Korps: Friesland, plaats: Friesland 16-05-2002
Politieberichten van 16/5 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: straatroof
Donderdag tussen 05.45 en 06.45 uur werd op de Druifstreek een 26-jarige inwoner van Leeuwarden beroofd van zijn portemonnee. In de Oude Oosterstraat spraken een onbekende man en vrouw het slachtoffer aan. Zij bleven naast hem lopen en vroegen hem om geld. Het slachtoffer vertelde dat hij geen geld had en liep door. Op de Druifstreek werd hij vervolgens door beiden aangevallen en bedreigd. Het slachtoffer werd geslagen en geschopt en bedreigd met een aardappelschilmesje. De onbekende man haalde portemonnee uit de broekzak van het slachtoffer, toen hij op de grond was gevallen. Ook de mobiele telefoon werd weggenomen. Vervolgens werd hij onder bedreiging van het aardappelschilmesje gedwongen naar de pinautomaat aan de Prins Hendrikstraat te lopen om daar geld te pinnen. Onderweg kon het slachtoffer zich losmaken en ontsnappen. De man was tussen de 24/28 jaar, lengte ongeveer 1.75 meter, donkerblond haar, slank figuur. De vrouw was tussen de 25/28 jaar, lengte ongeveer 1.70 meter, donkerblond haar, spits gezicht met ingevallen wangen. Beiden spraken Nederlands.

Drachten: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 20.45 uur reed een 36-jarige inwoonster van Drachten met haar auto over de Lauwers in de richting van de Overstesingel. Een bromfietsbestuurder, een 17-jarige inwoner van Boornbergum reed in dezelfde richting. Op een gegeven moment wilde de autobestuurster rechtsaf slaan. Zij verleende hierbij geen vrije doorgang aan de bromfietsbestuurder, die vlak achter haar reed. De bromfietsbestuurder kwam ten val en liep een wond op aan zijn linker knie. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Sneek: aanrijding lichtgewonde
Donderdag omstreeks 07.40 uur kwam een bestuurder van een bromfiets, een 38-jarige inwoner van Sneek, op de Bolswarderweg door nog onbekende oorzaak ten val. De man liep letsel aan het gelaat en een pijnlijke nek op. Het werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Wolvega: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het Van der Sandeplein. Het linker voorportier werd opengebroken. Uit de auto werden een radio/cd-speler en 5 cds weggenomen. De eigenaar, een 30-jarige inwoner van Wolvega, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 16-05-2002 '
Lees ook