Korps: Friesland, plaats: Friesland 20-06-2002
Politieberichten van 19/6 (13.00) t/m 20/6 (07.00)

Dokkum: twee verdachten aangehouden na winkeldiefstal Woensdag omstreeks 10.40 uur kreeg de politie een melding dat twee personen een winkeldiefstal hadden gepleegd in een winkel aan de Walddyk. De twee verdachten waren er te voet vandoor gegaan in de richting van de Rondweg West. De politie heeft te voet, per fiets en in de auto de omgeving afgezocht. Een 29-jarige inwoner van Burgum kon al snel in de buurt van de winkel worden aangehouden. De andere verdachte, een 52-jarige inwoner van Burgum, werd een half uur later aangehouden in het park bij de Sionsberg. De verdachte zorgde voor nogal wat commotie toen hij in de buurt bij een familie over een schutting klom. De familie, die net aan het eten was, schrok heftig, temeer daar een stuk van de schutting afbrak. Beide verdachten zijn overgebracht naar het bureau. Aangifte is gedaan door een 31-jarige inwoner van Dokkum. De gestolen goederen o.a. vijf doosjes scheermesjes en vijf doosjes candarel, zijn terug gevonden in een rugzak. De auto, in het bezit van de jonste verdachte, is in beslag genomen.

Leeuwarden: diefstal uit auto
Tussen dinsdagavond en woensdagmiddag is ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Eikenstraat. Een zijraampje aan de passagierskant werd vernield. Gestolen werden een radio-cdspeler en drie cds. Aangifte is gedaan door een 21-jarige inwoner van Leeuwarden.

Appelscha: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 16.45 werd een 54-jarige automobilist uit Hoogeveen gecontroleerd op de Boerestreek. De man had geen rijbewijs en het vermoeden bestond dat de man had gedronken. Hij wilde echter zowel op straat als op het bureau niet blazen. Hierop werd hem een rijverbod van 24 uur opgelegd. Ook is zijn voertuig in beslag genomen.

Leeuwarden: dodelijk ongeval
Woensdag om 23.15 uur kreeg de politie een melding van een ongeval op het Alddiel. Dit is een smalle weg met enkele bochten aan de rand van het recreatiegebied de Groene Ster. Hier reed, achter twee autos, een 29-jarige automobilist uit Leeuwarden. De man kwam in botsing met een skeeler, de 28-jarige Klasius Broos uit Leeuwarden. Het slachtoffer is vrijwel meteen overleden. De politie heeft de weg afgezet. Het bureau ongevalanalyse van de politie Fryslân, evenals de technische recherche, heeft het ongeval in onderzoek. In het onderzoek worden ook de personenwagens van de twee andere autos, bestuurd door een 45-jarige inwoner van Franeker en een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, betrokken.

Drachten: ongeval met letsel
Woensdag om 21.00 uur reed een 17-jarige bromfietser uit Drachten over de Lauwers. Hier wilde hij linksaf slaan, in de richting van de Passchier Bollemanweg. Een 65-jarige automobilist reed over deze weg en wilde tevens linksaf slaan, gaande in de richting van de Zuiderhogeweg. De bromfietser heeft vermoedelijk de bocht afgesneden en als gevold daarvan de auto geraakt. De 17-jarige en zijn bijrijdster, een 14-jarige inwoonster van Drachten, zijn licht gewond naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht. De auto liep alleen schade op aan de voorkant van het voertuig.

Joure: aanhouding
Donderdag om 22.45 uur werd een 22-jarige automobilist uit Sneek gecontroleerd op de Rijksweg A7 bij Joure. De man bleek te hebben gedronken, hetgeen hem een rijverbod opleverde van twee uur. Ook bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Onderzocht wordt nog of de auto van diefstal afkomstig is.

Dokkum: rijden onder invloed
Donderdag om 01.00 uur is een 43-jarige automobilist uit Dokkum gecontroleerd op de Holwerderweg. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 685 ug/l, goed voor een rijverbod van zeven uur. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 20-06-2002 '
Lees ook