Korps: Friesland, plaats: Fryslân 19-03-2003
Politieberichten van 19/3 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Drachten: schietpartij
Zondag omstreeks 01.50 uur werd op de Hooizolder een 23-jarige inwoner van Drachten door zijn arm geschoten. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer was bij zijn woning in een auto gestapt, waarin drie mannen zaten. De mannen kregen ruzie over een drugsdeal. Nadat het slachtoffer was geraakt, werd hij uit de auto gezet en reden de verdachten weg. De verdachten, een 28-jarige inwoner van Appelscha, een 40-jarige inwoner van Dordrecht en een 25-jarige inwoner van Veenhuizen, konden in de loop van diezelfde nacht door een arrestatieteam van de politie worden aangehouden in de woning van de inwoner van Appelscha. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de 40-jarige verdachte had geschoten. Het vuurwapen werd in de woning gevonden en in beslag genomen. Tevens werd in de woning een hennepkwekerij met 82 planten aangetroffen. De hennepplanten met bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen en zijn inmiddels vernietigd. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en zijn ingesloten. De verdachten zitten op dit moment nog vast en worden vandaag voorgeleid. Zie ook de politieberichten van 15/3 (13.00 uur) t/m 16/3 (13.00 uur)

Leeuwarden: diefstal auto
Afgelopen nacht werd vanaf de Bagijnestraat een personenauto, merk Ford Sierra, kleur blauw, voorzien van het kenteken YR-24-RD, gestolen. De auto stond op een parkeerplaats. De eigenaar, een 22-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Grou: inbraak auto`s
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Tjallinga. Door verbreking van een raam kwam men binnen. Uit de auto werden een radio/cd-speler, een navigatiesysteem en een laptop weggenomen. De eigenaar, een 47-jarige inwoner van Grou, heeft aangifte gedaan.
Diezelfde nacht werd eveneens ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Fuke. De werkwijze was hetzelfde als bij de hierboven genoemde inbraak. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 35-jarige inwoner van Grou, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: inbraak winkel
Afgelopen nacht werd ingebroken in een winkel aan de Leuwarderstraatweg. Door verbreking van de toegangsdeur kwam men binnen. Een radiocassetterecorder werd weggenomen. De waarde hiervan is niet bekend. Een medewerker, een 44-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 19-03-2003 '
Lees ook