Korps: Friesland, plaats: Fryslân 14-03-2003
Politieberichten van 14/3 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Heerenveen: bedreiging
Vrijdag omstreeks 04.50 uur werd op de Hiddingastraat een 26-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden ter zake bedreiging. De verdachte had kort daarvoor twee inwoonster van Heerenveen, 21 en 17 jaar, lastig gevallen. De vrouwen deden aangifte van bedreiging. Bij de woning van de vrouwen gooiden hij steentjes tegen de ruiten. Hij had hierbij een stroomstootwapen in zijn handen. De vrouwen vonden dit bedreigend en belden de politie. Toen deze ter plaatse kwam, ging de verdachte er vandoor. De verdachte kon iets verderop worden aangehouden. Hij had het stroomstootwapen (stroomstok) reeds verstopt. Het wapen werd in beslag genomen. Verder bleek de verdachte nog in het bezit te zijn van een luchtdrukpistool, wat ook in beslag werd genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Terherne: snelheid
Donderdag omstreeks 16.10 uur werd op de Utbuorren een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 50-jarige inwoner van Joure, reed met een snelheid van 111 kilometer per uur, terwijl aldaar 60 was toegestaan. De bestuurder kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Rottevalle: inbraak woning
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een woning aan de Master Kuiperswei. Het slot in de achterdeur werd vernield. Uit de woning werd geld weggenomen. De 47-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Zwaagwesteinde: getuigen gezocht
Dinsdag omstreeks 16.45 uur vond op de Bovenweg ter hoogte van Sanjes Plaets een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bestelauto. De bestuurder van de personenauto, een 33-jarige inwoner van Veenwouden, kwam uit de richting Zwaagwesteinde en reed in de richting Veenwouden. Uit tegenovergestelde richting naderde een bestelbusje met daarachter gekoppeld een aanhangwagen. Op de aanhangwagen lag een hek dat in de bocht van de weg uitzwenkte en de personenauto raakte, waardoor deze flink beschadigd werd (o.a. voorruit en linker spiegel vernield).Nadat de bestuurder van de personenauto, die slecht ter been is, was uitgestapt, reed de bestuurder(ster) van de bestelbus, na even gestopt te zijn, door zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder(ster) van de bestelbus of eventuele getuigen, die deze aanrijding hebben gezien. Zij kunnen bellen met telefoonnummer 0900 8844.

Gytsjerk: aanrijding
Vrijdag omstreeks 10.50 uur reed een 57-jarige inwoner van Gytsjerk met zijn personenauto vanaf de R. van Nautaweg achteruit een aldaar gelegen erf op. Een 59-jarige inwoner van Gytsjerk werd waarschijnlijk door de laagstaande zon verblind en reed met zijn auto tegen de andere auto aan, die bijna op het erf stond. Van de 59-jarige bestuurder werd een bloedproef genomen in verband met alcoholgebruik in combinatie met medicijnen. De uitslag van de bloedproef is nog niet bekend.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 14-03-2003 '
Lees ook