Korps: Friesland, plaats: Fryslân 18-02-2003
Politieberichten van 18/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslân: gladheid
Vanmorgen tussen 06.30 en 09.15 uur kwamen bij de meldkamer van de politie Fryslân tien meldingen binnen van aanrijdingen. Deze aanrijdingen hadden allemaal te maken met plotseling opkomende gladheid. De aanrijdingen c.q. slippartijen vonden plaats in Leeuwarden, Hatzum, Wergea, Metslawier, Wijtgaart, Lemmer, Brantgum, Dokkum, Frieschepalen en Irnsum. Bij twee van deze aanrijdingen in Leeuwarden en Dokkum viel een lichtgewonde. Door de wegbeheerders zijn de gladde weggedeeltes gestrooid.

Garyp: diefstal velgen
Van maandag op dinsdag werden van een personenauto, merk Mercedes, vier velgen met banden gestolen. De auto stond op het terrein van een garagebedrijf aan de Gravinneloane. De auto was op blokken gezet. De waarde van de ontvreemde velgen bedraagt ongeveer 2000.- De eigenaar, een 43-jarige inwoner van Garyp, heeft aangifte gedaan.

Sneek: inbraak woning
Afgelopen nacht werd ingebroken in een woning aan de Zilverschoon. De achterdeur werd opengebroken. Uit een dressoir in de kamer werden drie portemonnees weggenomen. In de bijkeuken werd de inhoud, geld, uit de portemonnees gehaald. De 31-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Vlieland: brand bijkeuken
Dinsdag omstreeks 08.25 uur werd brand gemeld in een bijkeuken van een woning aan de Midscheeps. De 26-jarige bewoonster ontdekte de brand en waarschuwde de brandweer. Een in de bijkeuken staande vrieskist was in brand geraakt. Het vuur werd door de brandweer geblust. Een mogelijke oorzaak van de brand was oververhitting dan wel kortsluiting. De woning liep rook- en roetschade op. Het schadebedrag is niet bekend.

Franeker: aanrijding lichtgewonde
Dinsdag omstreeks 07.30 uur vond op de Getswerderdyk een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurster van een personenauto, een 29-jarige inwoonster van Sexbierum, raakte in een bocht van de weg door het gladde wegdek (opvriezing) de macht over het stuur kwijt. Zij kwam in een bermsloot tot stilstand. De vrouw klaagde over pijn in de borst en werd voor onderzoek overgebracht naar het MCL-Zuid. De auto werd weggesleept.

Dronrijp: aanrijding lichtgewonde
Dinsdag omstreeks 09.00 uur vond op Hatzum een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurster van een personenauto, een 39-jarige inwoonster van Oosterlittens, kwam in een bocht van de weg door het gladde wegdek in een slip terecht. Vervolgens kwam zij in de bermsloot tot stilstand. De bestuurster klaagde over nekpijn en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden (MCL-Zuid). De auto moest worden weggesleept.

Wergea: aanrijding lichtgewonden
Dinsdag omstreeks 08.15 uur vond op de Wergeasterdyk een frontale aanrijding plaats tussen twee personenauto`s. Een 37-jarige inwoonster van Wergea kwam in een bocht door het gladde wegdek (opvriezing) in een slip terecht en botste op de personenauto, die uit tegenovergestelde richting naderde. Deze personenauto werd bestuurd door een 44-jarige inwoonster van Leeuwarden. Beide bestuursters klaagden over nekpijn. Een toevallig passerende dokter verleende eerste hulp en achtte overbrenging naar een ziekenhuis niet noodzakelijk. De bestuurster zijn naar huis gebracht. Beide auto`s werden weggesleept.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 18-02-2003 '
Lees ook