Korps: Friesland, plaats: Fryslân 15-07-2002
Politieberichten van 14/7 (13.00 uur) t/m 15/7 (07.00 uur)

Leeuwarden: inbraak auto
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Spanjaardslaan. Een ruit aan de passagierskant werd ingeslagen. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 36-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Warns: aanrijding met gewonde
Zondag omstreeks 10.25 uur vond op Laaksum een eenzijdig ongeval plaats. Een 18-jarige motorrijder uit het Duitse Kassel reed in de richting Warns toen hij een bocht in de weg over het hoofd zag. De motorrijder kwam ten val en liep daarbij een gebroken linkerbeen op. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Kollumerpomp: wateroverlast
Zaterdag omstreeks 21.30 uur vond in de omgeving van Kollumerpomp een wolbreuk plaats, waardoor de bewoners met wateroverlast kregen te maken. De straten kwamen blank te staan. De politie kreeg hierover verschillende telefoontjes, doch persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. De politie behoefde niet handelend op te treden.

Bakkeveen: inbraak auto
Zondag tussen 13.30 en 13.45 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Duerswaldmerwei. Het rechter voorportierruit werd vernield. Uit de auto werd een zwarte schoudertas weggenomen. In de tas zaten een paspoort, een rijbewijs, een paar gouden sieraden, een fotocamera en een bruine portemonnee met klein geld. Een 30-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bolsward: snelheid
Zondag omstreeks 11.55 uur werd op de Rijksweg A7 een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 21-jarige inwoner van Roden, reed met een snelheid van 172 kilometer per uur, terwijl aldaar 120 was toegestaan. De bestuurder kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Heerenveen: brandstichting
Zondag tussen 12.00 en 13.00 uur heeft de jeugd een speeltoestel op het terrein van de Sint Jozefschool aan de Van Dekemalaan in brand gestoken. Een brandende conifeer werd in een gedeelte van een houten trein neergelegd, waardoor dit gedeelte in zijn geheel werd verwoest. De brand is door omwonenden geblust. Door de directeur van de school, een 54-jarige inwoner van Heerenveen, is aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Scherpenzeel: vrouw krijgt trap van paard
Zondag omstreeks 16.00 uur was een 25-jarige inwoonster van Barendrecht bij een perceel aan het Voetpad bezig met paardrijden. Op een gegeven moment wilde zij het paard verzorgen en toen zij hiermee bezig was, kreeg zij plotseling een trap van het dier. De vrouw raakte gewond aan haar hoofd en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: snelheidscontrole
Zondag tussen 16.00 en 18.00 uur werd met de lasergun op de Groningerstraatweg een snelheidscontrole gehouden. In totaal kregen 10 bestuurders een bekeuring. De snelheden lagen tussen de 135 en 147 kilometer per uur, terwijl aldaar 100 was toegestaan. Een motorrijder, een 36-jarige inwoner van Leeuwarden, passeerde met een snelheid van 178 kilometer per uur. Deze bestuurder moest bovendien zijn rijbewijs inleveren.

IJlst: aanrijding met gewonde
Zondag omstreeks 17.40 uur stak een 4-jarig meisje uit IJlst plotseling de Sudergoawei over om naar haar opa te zwaaien, die daar net onder de brug doorvoer. Een personenauto, bestuurd door een 31-jarige inwoner van IJlst kon het meisje niet meer ontwijken en het kind werd door de auto geschept. Gelukkig vielen de verwondingen mee. Het meisje werd, in verband met drukte in het ziekenhuis in Sneek, voor onderzoek overgebracht naar het MCL-Zuid.

Molkwerum: aanrijding met gewonden
Zondag omstreeks 16.30 uur reed een bestuurder van een motor, een 29-jarige inwoner van Boelenslaan over het Noardermar. Bij hem achterop zat zijn 26-jarige vrouw. In een onoverzichtelijke bocht schrok de motorrijder van een tegemoetkomende auto, waarop hij de berm instuurde. De motor en auto raakten elkaar niet. De motorrijder liep gecompliceerd letsel op aan beide benen en zijn vrouw liep een gebroken arm/schouder op en had letsel aan haar bekken en rug. De beide slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Van daaruit werd de motorrijder later op de avond overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Groningen.

Leeuwarden: man gewond
Zondag omstreeks 17.00 uur werd een 23-jarige inwoner van Leeuwarden gewond aangetroffen op een parkeerterrein in de Groene Ster. Het bleek dat de man slechts gekleed in een sportbroekje achter op een motor was gaan zitten, die bestuurd werd door een 30-jarige inwoner van Leeuwarden. Toen de motorrijder wegreed, vergat het slachtoffer zich vast te houden en viel ruggelings van de motor. Het slachtoffer liep lichte verwondingen op aan zijn achterhoofd en had schaafwonden aan zijn rug. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het MCL-Zuid.

Drachten: kind valt met fiets
Zondag omstreeks 17.55 uur fietste een 10-jarige jongen uit Drachten samen met zijn ouders over het fietspad van het Ureterpvallaat in de richting Drachten. Het kind reed dan weer op de stoep en dan weer op het fietspad. Zijn vader had hem reeds een keer gewaarschuwd dit niet te doen. Op een gegeven moment kwam het kind ten val, waarop de vader het kind niet meer kon ontwijken. Het kind liep een gebroken onderarm op en werd per ambulance over gebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Heerenveen: onder invloed
Zondag omstreeks 20.30 uur werd op de Rijksweg A32 een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 41-jarige inwoner van Tuk, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 660 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 7 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: onder invloed
Zondag omstreeks 21.40 uur kwam er verschillende meldingen van weggebruikers binnen dat de bestuurder van een personenauto rijdende over de Waldwei de gehele rijbaan nodig zou hebben. De bestuurder, een 51-jarige inwoner van Ryptsjerk, werd op de Drachtsterweg aangehouden. De bestuurder werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de bestuurder 800 ug/l. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 9 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Ballum: onder invloed
Maandag omstreeks 01.05 uur werd op de Jelmeraweg een bestuurder van een bromscooter gecontroleerd. De bestuurder, een 18-jarige inwoner van Hollum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 495 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 5 uren.

Wijnjewoude: onder invloed
Maandag omstreeks 01.35 uur werd op de Opper Haudmare een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 28-jarige inwoner van Andijk, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 735 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 8 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Frieschepalen: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 01.05 uur vond op de Scheiding een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurster van een personenauto is waarschijnlijk achter het stuur in slaap gevallen en vervolgens in de berm terechtgekomen. Zij schampte daarbij een boom en kwam tegen de volgende tot stilstand. De bestuurster, een 20-jarige inwoonster van Surhuisterveen droeg geen gordel en kwam met haar hoofd tegen de voorruit. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. In het ziekenhuis is van de vrouw een bloedproef afgenomen. De uitslag van deze bloedproef is nog niet bekend. De auto werd totaal vernield.

Sneek: vechtpartij
Zondag omstreeks 23.00 uur kwam een 54-jarige inwoner van Sneek met de taxi thuis. Toen de man in de Mauritsstraat was uitgestapt, moest hij nodig plassen en deed dit in struiken. Een 36-jarige Sneker zei hier iets van. Er ontstond een woordenwisseling en de 36-jarige man gaf zijn opponent een klap in het gezicht. Vervolgens zijn ze uit elkaar gegaan. Een ter plaatse gekomen familielid (inwoner van Sneek, leeftijd niet bekend) van de 54-jarige man gaf vervolgens de 36-jarige man een klap, die daardoor viel. Zijn bril werd hierbij vernield. Beide mannen wensten aangifte te doen. Het familielid was inmiddels weer vertrokken en moet nog worden gehoord.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 15-07-2002 '
Lees ook