Korps: Friesland, plaats: Fryslân 21-02-2003
Politieberichten van 20/02 (13.00 uur) t/m 21/02 (07.00 uur)

Leeuwarden: gewonde bij aanrijding
Donderdag rond 14.10 uur raakte aan de Voorstreek een bromfietsster gewond. De bestuurster van de bromfiets, een 25-jarige vrouw uit Leeuwarden, passeerde een fietsster uit Leeuwarden, leeftijd onbekend. Hierbij bleef het hengsel van de tas van de bromfietsster haken achter het stuur van de fiets. De brom fietsster kwam ten val en kon ter plaatse worden behandeld in een ambulance.

Leeuwarden: diefstal uit sportcomplex
Donderdag rond 18.20 uur werden twee portemonnees gestolen uit een kleedkamer van het sportcomplex aan de van Loonstraat. Aangifte werd gedaan door een 49-jarige man uit Leeuwarden en een 21-jarige man uit Poppenwier.

Lemmer: rijden onder invloed
Donderdag rond 21.45 uur werd aan de Plattedijk een 58-jarige automobilist uit Lemmer gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 550 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van zes uren.

Dokkum: verlichtingscontrole
Donderdavond werden in Dokkum, Zwaagwesteinde en Damwoude verlichtingscontroles gehouden. In totaal werden acht fietsers bekeurd omdat zij fietsten zonder verlichting. Op de Hoofdweg in Damwoude reed een fietser buiten de bebouwde kom zonder verlichting.

Gorredijk: inbraak bedrijf
Vrijdag rond 00.30 uur werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Leitswei. Men kwam binnen door een raam te forceren aan de voorzijde van het pand. Weggenomen werd een computer. Vandaag wordt aangifte gedaan.

Idaerd: rijden onder invloed
Vrijdag rond 02.55 uur werd aan de Rijksweg een 49-jarige automobilist uit Grou gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 875 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Appelscha: twee mannen aangehouden
Vrijdag rond 03.40 uur werden aan de Boswachterij twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van verkeersborden. De mannen werden tijdens een controle aangetroffen in een personenauto. In deze auto bevonden zich verkeersborden en onderborden. De twee inzittenden van de auto, een 31-jarige inwoner van Kootsterstille en een 24-jarige inwoner van Sappemeer, bekenden dat zij de borden uit de Boswachterij hadden weggenomen. De auto had geen geldige APK.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
Vrijdag rond 04.00 uur werd aan de Wijnhornsterstraat ingebroken in een bedrijfspand. Twee jonge mannen werden kort hierna aangehouden in de omgeving van het pand, maar bleken later niets met de inbraak te maken hebben en gingen vrijuit. Uit het pand werden twee flatscreens (beeldschermen) weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 51-jarige man uit Akkrum.

Bureau communicatie (058) 880 82 72

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 21-02-2003 '
Lees ook