Korps: Friesland, plaats: Fryslân 16-02-2003
Politieberichten van 15/02 (13.00 uur) t/m 16/02 (13.00 uur)

Leeuwarden: inbraak school
Tussen vrijdag 23.00 uur en zaterdag 08.00 uur werd in een school aan de Julianalaan twee maal ingebroken. De eerste inbraak vond plaats rond 23.45 uur, de tweede rond 08.45 uur. Diverse ramen werden opengebroken. In totaal worden drie computerkasten vermist. Een 46-jarige man uit Leeuwarden deed aangifte.

Sint-Nicolaasga: diefstal personenauto
Tussen vrijdag 19.30 uur en zaterdag 10.00 werd aan de Kade een personenauto gestolen. De auto is van het merk Ford, type Fiesta, heeft een groene kleur en heeft kenteken GL-TJ-77. Een 47-jarige man uit Sint-Nicolaasga deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak auto
Tussen vrijdag 17.00 uur en zaterdag 09.00 uur werd aan de Jan Jelles Hofleane ingebroken in een personenauto. De portierruit linksachter was ingeslagen. Weggenomen werd een radio/cd-speler. Een 35-jarige man uit Leeuwarden deed aangifte.

Drachten: vrouw aangehouden
Zaterdag rond 14.00 uur is in een winkel aan het Kiryat Onoplein een 76-jarige vrouw uit Drachten aangehouden op verdenking van diefstal. De vrouw had drie pakken wasverzachter niet afgerekend en werd bij de uitgang van de winkel aangehouden door beveiligingsmedewerkers van de winkel. Op het politiebureau ontkende de verdachte. De vrouw werd gehoord en vervolgens heengezonden.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
Tussen vrijdag 16.00 uur en zaterdag 20.00 uur is in een bedrijf aan de James Wattstraat ingebroken. Weggenomen werd een motorzaag. Hoe men binnen kwam is nog onduidelijk. Een 43-jarige man uit Drachten deed aangifte.

Oldeberkoop: verkeersongeval met drie gewonden
Zaterdag rond 20.15 uur raakten aan de Oosterwoldseweg twee mannen van 18 jaar en een jongen van 17 jaar gewond bij een eenzijdige aanrijding. De drie jonge mannen reden in een personenauto in de richting van Oldeberkoop toen de auto met het rechtervoorwiel in de berm terecht kwam. De bestuurder, een 18-jarige man uit Oldeberkoop, verloor vervolgens de macht over het stuur en kwam aan de andere kant van de weg tegen een boom tot stilstand. Het ongeval vond plaats net voorbij de afslag Deddingabuurt. De bestuurder is per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten gebracht. De bijrijder, een 18-jarige man uit Noordwolde, is per ambulance naar het Academisch Ziekenhuis Groningen gebracht. De passagier, een 17-jarige jongen uit Noordwolde, werd per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht. De bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs. De personenauto had geen geldig kenteken en was niet verzekerd.

Stiens: rijbewijs kwijt
Zondag rond 03.00 uur is aan de Bredyk het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige automobilist uit Stiens omdat hij de maximum snelheid overschreed. Op de Bredyk reed de man 157 km per uur. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: aanhouding twee verdachten winkeldiefstal Zaterdag rond 19.00 uur werden aan de Dammelaan twee mannen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Even daarvoor vond aan de Bilgaardpassage een winkeldiefstal plaats waarbij de verdachten wisten te ontkomen. De politie trof de mannen, een 30-jarige man en een 24-jarige man beiden uit Leeuwarden, die voldeeden aan het signalement aan aan de Dammelaan. Hier werden zij aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De mannen hadden blikjes frisdrank en kaas weggenomen uit de winkel.Een 30-jarige vrouw uit Oudega deed aangifte.

Leeuwarden: aanhouding verdachte winkeldiefstal Zaterdag rond 21.30 uur werd aan de Aldlansdyk een 60-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man weigerde een broodje te betalen die hij had genuttigd. Op het politiebureau werd de man ingesloten. Een 25-jarige vrouw uit Leeuwarden deed aangifte.

Drachten: auto in beslag genomen
Zaterdag rond 23.15 uur werd aan de Nachtegaalstraat de auto in beslag genomen van een 21-jarige automobilist uit Drachten. De man bleek na controle niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man bleek eerder dit jaar ook al te hebben gereden zonder rijbewijs.

Berlikum: man aangehouden
Zaterdag rond 23.10 uur is in een horecagelegenheid aan het Hemmemaplein een 19-jarige man uit Lelystad aangehouden omdat hij 9 pillen XTC in zijn bezit had. De man was staande gehouden door medewerkers van de horecagelegenheid. Na verhoor kon de man het politiebureau verlaten.

Sint Jacobiparochie: uitslaande brand
Zondag rond 02.00 uur vond in een woning aan de Kadal een uitslaande brand plaats. Bij de brand raakte niemand gewond. Rond 03.15 uur gaf de brandweer het sein Brandmeester. De brandweer was ter plaatse met twee bluswagens. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is op dit moment niet duidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Grou: drie mannen aangehouden
Zondag rond 03.50 uur zijn op het parkeerterrein nabij het gasstation aan de Stationsweg drie mannen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen goederen. De mannen (30, 27 en 21 jaar) uit Leeuwarden die worden verdacht van graffity spuiten, hadden spuitverf op hun kleding en er werden spuitbussen met verf in en rond de personenauto aangetroffen die geparkeerd stond naast het stroomhuisje. Op het stroomhuisje was zojuist een afbeelding aangebracht. De mannen werden naar het politiebureau gebracht en ingesloten.

Drachten: diefstal personenauto
Tussen zondag 00.15 uur en 04.30 uur is vanaf een parkeerplaats aan de Hunze een personenauto weggenomen. Het gaat om een witte Nissan Sunny, kenteken FB-RS-27. Een 54-jarige vrouw uit Drachten deed aangifte.

Drachten: doorrijden na aanrijding
Zondag rond 03.00 uur werd een 50-jarige automobiliste uit Burgum op de Rijksweg aangereden door een onbekende. De vrouw reed iets voorbij het viaduct van het Opeinderkanaal in de richting van Leeuwarden toen zij werd aangereden door een van achterop komende personenauto. Door de klap schoot de auto van de vrouw in de berm en gleed door in de sloot. De onbekende personenauto reed door. De bestuurster en haar inzittende, een 38-jarige man uit Garyp, konden op eigen gelegeheid uit het voertuig komen. Niemand raakte gewond. De politie stelt een onderzoek in.

Rijden onder invloed
Heerenveen
Zondag rond 01.35 uur werd aan de Rijksweg een 36-jarige automobilist uit Frankrijk gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 330 ug/l en kreeg een rijverbod van twee uren.

Wolvega
Zondag rond 03.30 uur werd aan de Hoofdstraat Oost een 28-jarige automobilist uit de gemeente Weststellingwerf gecontroleerd. De man reed in een personenauto zonder verlichting. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 645 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd omdat de man al eerder onder invloed van alcohol had gereden. De man kreeg een rijverbod van zes uren.

Leeuwarden
Zondag rond 03.35 uur werd aan de Prof. Mr. P.S. Gerbrandyweg een 29-jarige automobilist gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 710 ug/l en kreeg een rijverbod van acht uren.

Kollumerzwaag
Zondag rond 07.40 uur werd aan de Foarwei een 28-jarige automobilist uit de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland gecontroleerd. De man bleek te hebben gedronken. Op het politiebureau blies de man 560 ug/l en kreeg een rijverbod van zes uren.

Bureau Communicatie (058) 880 82 72

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 16-02-2003 '
Lees ook