Korps: Friesland, plaats: Friesland 13-06-2002
Politieberichten van 12/6 13.00 tot 13/6 07.00 uur

Leeuwarden: inbraak woning
Dinsdag tussen 08.00 en 17.00 uur is ingebroken in een woning aan de 8e Vegelindwarsstraat. Men kwambinnen door een ruitje van de achterdeur te vernielen. Een videorecorder werd gestolen. De 40-jarige bewoner deed aangifte.

Ingevorderde rijbewijzen na te hard rijden
Woensdag is van drie bestuurders van personenautos het rijbewijs ingevorderd. Daarnaast kregen ze een proces-verbaal voor de snelheidsovertreding.
Om 15.50 uur werd op de Van Harinxmaweg in Sumar een 25-jarige man uit Noardburgum gecontroleerd. Hij reed 145 km/h terwijl daar slechts 80 is toegestaan.
Ook om 15.50 uur werd op de Afsluitdijk ter hoogte van Breezanddijk een 37-jarige man uit Noordwijk ZH gecontroleerd. Hij reed 177 km/h. ter plaatse is de maximum snelheid op deze autosnelweg 120 km/h. Om19.45 uur liep een 22-jarige man uit Dokkum tegen de lamp in noord-oost Friesland. Hij reed ongeveer 120 over de Westerzeedijk (max. 50 km/h), binnen de bebouwde kom van Oentsjerk reed hij 80 in plaats van 50 km/h. Op de Marwei ter hoogte van Aldtsjerk reed hij 120 in plaats van 80 en op de Lauwersseewei bij Rinsumageest werd 160 geklokt, terwijl ter plaatse slechts 100 km/h is toegestaan.

Leeuwarden: mishandeling
Woensdagmiddag omstreeks 16.50 uur ontstond op het Stationsplein om nog onbekende reden een vechtpartij tussen twee mannen. De mannen werden door de stationsbeveiliging uit elkaar gehaald. De aangever, een 33-jarige man uit Leeuwarden, verklaarde zonder aanleiding te zijn geslagen. Hierdoor was hij gewond geraakt aan het hoofd. Hij is met de ambulance voor controle overgebracht naar het MCL-Zuid. De verdachte, een 35-jarige man, eveneens uit Leeuwarden, was nog ter plaatse. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Drachten: rijden onder invloed
Woensdagavond omstreeks 23.35 uur is op de Torenstraat een 25-jarige bestuurder van een personenauto betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies aan het bureau 420 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Donderdagochtend omstreeks 00.30 uur werd een 23-jarige man uit Leeuwarden met zijn personenauto gecontroleerd op de Archipelweg. Hij had gedronken. Aan het bureau blies hij 335 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

Hijum: dealen hard drugs
Woensdag heeft de politie een actie gehouden nabij een woning aan het Leijesterpaed in Hijum, van waaruit vermoedelijk drugs werden gedeald. Vier klanten uit Leeuwarden, Stiens en Ferwert werden bij het verlaten van de woning aangehouden. Zij krijgen proces-verbaal voor het bezit van drugs.
Vervolgens is de politie de woning binnengevallen en heeft daar de bewoner, een 30-jarige man, aangehouden op verdenking van dealen. De man is ingesloten en in verzekering gesteld. De klanten zijn na verhoor en onderzoek weer in vrijheid gesteld op één na. Dit betrof een 36-jarige man uit Leeuwarden. Hij wordt eveneens verdachte van dealen.

Heerenveen: diefstal verkeersborden
Donderdagochtend omstreeks 04.00 uur zijn op het Kattebos vier mannen aangehouden in verband met diefstal van verkeersborden. Na een melding over de diefstal trof de politie op de kruising Rottumerweg en Kattebos een auto aan met vier mannen erin. In de kofferbak lagen drie verkeersborden die van de kruising waren gehaald en gereedschap. De vier knapen, allen afkomstig uit Lelystad en tussen de 17 en de 19 jaar oud, werden aangehouden. Aan het bureau bleek dat één van hen niet aan de diefstal had meegedaan. Tegen de andere drie wordt proces-verbaal terzake diefstal opgemaakt. Ze zijn na verhoor en bekentenis weer in vrijheid gesteld.

Sneek: inbraak school
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een school aan de Molenkrite. Men kwam binnen door een aluminium raam te forceren. Er werd onder andere een computer weggenomen. Er moet nog aangifte gedaan worden.

Leeuwarden: inbraak in zeecontainer
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een zeecontainer op een afgesloten bouwterrein aan de Pikemar. De container, opslagruimte voor gereedschap van een bouwbedrijf uit Hengelo dat daar aan het werk is, werd opengebroken. Een 36-jarige man uit Elbrug deed namens het bedrijf aangifte.

Kornwerderzand: gestolen auto aangetroffen
Woensdagmiddag omstreeks 17.20 uur troffen medewerkers van de douane een auto aan op de parkeerplaats Nood bij Kornwerderzand. De auto stond als gestolen gesignaleerd. Het bleek dat de auto tussen 26 en 30 mei was gestolen bij een bedrijf in Hilaard. De bestuurder was nu in de auto aanwezig. Het was een 38-jarige man uit Leeuwarden. Hij is op verdenking van diefstal van de auto aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Bureau Communicatie: 058 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 13-06-2002 '
Lees ook