Korps: Friesland, plaats: Fryslân 18-03-2003
Politieberichten17/03 13.00 uur t/m 18/03 07.00 uur

Holwerd: illegaal vervoeren melk
Op zondag omstreeks 09.15 uur heeft de politie een 46-jarige automobilist uit Wanswerd staande gehouden op de Miedwei. De politie wilde de auto en de aanhanger controleren. In de aanhangwagen bleek een tank met melk erin te liggen. De automobilist vervoerde de melk van een 41-jarige inwoner uit Holwerd. Laatstgenoemde kwam reeds boven zijn melkquotom uit en had de melk weggeven. De automobilist was onderweg naar een 44-jarige inwoner uit Wanswerd die nog niet op zijn melkquotum zat. De politie heeft de verdachten gehoord en tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Drachten: ongeluk met letsel
Op maandagochtend om 11.55 uur heeft er op de Reidingweg een ongeluk met letsel plaatsgevonden waarbij een 8-jarige jongen uit Opeinde en een 32-jarige buschauffeur uit Drachten betrokken waren. De bus reed naar de achterzijde van het zwembad om een klas met kinderen op te halen. De chauffeur draaide de bus, liet de bus stoppen en wilde de deur opendoen. Op dat moment gebaarden twee jongetjes dat hij terug moest rijden, de chauffeur deed dit. Bij het uitstappen uit de bus zag de chauffeur het 8-jarige jongetje naast de bus liggen. Het jongetje is met een verwond bovenbeen met de ambulance naar Nij Smellinghe overgebracht. Omdat de toedracht van het ongeluk niet duidelijk is, doet Bureau Ongevallenanalyse van politie Fryslân onderzoek.

Sneek: kassaroof, aanhouding verdachte
Op maandagmiddag omstreeks 12.40 uur heeft er een kassaroof plaatsgevonden in een bedrijf aan de Kleine Palen. Het personeel van het bedrijf ontdekte dat de kassa met daarin enkele tientallen euros was weggenomen. Een van de medewerkers, een 24-jarige inwoonster uit Stavoren, had een verdachte zien wegrennen. Op basis van het signalement kon de politie de verdachte, een 20-jarige inwoner uit Sneek, bij de Waterpoort aanhouden.

Heerenveen: diefstal fiets, aanhouding verdachten Op maandag om 14.20 uur werd de politie op de Sieverstraat door een 41-jarige inwoonster uit Heerenveen aangesproken met de mededeling dat haar fiets zojuist gestolen was. In de fietstassen zaten boodschappen ter waarde van enkele euros. Vervolgens kreeg de politie een melding dat op de Lanenburg 3 jongens bezig waren fietstassen van een gestolen fiets af te halen en die op een dak te gooien. Een 41-jarige getuige uit Heerenveen zag dit en schreeuwde de jongens toe waarna deze op de vlucht sloegen. Op basis van het signalement dat de getuige gaf, kon de politie op de Koemarkt drie jongens (twee 18-jarige inwoners en een 21-jarige inwoner, alle drie woonachtig in Heerenveen) aanhouden. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: winkeldiefstal
Op maandagmiddag omstreeks 16.00 uur heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden in een winkel aan de Leeuwenburg. Een 41-jarige inwoonster uit Sneek had een kaars met een waarde van 1,50 euro in haar tas gestopt en niet afgerekend toen zij voorbij de kassa kwam. Winkelpersoneel heeft de vrouw aangehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor is de vrouw weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: diefstal
De politie werd op maandag om 17.15 uur aangesproken door een man die vertelde gereedschap te verkopen. De man had een slijpmachine, een boormachine en een breekijzer bij zich. De politie vertrouwde het niet en heeft de man, een 28-jarige inwoner uit Leeuwarden, meegenomen naar het bureau. Het gereedschap bleek te zijn gestolen. Daarop is de verdachte aangehouden.

Leeuwarden: man te water
Op maandag om 17.50 uur kreeg de politie een melding dat er bij de Oude Potmarge een man in het water gevallen was. Het bleek dat een 50-jarige inwoner uit Leeuwarden een steiger was opgelopen en in het water was gevallen. Kennissen van de man, een 47-jarige en een 40-jarige inwoner uit Leeuwarden, hebben de man uit het water gehaald. De man is met de ambulance overgebracht naar MCL-Zuid.

Harlingen: rijden onder invloed
Op maandag om 18.55 uur sprak de politie een bromfietser aan op zijn bromfietscertificaat. De bromfietser, een 36-jarige inwoner uit Harlingen, bleek niet in het bezit te zijn van het bromfietscertificaat. De politie heeft de man daarop laten blazen aan het ademanalyse apparaat. De man bleek onder invloed van alcohol te rijden, hij blies 570 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Wolvega: zware mishandeling
Op maandag om 17.50 uur kreeg de politie een melding dat er zich een ruzie in de relationele sfeer afspeelde in een woning in de Pieter Paulus Rubensstraat. Twee mannen waren in gevecht met elkaar in de woning van de 35-jarige bewoonster. De 48-jarige man stak de 39-jarige man eerst met een mes en sloeg daarna met een hamer. De politie heeft de 48-jarige man uit Amsterdam in de woning aangehouden en ingesloten op het politiebureau. De 39-jarige man uit Harlingen is gewond overgebracht met de ambulance naar de Tjongerschans.

Leeuwarden: diefstal planten
Op dinsdagmorgen om 01.45 uur kreeg de politie een melding dat er aan de de Noorderbrug een man over het hek van een bloemenzaak was geklommen. De politie zag even later een verdachte op de fiets met zijn fietstassen vol bloemen en potten ervandoor gaan. De politie zette de achtervolging in en kon de verdachte, een 47-jarige inwoner uit Leeuwarden, aanhouden. De gestolen goederen zijn in beslag genomen.

Hoornsterzwaag: aanrijding met letsel
Op dinsdagmorgen om 00.10 uur heeft er een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de Schoterlandseweg. Een 34-jarige automobilist uit Gorredijk reed vanuit Donkerbroek richting Hoornsterzwaag. Op dat moment liepen er vier paarden op de rijbaan. De automobilist kon drie van de vier paarden ontwijken, de vierde reed hij met de linker voorzijde van zijn auto aan. Het paard overleed ter plaatse als gevolg van het opgelopen letsel. De automobilist had zware schade aan zijn auto, maar liep geen letsel op.

Leeuwarden: rijden onder invloed, invordering rijbewijs Op dinsdag om 03.50 uur heeft de politie een 32-jarige automobilist uit Burgum op de Hollanderdijk staande gehouden. De man is voor een blaastets meegenomen naar het polituebureau. Hier blies hij 600 ug/l aan het ademanalyse apparaat. Met deze uitslag is zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: inbraken
Op dinsdagmorgen tussen 03.15 en 03.50 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Emmakade. Er werd een ruit vernield waarna men naar binnen kon gaan. Er wordt een computer vermist. Omstreeks 05.05 uur is er ingebroken in een school aan het Brandemeer. Men heeft een raam ingeslagen om toegang tot het pand te krijgen. Er zijn twee computers meegenomen.

Bureau Communicatie, 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 18-03-2003 '
Lees ook