Korps: Friesland, plaats: Friesland 18-06-2002
Politieberichten van 17/6 (13.00) t/m 18/6 (07.00)

Leeuwarden: inbraak auto
Zondagochtend werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Groningerstraatweg. Het linkerraam van het voorportier werd geforceerd. Gestolen werden een radio-cdspeler, 10 cds en een paar hengels. Aangifte is gedaan door een 27-jarige inwoner van Leeuwarden.

Lemmer: verkeerscontrole
Maandag werd tussen 11.15 uur en 12.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Zeedijk. Vijf automobilisten werden bekeurd voor het niet dragen van de gordel, een voor het mobiel bellen tijdens het rijden en drie automobilisten voor inhalen, terwijl er een inhaalverbod van kracht is.

Ferwert: eenzijdig ongeval door wesp
Maandag omstreeks 14.30 uur reed een 20-jarige automobiliste uit Berlikum over De Rijp. Terwijl ze hier reed, kwam een wesp in de auto. De wesp viel tussen de benen van de automobiliste, die hier van schrok. Hierdoor raakte de auto in een slip en belandde in de sloot. De auto is afgesleept. De vrouw is voor alle zekerheid even naar het MCL te Leeuwarden gebracht voor controle.

Leeuwarden: inbraak auto
Maandagmiddag werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Snekertrekweg. Het raam van het rechterachterportier is vernield. Gestolen werd een radio-cdspeler. Aangifte is gedaan door een 32-jarige inwoner van Winsum.

Surhuisterveen: te snel, rijbewijs ingevorderd
Maandag omstreeks 19.20 uur reed een 24-jarige automobilist uit Surhuisterveen met grote snelheid over de Nije Jirden en vervolgens richting De Dellen. Er werd een snelheid van 94 km per uur geconstateerd, terwijl ter plaatse 30 km per uur is toegestaan. Kortom, 64 km per uur te snel. Hierop is van de verdachte het rijbewijs ingevorderd.

Koudum: eenzijdig ongeval
Maandag omstreeks 17.00 uur vond een eenzijdige aanrijding plaats op de Tjalke van der Walstraat. De auto, die werd aangetroffen in het weiland, is waarschijnlijk enkele malen over de kop geslagen. De bestuurder, een 30-jarige inwoner van Molkwerum, werd in eerste instantie naar de huisarts gebracht, waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. Hij is een nacht opgenomen ter observatie in verband met vleeswonden. Waarschijnlijk ligt de oorzaak van het ongeval in het feit dat de weg net was geasfalteerd en vele losse steentjes bevatte.

Heerenveen: gordelactie
Maandag tussen 20.00 en 22.00 uur is op de Haskeruitgang gecontroleerd op het dragen van gordels. Acht bekeuringen werden uitgedeeld.

Harlingen: rijden onder invloed en medicijngebruik Maandag omstreeks 22.45 raakte een 67-jarige automobilist uit Peins op de Rijksweg N31 bij Harlingen (Koningsbrug) met zijn auto van de weg. De man was niet gewond en al uit de auto toen de politie arriveerde. De man moest blazen en blies 525 ug/l, goed voor een rijverbod van vijf uur. Ook had de man een black out gehad en medicijnen gebruikt. Deze combinatie 525 ug/l, black out en medicijngebruik heeft de politie doen besluiten ook het rijbewijs van de man in te vorderen.

Hindeloopen: aanrijding met letsel
Maandag om 21.45 uur reed een 35-jarige inwoner van Hindeloopen op een motor in de Molenstraat. In een flauwe bocht verloor de man waarschijnlijk de macht over het stuur. Vanuit de bocht is de motorrijder tegen een lantaarn op een wegversmalling terechtgekomen. Vanuit hier werd de man, die geen helm droeg, een meter of tien gelanceerd, waarna hij op zijn hoofd terechtkwam. Het slachtoffer is, met nog onbekend hoofdletsel, per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De motorfiets raakte totaal vernield.

Oldeholtpade: beschieten paarden
Maandag omstreeks 21.40 uur wilden twee vrouwen paard rijden bij een pand aan de Hoofdweg. Van de paardenbak wordt geen gebruik gemaakt als er kans op stuiven is. Omdat een paard bereden moest worden dat al een week niet onder het zadel was geweest, lieten de dames het paard aan de westzijde van de bak aan een lange lijn stappen. Hierop kwam de buurman woedend en schreeuwend naar de dames toe. Toen hij zijn woning weer inging kwam hij even later terug met een (op een) pistool (lijkend voorwerp). Er werd een schot gelost. Even later werd een tweede schot gehoord, waarna het paard de achterhand samentrok alsof het geraakt was. Nadat het paard gekalmeerd was verlieten de vrouwen de bak. Een gesprek met de man was niet echt mogelijk. Even later werd nog een schot gelost, dat rakelings langs het hoofd van eigenaar ging van de paardenbak ging. De politie heeft hierop de man, een 61-jarige inwoner van Oldeholtpade, aangehouden voor poging doodslag, alsmede bedreiging en het bezit van een verboden wapen. De politie heeft de zaak in onderzoek. Aangiftes moeten nog worden opgenomen.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 18-06-2002 '
Lees ook