Korps: Friesland, plaats: Fryslân 23-02-2003
Politieberichten 22/02 13.00 uur t/m 23/02 13.00 uur

Garyp: aanrijding met letsel
Op zaterdagmiddag om 12.30 uur heeft er een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de Easterein. Een 78-jarige automobilist uit Garyp kwam uit de richting Burgum en wilde linksaf Garyp inrijden en reed al op de linkerweghelft. Een 51-jarige automobilist uit Earnewâld kwam uit de richting Earnewâld rijden. De 78-jarige man zag de auto uit de andere richting naderen en probeerde zijn auto terug te sturen. Dat was echter te laat, een frontale aanrijding was het gevolg. De 78-jarige man is met pijn in de borst en vermoedelijk een hersenschudiing met de ambulance naar Nij Smellinghe in Drachten overgebracht.

Sneek: negeren rood licht
Op zaterdagmiddag om 13.22 uur heeft de politie aan de Parkstraat vijf jongens bekeurd. Zij negeerden het rode licht bij de spoorwegovergang. Het betreft 3 jongens van 18 jaar en een 17-jarige jongen uit Workum en een 18-jarige jongen uit Warns.

Appelscha: autoinbraak
Tussen zaterdag 14.15 en 16.00 uur is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Oude Willem. Men heeft een portierruit aan de rechterzijde van de auto ingeslagen. Tevens werd de rechterachterband lek gestoken. De buit bestond onder andere uit een GSM en een handtas met sleutels, identiteitspapieren. Aangifte werd gedaan door een 49-jarige inwoonster uit Ureterp.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Op zaterdagmiddag om 16.50 uur werd de politie naar een winkeldiefstal geroepen in een supermarkt aan het Cambuurplein. Winkelpersoneel van de supermarkt probeerde de winkeldief in bedwang te houden. De winkeldief, een 30-jarige inwoner uit Leeuwarden, was agressief en schopte de politieagenten bij aanhouding. Hij is meegenomen naar het politiebureau.

Dokkum: winkeldiefstal
Op zaterdagvond om 19.00 uur is er een winkeldief in een supermarkt aan de Walddyk aangehouden door het winkelpersoneel. De winkeldief, een 21-jarige inwoner uit Dokkum, bekende dat hij een doosje sigaren had gestolen. Hij werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Akkrum: woninginbraak
Tussenvrijdag 21 februari 16.00 uur en zaterdag 22 februari 17.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Lange Miente. Men is de woning binnengegaan door de achterdeur te forceren. Er werden enkele sierraden ontvreemd. Aangifte werd gedaan door een 74-jarige inwoner uit Oldeboorn.

Sneek: openbare dronkenschap
De politie heeft op zaterdagavond om 21.00 uur een 69-jarige inwoner uit Sneek aan de Koopmansgracht aangehouden. De man was onder invloed van alcohol en zat voor de ramen te schreeuwen. De politie heeft hem naar het politiebureau gebracht en ingesloten.

Leeuwarden: woninginbraak
Op zaterdag tussen 17.15 en 19.30 uur is er ingebroken in een woning aan de 4de Vegelindwarsstraat. Men heeft een ruit aan de achterzijde van de woning vernield. De buit bestond uit twee spelcomputers en enkele computerspelletjes. Aangifte werd gedaan door de 18-jarige bewoner.

Wolvega: rijden onder invloed
Op zaterdagavond om 22.40 uur heeft de politie aan de Splitting een 54-jarige automobilist uit Paasloo bij een alcoholcontrole laten blazen. De man blies 515 ugl. Hij kreeg met deze uitslag een rijverbod van vijf uren opgelegd.

Leeuwarden: mishandeling
Op zaterdagavond om 22.55 uur kreeg de politie de melding dat er een man van een balustrade in een uitgaansgelegenheid aan het Ruiterskwartier was geduwd. De man, een 29-jarige inwoner uit Leeuwarden, werd door ambulancepersoneel behandeld omdat hij bloedde en bewusteloos was. Beveiligingspersoneel wees een verdachte aan die de man naar beneden had geduwd. Daarop heeft de politie de verdachte, een 24-jarige inwoner uit Leeuwarden, aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De verdachte gedroeg zich zeer recalcitrant. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van het voorval is niet bekend. De politie stelt nader onderzoek in.

Hardegarijp: woninginbraak
Op zaterdag tussen 16.30 en 21.30 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Burgemeester Drijberweg. Men kwam via een balkondeur binnen. De buit bestond uit een paar duizend euro, sieraden en een horloge. Aangifte werd gedaan door de 31-jarige bewoner.

Anjum: aanrijding onder invloed van alcohol
Op zondagmorgen omstreeks 01.45 uur is een 18-jarige automobilist uit Oostrum met zijn auto tegen de voorgevel van een woning aan de Munebourren gereden. De voorgevel van de woning van de 41-jarige eigenaar is ontzet. De automobilist was niet in het bezit van een rijbewijs en tevens reed hij in een auto van een ander zonder toestemming. De politie heeft de verdachte aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Aan het ademanalyseapparaat bleek dat de man onder invloed van alcohol had gereden. Hij blies 855 ugl.

Leeuwarden: inbraak bedrijfspand
Op zaterdagochtend omstreeks 05.25 uur is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Jelsumerstraat. Door een raam te vernielen is men het pand binnengetreden. Er worden twee computers vermist. Aangifte werd gedaan door de 47-jarige bewoner.

Sneek: openbare dronkenschap
Op zaterdagavond omstreeks 02.55 uur belemmerde een 41-jarige inwoner uit Sneek politieautos die het politiebureau aan de van Giffenstraat wilden verlaten. De politie probeerde de man die onder invloed van alcohol verkeerde, te verwijderen. Echter, de man gooide zich bovenop een passerende politieauto. Hierop heeft de politie de man aangehouden voor openbare dronkenschap.

Dokkum: vernieling ruit
Op zondagmorgen om 03.30 uur kreeg de politie een melding dat er ruiten aan de Keppelstraat vernield werden. Op basis van het doorgekregen signalement kon de politie twee jongens op het Westerbolwerk aanhouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau. De eerste verdachte, een 17-jarige jongen uit Dokkum, bekende dat hij de vernielingen had gepleegd. De andere jongen bleek geen vernielingen te hebben gepleegd en werd gehoord als getuige.

Sneek: rijden onder invloed
Op zondagochtend om 00.23 heeft de politie een 23-jarige inwoner uit Sneek een proces-verbaal gegeven omdat hij geen helm droeg en de bromfiets niet verzekerd was. Hij moest de bromfiets laten staan. Echter later in de nacht, omstreeks 05.00 uur, kwam de politie dezelfde man op de Grootzand tegen met een bijrijder. De man droeg nog steeds geen helm evenals de bijrijder. De politie gaf de man weer een proces-verbaal. Ook de brijrijder werd bekeurd. Omdat het de tweede overtreding betrof, heeft de politie de bromfiets in beslag genomen. De man werd meegenomen voor een blaastest op het bureau. Hij blies 480 ugl aan het ademanalyseapparaat.

Joure: vernieling verkeersbord
Op zondagmorgen om 03.58 uur kreeg de politie een melding dat er een fietser met een verkeerspaal met daaraan een verkeersbord op de Geert Knolweg fietste. Hij reed samen in een groep van ongeveer 6 personen. De politie achtervolgde de jongen. Op de Merk wilde de politie de jongen aanhouden. De verdachte ontweek echter en kwam via de bosjes in een slootje terecht. De jongen, een 17-jarige inwoner uit Ouwster Nijega, kon worden aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau.

Heerenveen: bezit harddrugs
Op zondagochtend om 05.25 uur heeft de politie een 20-jarige inwoner uit Heerenveen aangehouden in een uitgaansgelegenheid aan de Vleesmarkt. Een medewerkster had gezien dat de man bij het betalen ook een wit pilletje op de bar gooide. Zij had dit gemeld bij de portier. Op aanwijzen van de portier, een 25-jarige inwoner uit Heerenveen, kon de politie de verdachte aanhouden. Hij was in bezit van enkele zakjes weed, speed en een aantal XTC-pillen. De man is overgebracht naar het politiebureau.

Bureau Communicatie, 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 23-02-2003 '
Lees ook