Korps: Friesland, plaats: Friesland 14-05-2002
Politieberichten van 13/5 (13.00) t/m 14/5 (07.00)

Boijl: inbraak personenwagens
Tussen zondagmiddag en maandagmorgen is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan De Brink. Men kwam binnen door het rechter voorportier te forceren. Ontvreemd werden vijf compact discs en een radio-cdspeler. Aangifte is gedaan door een 35-jarige inwoonster van Boijl. Rond dezelfde periode is eveneens ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Boijlerweg. Men kwam binnen door de bovenkant van het portier open te buigen. Gestolen werden een cd en een radio-cdspeler. De schade bedraagt bijna 1000 euro. Aangifte is gedaan door een 44-jarige inwoonster van Boijl.

Leeuwarden: inbraak auto
Tussen zondagmiddag en maandagmorgen is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Bernhardus Bumastraat. Men kwam binnen door de deur te forceren. Ontvreemd werden een twintigtal compact discs en een radio-cdspeler. Aangifte is gedaan door een 38-jarige inwoner van Leeuwarden.

Buren: inbraak
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een pand aan de Klein Vaarwaterweg. Men kwam binnen door een deur te forceren. Een drietal kassas werd opengebroken. Het kassageld, enkele honderden euros, werd gestolen. Aangifte is gedaan door een 52-jarige inwoner van Buren.

Leeuwarden: openlijke geweldpleging
Zondag tussen 20.30 uur en 21.45 uur liet een 49-jarige inwoner van Leeuwarden zijn hond uit in de Groene Ster. Daar werd hij op een gegeven moment een zevental jongeren op zich afkomen. De jongeren wilden hem beroven van geld en telefoon. Omdat de Leeuwarder deze zaken niet bij zich had kreeg hij van een van de jongeren een trap in zijn kruis, door een andere jongen werd hij verbaal bedreigd. De Leeuwarder heeft aangifte gedaan.

Lemmer: doorrijden na aanrijding
Maandag omstreeks 16.15 uur reed een 45-jarige automobiliste uit Gorredijk over de A6 bij Lemmer. Ter hoogte van Oosterzee wilde zij een vrachtwagen inhalen. Terwijl ze aan het inhalen was zag in de achteruitkijkspiegel dat een auto haar met grote snelheid naderde. De vrouw kon met veel moeite de auto in bedwang houden en stopte, na de vrachtwagen te hebben ingehaald, op de vluchtstrook. De vrouw noteerde het kenteken en merk en kleur van de auto. Merk en kleur werden door de vrachtwagenbestuurder bevestigd. Vijf minuten later trof de politie een auto aan in de berm bij het verkeersplein Joure. De bestuurder, een 25-jarige inwoner van Bussum, was niet aanspreekbaar. Hij is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Door een arts is een bloedmonster genomen. Het voertuig is afgesleept.

Drachten: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 22.10 uur werd een 50-jarige automobilist uit Drachten gecontroleerd op de Zuiderhogeweg. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 275 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 14-05-2002 '
Lees ook