Korps: Friesland, plaats: Fryslân 18-07-2002
Politieberichten van 18/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Bolsward: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 14.45 uur werd een winkeldiefstal gepleegd bij een supermarkt aan de Snekerstraat. Een onbekende vrouw kwam de winkel binnen. Zij kocht voor in totaal 192.- aan goederen, zoals sigaretten, tijdschriften, telefoonkaarten en krasloten. Toen zij bij de kassa kwam en wilde afrekenen, vertelde zij dat ze de verkeerde pinpas bij haar had en de goede pas even zou ophalen. De goederen bleven in de winkel achter. De vrouw kwam echter niet terug. Toen in de boodschappentas werd gekeken, bleken de telefoonkaarten en de krasloten, totale waarde 132.-, te zijn verdwenen. Een medewerker van de winkel, een 28-jarige inwoner van Bolsward, heeft aangifte gedaan. De werkwijze en het signalement van de vrouw komen vrij sterk overeen met een zelfde geval in Joure. Zie hiervoor de politieberichten van de politie Fryslân van 17/7 (13.00 uur) t/m 18/7 (07.00 uur).

Leeuwarden: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Bongastate. De linkerruit werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler en een versterker weggenomen. De eigenaar, een 24-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Elsloo: inbraak auto
Woensdag tussen 16.00 en 16.30 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op een parkeerplaats bij de Kale Duinen. Het linker portierslot werd vernield. Uit de auto werden een portemonnee, inhoudende 25.- en een paar bankpasjes, weggenomen. De eigenaar, een 41-jarige inwoner van Oosterwolde, heeft aangifte gedaan.

Burgwerd: auto verliest caravan
Donderdag omstreeks 08.55 uur ging een 48-jarige inwoner van Burgwerd goed gemutst voor een welverdiende vakantie, met zijn personenauto met daarachter gekoppeld een caravan, op weg richting Frankrijk. De familie was nog maar 500 meter buiten Burgwerd en reed op de Sjungadijk toen de caravan losschoot van de trekhaak en in de sloot naast de weg belandde. Waarschijnlijk heeft de man de caravan niet goed aangekoppeld. De caravan liep waterschade op en moest uit de sloot worden getakeld. De inzittenden van de personenauto bleven ongedeerd.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Zoekwoorden:

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 18-07-2002 '
Lees ook