Korps: Friesland, plaats: Fryslân 17-07-2002
Politieberichten van 17/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: brand woning
Woensdag omstreeks 04.15 uur liet een 35-jarige inwoner van Leeuwarden, voordat hij naar zijn werk ging, de hond uit. Hij zag toen dat in de Soendastraat brand was uitgebroken in de gang van een woning. De buren werden door de man gewekt en de man brak de voordeur open en trachtte de brand met twee emmers water te blussen. Dit lukte in eerste instantie niet. Met behulp van een poederblusser uit een politiewagen lukte het wel. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de zaak daarna overgenomen. Het bleek dat de mat achter de voordeur in brand was gestoken. Waarschijnlijk heeft men door de brievenbus iets brandbaars naar binnengegooid, waardoor de post, die achter de voordeur lag, vlam vatte. De bewoners waren op het moment van de brand niet thuis. Door het kordate optreden van de Leeuwarder werd erger voorkomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: inbraak
Afgelopen nacht werd ingebroken bij Sport Friesland aan het Kalverdijkje. Door vernieling van een ruit kwam men binnen. Waarschijnlijk is uit het gebouw een computer weggenomen. Door een medewerker van Sport Friesland zal in de loop van vandaag aangifte worden gedaan.

Grou: vernieling ruit
Woensdag omstreeks 02.30 uur werden bij een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat een tweetal ruitjes vernield. De vernieling werd gepleegd door een 16-jarige inwoner van Sint Nicolaasga. Een groepje jongeren uit Sint Nicolaasga, waar de verdachte deel van uitmaakte, had ruzie gekregen met de portier, waarna de ruitjes werden ingeslagen. Waarover de ruzie was ontstaan, werd niet duidelijk. De eigenaar van de horecagelegenheid, een 45-jarige inwoner van Grou, regelde de schade onderling met de groep jongeren. De schade bedroeg 210.-, die door de jongeren werd betaald.

Tjalleberd: vuurtje stoken
Woensdag omstreeks 04.10 uur kwam er een melding binnen dat er een brandje zou woeden achter de basisschool De Streek aan de Aengwirderweg. Ter plaatse bleek dat drie jongens, 17, 18 en 18 jaar, uit Heerenveen, Gersloot en Tjalleberd, een kampvuur had aangelegd. Hen het vuur laten uitmaken. Tegen de jongens werd proces-verbaal opgemaakt.

Hurdegaryp: inbraak woning
Woensdag omstreeks 05.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Koaikamp. Het slot van de achterdeur werd opengebroken. Uit de keuken werd een zwarte leren tas weggenomen met daarin een rijbewijs, een kentekenbewijs, een bankpasje, een adressenboekje en een portemonnee met ongeveer 30 euro. De 48-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 17-07-2002 '
Lees ook