Korps: Friesland, plaats: Fryslân 18-02-2003
Politieberichten van 17/2 (13.00 uur) t/m 18/2 (07.00 uur)

Grou: rijden onder invloed
Maandag rond 09.35 uur werd aan de Biensma een 58-jarige man uit Groningen gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 365 ug/l. Ook bleek het rijbewijs van de man ongeldig verklaard te zijn en was de auto waar de man in reed niet verzekerd te zijn. De man kreeg een rijverbod van drie uren.

Drachten: brand
Maandag omstreeks 12.20 uur werd brand gemeld bij het papier reclyclingbedrijf "Huhtamaki" aan de Hemmen. Het bleek dat er papier vast was komen te zitten op de transportband van de papierversnipperaar. Door wrijving was er vervolgens brand ontstaan. De brandweer heeft het vuur geblust. Hoe groot het schadebedrag is, is niet bekend. Tijdens de bluswerkzaamheden werd de rijbaan voor het bedrijf ongeveer 1 uur afgesloten voor het verkeer.

Leeuwarden: aanhouding verdachte winkeldiefstal Maandag rond 15.50 uur werd aan de Nieuwestad een 37-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal. Een politiemedewerker zag dat de man een paar sokken uit een winkel aan de Oude Doelesteeg nam zonder deze te betalen. De man werd vervolgens aangehouden en in de tas van de man trof de politie zes paar sokken aan. Een 27-jarige vrouw uit Franeker deed aangifte.

Lemmer: niet handsfree bellen in de auto
Maandag rond 14.55 uur werd aan de Nieuwburen een 20-jarige automobilist uit Lemmer staande gehouden, omdat hij niet hands-free belde tijdens het rijden. Toen de politiemedewerker de man vroeg een eindje verderop te parkeren, ging de man er vandoor. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt wegens niet handsfree bellen tijdens het rijden en het niet opvolgen van een bevel.

Drachten: berm in brand
Maandag rond 15.30 uur ontstond op de Rijksweg N31 (op de oprit naar de A7) brand in de berm. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. Hoe de brand ontstond is niet duidelijk.

Harlingen: aanhouding verdachte winkeldiefstal
Maandag rond 17.35 uur werd in een winkel aan de Spoorstraat een 36-jarige man uit Franeker aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man werd aangehouden door medewerkers van de winkel. De man had volgens vier getuigen een flesje alcoholische drank niet afgerekend en in zijn jas gestoken. De man ontkende dit. Er moet nog aangifte worden gedaan.

Sint Anna: aanrijding met letsel
Maandag rond 17.00 uur raakte aan de Stadhoudersweg een 17-jarige bromfietser uit Menaldum gewond. De bromfietser reed op het fietspad van de Stadhoudersweg richting Sint Annaparochie. In Sint Anna eindigt het fietspad en de bromfietser moest daardoor de weg oversteken. Hierbij zag hij een tegemoetkomende auto over het hoofd, waardoor een aanrijding ontstond. De jongen werd naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht. De bestuurster van de personenauto, een 34-jarige vrouw uit Oudebildtzijl, bleef ongedeerd. De brommer en de auto werden weggesleept.

Leeuwarden: aanrijding met letsel
Maandag rond 16.25 uur raakte aan de Bleeklaan een 44-jarige fietster uit Leeuwarden gewond bij een aanrijding. Bij de aanrijding was een politievoertuig betrokken. De vrouw fietste over de Bleeklaan vanuit de richting van de Groningerstraat, toen zij werd aangereden door een politiewagen die uit de Tjerk Hiddesstraat kwam. De politiemedewerker was onderweg naar een melding en had slecht zicht vanwege de zon. De vrouw werd met een ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht.

Leeuwarden: verdachte aangehouden winkeldiefstal Maandag rond 16.40 uur is in een winkel aan het Ruiterskwartier een 33-jarige man uit Dongen aangehouden. De man wordt ervan verdacht een spel te hebben weggenomen. De man ontkende. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. Er moet nog aangifte worden gedaan.

Haulerwijk: rijden onder invloed
Dinsdag rond 00.45 uur werd aan de Dokter Beumerstraat een 42-jarige automobilist uit Haulerwijk gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 290 ug/l. De man kreeg en rijverbod van twee uren.

Leeuwarden: man aangehouden
Dinsdag rond 02.00 uur werd aan de Oosterkade een 23-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden omdat hij een valse naam had opgegeven. De automobilist gaf een valse naam op toen hij door de politie werd gecontroleerd. Bij de controle bleek dat het voertuig dat de man bestuurde geen geldige APK had en niet was verzekerd. Tevens reed de man zonder rijbewijs.

Leeuwarden: brand in hok achter bedrijfspand
Maandag rond 22.50 uur ontstond brand in een hok achter een bedrijfspand aan de Ypeijstraat. De brandweer had de brand snel onder controle. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 18-02-2003 '
Lees ook