Korps: Friesland, plaats: Friesland 17-06-2002
Politieberichten van 16/6 (13.00) t/m 17/6 (07.00)

Drachten: dealer aangehouden
Zondag omstreeks 00.40 uur werd een 25-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden in een horecagelegenheid aan de Kaden. Er werden bij de man 16, nog onbekende, pillen aangetroffen, evenals een papiertje met brokjes poeder. De technische recherche zal de goederen onderzoeken. De man is overgebracht naar het bureau. Uitgezocht wordt nog of de man een valse identiteit heeft opgegeven. De verdachte is in verzekering gesteld.

Grou: inbraak sporthal
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in de sporthal aan de Tjallinga. Ontvreemd werden enkele sloffen shag, een paar pakjes sigaretten en een fax/telefoon/kopieerapparaat. Men is binnengekomen via de achterkant. Aangifte is gedaan door een 42-jarige inwoonster van Jirnsum.

Menaldum: inbraak caravan
Zaterdagmiddag werd ingebroken in een caravan op camping Schatzenburg aan de Rypsterdyk. Een raam van de caravan was ingegooid. Gestolen zijn een televisie, een radio, een satellietontvanger en een dekbed. Aangifte is gedaan door een 35-jarige inwoner van Apeldoorn.

Leeuwarden: inbraak auto
Zaterdagavond werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Eikenstraat. Het raam van het rechter achterportier was geforceerd. Gestolen was een radio-cdspeler. Aangifte is gedaan door een 25-jarige inwoner van Leeuwarden.

Wirdum: invordering rijbewijs
Zondag omstreeks 16.25 uur reed een 22-jarige automobilist uit Leeuwarden met 124 km per uur over de N32 op de kruising ter hoogte van Wirdum, hier is 70 km per uur toegestaan. Hierop is het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Beetsterzwaag: inbraak auto
Zondagochtend werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Poostweg. Een raam aan de passagierskant was geforceerd. Gestolen werd een tas, met daarin een gsm, een zonnebril, enkele tientallen euros en een paar medicijnen. Aangifte is gedaan door een 55-jarige inwoonster van Amsterdam.

Sneek: twee aanhoudingen na inbraak schuurtje
Zondag om 22.00 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een schuurtje aan de Geeuwkade. Ter plaatse konden twee Snekers, 30 en 37 jaar, worden aangehouden. Vanwege de duisternis werd een diensthond ingezet, hierop kwamen de twee verdachten onmiddellijk naar buiten. Het bleek dat de twee de schuur wilden gebruiken om heroïne te roken. Aangifte is gedaan door een 45-jarige inwoner van Sneek.

Terschelling West: alcoholcontrole
Zondagavond werden 35 bestuurders gecontroleerd op de Hoofdweg, van acht werd een blaasproef afgenomen. Een 58-jarige automobilist uit Baaiduinen had gedronken. Op het bureau blies hij 770 ug/l, goed voor een rijverbod van negen uur. Ook zijn rijbewijs, dit had hij niet bij zich, zal worden ingevorderd.

Heerenveen: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 01.50 uur werd een 34-jarige automobilist uit Heerenveen gecontroleerd op de Burgemeester Falkenaweg. Bij controle bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook had hij gedronken. Op het bureau blies hij 610 ug/l, goed voor een rijverbod van zes uur.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 05.00 uur werd een 36-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd op de Groeneweg. Het bleek dat hij te veel had gedronken. Op het bureau blies hij 275 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 17-06-2002 '
Lees ook