Korps: Friesland, plaats: Fryslân 16-07-2002
Politieberichten van 16/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Boelenslaan: overlast
Maandag omstreeks 22.30 uur klaagden omwonenden dat zij overlast ondervonden van bierdrinkende jeugd op het schoolplein van De Stile aan de Zijlstrastrjitte. In het verleden waren hierover reeds meerdere klachten binnengekomen. (o.a. bierflesjes kapot gooien/ grote mond tegen buurtbewoners en het lopen op verboden grond). De jeugd was hiervoor reeds een paar keer gewaarschuwd. Op het schoolplein de jongens aangetroffen, die bij het zien van de politie er vandoor gingen. De jongens, 17, 16, 22 en 17 jaar, allen uit Boelenslaan, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Drie jongens kregen een bekeuring van 57.-, de vierde (22-jarige) een waarschuwing, was namelijk zijn eerste keer. Na verhoor werden zij weer in vrijheid gesteld.

Drachten: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Wetering. De rechter voorportierruit werd vernield. Uit de auto werden twee zonnebrillen en een radardetector weggenomen. De eigenaresse, een 41-jarige inwoonster van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal speedboot
Van maandag op dinsdag werd een speedboot met buitenboordmotor gestolen vanuit de jachthaven De Hemrik aan de Avondsterweg. De boot, registratienummer OT287595, lag met een kabel vast aan de kade. Aan boord bevond zich een buitenboordmotor van het merk Mercury, kleur zwart, 25 pk, alsmede een 12 liter tank. De eigenaar, een 37-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Zoekwoorden:

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 16-07-2002 '
Lees ook