Korps: Friesland, plaats: Fryslân 17-02-2003
Politieberichten van 17/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Franeker: diefstal oplegger
Van zondag op maandag werd vanaf de Edisonstraat een oplegger, merk Pacton, wit van kleur, weggenomen. In de oplegger zat tuinmeubilair. De waarde van het tuinmeubilair is niet bekend. De oplegger was voorzien van het kenteken BJ-XB-83. Een 47-jarige man uit Franeker deed aangifte.

Joure: diefstal truck
Afgelopen nacht werd van een parkeerterrein aan de Transportwei een rode vrachtwagentruck, merk Volvo FH 12, met op het dak een witte spoiler, weggenomen. De truck heeft kenteken BB-XR-70. Een 43-jarige man uit Sneek deed aangifte.

Leeuwarden: keukenbrandje
Maandag omstreeks 08.10 uur kwam er een melding binnen van een keukenbrand in de Delistraat. De brand was waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting in de koelkast. De 28-jarige bewoner had de brand reeds geblust. De gewaarschuwde brandweer behoefde niet meer in actie te komen.

Heerenveen: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 08.20 uur verleende de bestuurder van een bromfiets op de kruising van de Ds. Veenweg J. Jonkmanwei geen voorrang aan een van rechtskomende tractor, die bestuurd werd door een 61-jarige inwoner van De Knipe. De bromfietsbestuurder, een 17-jarige inwoner van De Knipe, reed over de Ds. Veenweg. Hij werd gewond (inwendig letsel) overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen en aldaar opgenomen. De bromfiets werd totaal vernield. De tractorbestuurder bleef ongedeerd.

Heerenveen: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 08.00 uur vond op de rotonde van de Koornbeursweg/ Sieger van der Laanstraat een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. De toedracht van deze aanrijding is nog niet geheel duidelijk. De auto werd bestuurd door een 23-jarige inwoner van Heerenveen, terwijl de bromfiets bestuurd werd door een 16-jarige inwoner van Joure. De bromfietsbestuurder kwam ten val en raakte gewond. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Surhuisterveen: getuigen aanrijding
Op dinsdag 11 februari 2003 heeft tussen 18.50 en 19.00 uur een aanrijding plaatsgevonden op het parkeerterrein bij een bouwmarkt aan de Vierhuisterweg. De verdachte is weggereden zonder zijn(haar) identiteit kenbaar te maken. De benadeelde, een 43- jarige inwoonster van Surhuisterveen, heeft niets gezien omdat zij in de bouwmarkt was. Een onbekende getuige heeft gezien dat vermoedelijk een donkerblauwe of zwarte Volkwagen Golf type 3 of 4, achteruit tegen de auto van betrokkene is gereden. Dit voertuig moet schade hebben aan de rechterachterzijde. De schade aan het voertuig van de Surhuisterveenster is ongeveer .1000. Getuigen en de persoon die de aanrijding heeft veroorzaakt, worden gevraagd contact op te nemen met de politie te Buitenpost via 0900-8844.

Tzum: tasjesroof
Maandag omstreeks 09.15 uur liep een 41-jarige inwoonster van Tzum over de Plattedijk in de richting Winsum. Ter hoogte van de kruising met de Warren werd zij ingehaald door een jongen op een bromscooter. Deze bleef is verderop staan. De vrouw liep de bromfietser voorbij. Zij werd daarop weer ingehaald door de jongen, die toen hij naast haar was haar een duw gaf en de tas van haar schouder rukte. In de tas zat een klein geldbedrag, een gsm, gouden sieraden (ketting, ring) en huissleutels. De vrouw heeft aangifte gedaan. Van de jongen is alleen bekend dat hij lang blond haar had en op een paarse bromscooter reed.

Leeuwarden: inbraak bouwkeet
Het afgelopen weekend werd ingebroken in een bouwkeet, die stond op het bouwterrein aan de Wissedwinger/Groeneweg. De bouwkeet was eigendom van een bedrijf uit Groningen. Het hekwerk werd vernield en vervolgens werd de toegangsdeur opengebroken. Uit de keet werden levensmiddelen (suiker, melk en koffie) weggenomen. De waarde van het ontvreemde bedraagt ongeveer 200.-. Een medeweker, een 27-jarige inwoner van Hemelum, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 17-02-2003 '
Lees ook