de toegangsdeur werd vernield. In de winkel werd de kassa opengebroken. Hierin was geen geld aanwezig. Voor zover nu kon worden nagegaan, werd er niets weggenomen. Een medewerkster van de winkel, een 33-jarige inwoonster van Noordwolde, heeft aangifte gedaan.

Dezelfde nacht werd nog ingebroken in een winkel aan de Meulepassage. Ook hier werd de deur opengebroken. De gehele winkel werd doorzocht. Uit de winkel werd uit een geldlade een paar honderd euro weggenomen. Een medewerker van de winkel, een 39-jarige inwoner van De Hoeve, heeft aangifte gedaan.

Heeg: aantreffen gestolen auto
Donderdag omstreeks 11.00 uur werd op de Tsjerkesleatswei een personenauto, merk Volkswagen Golf, aangetroffen. Bij de auto was niemand aanwezig. Toen deze werd nagetrokken, bleek dat de auto sinds 3 november 2002 te boek stond als gestolen. De auto bleek ontvreemd te zijn in Huizen (NH). Hoelang de auto daar heeft gestaan, werd niet duidelijk. De auto werd overgebracht en gestald aan het bureau in Sneek

Friens: inbraak woning
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning aan de Beslingadyk. Een keukenraam werd geforceerd. De gehele woning werd doorzocht. De kasten werden overhoop gehaald. Voor zover kon worden nagegaan werden sieraden, geld en een tas met o.a. een rijbewijs en paspoort weggenomen. De 55-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 13-02-2003 '
Lees ook