Korps: Friesland, plaats: Fryslân 13-03-2003
Politieberichten van 12/3 (13.00 uur) t/m 13/3 (07.00 uur)

Appelscha: inbraak winkel
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een winkel aan de Vaart Zuidzijde. Via vernieling van een deur kwam men binnen. Uit de geldlade werd een paar honderd euro weggenomen. Een medewerkster van de winkel, een 36-jarige inwoonster van Appelscha, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: achteruit op autoweg
Woensdag omstreeks 09.20 uur werd op de Rijksweg A7 een bestuurder van een personenauto bekeurd. De bestuurder, een 48-jarige inwoner van Amsterdam, had de afslag gemist en dacht door achteruit te rijden dit op te lossen. De man kreeg hiervoor een bekeuring van 144.-

Leeuwarden: straatroof
Woensdag omstreeks 14.00 uur fietste een 58-jarige inwoonster van Leeuwarden over de Peperstraat. De vrouw had haar handtas in de fietstas. Op een gegeven moment werd zij ingehaald door een man op een fiets, die in het voorbijgaan de tas uit haar fietstas pakte. Van de verdachte is geen signalement bekend. In de tas zat een portemonnee met daarin enkele euro`s en een bankpasje. De vrouw heeft aangifte gedaan. De politie vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

Leeuwarden: aanrijding lichtgewonde
Dinsdag omstreeks 14.00 uur vond op het bruggetje tussen de Nieuweweg en de Zuidergrachtswal een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een fiets. De bromfietser, een 22-jarige inwoner van Leeuwarden, hield niet voldoende rechts en kwam in botsing met de fiets, die bestuurd werd door een 16-jarige inwoonster van Leeuwarden. De fietsster klaagde over pijn in haar knie en werd voor onderzoek overgebracht naar het MCL-Zuid. Na behandeling kon de vrouw weer naar huis.

Ferwert: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Stationsstraat. Het rechter portierslot werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen, alsmede 5 cd`s. De eigenaar, een 19-jarige inwoner van Ferwert, heeft aangifte gedaan.

Terschelling: inbraak bouwkeet
Tussen afgelopen maandag en woensdag werd ingebroken in een bouwkeet van een wegenbouwbedrijf uit Leek. De bouwkeet stond aan de Burgemeester van Heusdenweg. Een raam van de keet werd vernield. Uit de keet werden drie bebakeninglampen en twee bodywarmers weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 29-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 16.20 uur werd op het Zaailand een 17-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden ter zake winkeldiefstal. De verdachte werd op heterdaad betrapt toen zij bij een winkel aan het Zaailand een T-shirt wilde wegnemen. Op het moment dat de vrouw de winkel verliet, werd zij door het personeel aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau bleek dat de verdachte diezelfde middag bij nog een drietal winkels (Zaailand/Nieuwestad) kleding had weggenomen. De waarde van het ontvreemde is niet bekend. De kleding werd teruggegeven. De winkeliers hebben aangifte gedaan. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en na verhoor werd zij weer in vrijheid gesteld.

Drachten: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 16.00 uur werd op het Raadhuisplein een 47-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden ter zake winkeldiefstal. Een patrouille zag de verdachte op het trottoir zitten. Naast hem lagen een kledinghanger en een prijskaartje. De verdachte kon hier geen aannemelijke verklaring voor geven. Het bleek dat hij uit een aldaar gelegen winkel een broek had gestolen. Deze "nieuwe" broek had hij reeds over zijn eigen broek aangetrokken. De broek werd in beslag genomen. Een medewerker van de winkel, een 47-jarige inwoner van Drachtstercompagnie, deed aangifte. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 16.50 uur fietste een 18-jarige inwoonster van Leeuwarden zonder goed uit te kijken vanuit de Doelesteeg het Ruiterskwartier op. Een personenauto, bestuurd door een 55-jarige inwoonster van Hallum, die uit de richting van de Prins Hendrikstraat kwam, kon de fietsster niet meer ontwijken. De fietsster kwam ten val en liep vermoedelijk een gebroken/gekneusde rib(ben) op. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het MCL-Zuid.

Wyns: aanrijding met gewonden
Woensdag omstreeks 17.10 uur vond op Wyns een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto, een 25-jarige inwoner van Wyns, reed in de richting van de Canterlandseweg. In de laatste bocht voor de Canterlandseweg kreeg de bestuurder een telefoontje. Op dat moment zocht de bestuurder zijn telefoon en had geen aandacht meer voor de weg. Hij reed daarop met zijn auto tegen een boom. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs en ook bleek te auto niet verzekerd te zijn. De bestuurder en de beide inzittenden, een 26-jarige inwoner van Leeuwarden en een 22-jarige inwoner van Leeuwarden, raakten gewond en zijn overgebracht naar het MCL-Zuid. De auto werd totaal vernield.

Minnertsga: onder invloed
Woensdag omstreeks 19.50 uur zagen agenten op de Feartswal een bromfietsbestuurder zonder helm rijden. Bij het zien van de agenten zette de bestuurder, een 25-jarige inwoner van Franeker, zijn bromfiets neer en ging te voet verder. Het bleek dat de bestuurder had gedronken. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de bestuurder 330 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Minnertsga: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 20.50 uur vond op de Hermaniawei een aanrijding plaats tussen een snorfiets en een personenauto. De snorfietsbestuurder, een 18-jarige inwoner van Ried, stak plotseling de weg over. De bestuurster van een personenauto, een 20-jarige inwoonster van Minnertsga, die in dezelfde richting vlak achter deze snorfietser reed, kon deze daarop niet meer ontwijken. De inwoner van Ried werd geschept en bleef gewond op het wegdek liggen. De jongeman werd overgebracht naar het MCL-Zuid

Harlingen: onder invloed
Donderdag omstreeks 00.40 uur werd op de Wulp een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 53-jarige inwoner van Harlingen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 340 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Oudwoude: onder invloed
Donderdag omstreeks 01.25 uur werd op de Trekweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Oudwoude, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 300 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 13-03-2003 '
Lees ook