Korps: Friesland, plaats: Fryslân 24-02-2003
Politieberichten van 24/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Heerenveen: openbare schennis
In de vroege ochtend van zaterdag 15 februari werd door een onbekende man in de omgeving van de Wederik openbare schennis der eerbaarheid gepleegd ten overstaan van een jonge vrouw. De dag daarop, eveneens in de vroege ochtenduren, is vermoedelijk dezelfde persoon een woning binnengedrongen aan de Wederik. De verdachte heeft zich daar toen vergrepen aan een jonge vrouw. Het slachtoffer werd door de verdachte onzedelijke betast en heeft aangifte gedaan. Uit het onderzoek kwam naar voren dat deze verdachte waarschijnlijk vaker openbare schennis der eerbaarheid heeft gepleegd in Heerenveen. Het betreft een blanke man, leeftijd ongeveer 30 jaar, normaal postuur, lengte ongeveer 1.85 meter, kort donker stekelig haar. Hij droeg een blauwe bouwvakkerjas. Als u getuige bent geweest van schennis of ons meer kunt vertellen over deze verdachte, die aan het opgegeven signalement voldoet, wordt u verzocht contact op te nemen met de recherche Heerenveen, afdeling zeden, telefoon 0900 8844.

Leeuwarden: inbraak auto
Van zondag op maandag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het Oldehoofsterkerkhof. Een portierruit werd ingeslagen. Uit de auto werden de radio/cd-speler, een zonnebril, een gsm en drie cd`s weggenomen. De eigenaar, een 37-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: mishandeling (vervolg berichten 22/02) Naar aanleiding van de val van een 29-jarige inwoner uit Leeuwarden afgelopen zaterdagavond aan het Ruiterskwartier, heeft onderzoek uitgewezen dat het geen mishandeling maar een ongeluk betrof. Er is geen opzet in het spel geweest. De verdachte is dan ook op vrije voeten gesteld. Het slachtoffer is inmiddels uit het ziekenhuis en heeft geen aangifte gedaan.

Heerenveen: inbraak ziekenhuis
Tussen vrijdag 21 februari 17.00 uur en maandag 24 februari 06.00 uur zijn containers aan de Thialfweg, nieuwbouw ziekenhuis, opengebroken. Uit de containers is handgereedschap meegenomen. Door het forceren van een deur, kwam men ook binnen in de nieuwbouw van het ziekenhuis "Tjongerschans". Ook hier werd gereedschap weggenomen. Het betreft onder andere een slijpmachine, een nietentekker, boormachines, een freesmachine en een schaafmachine. De waarde van de gestolen goederen is niet bekend. Door medewerkers vanverschillende bedrijven die aldaar werkzaam zijn, werd aangifte gedaan.

Haulerwijk: inbraak
Afgelopen nacht werd ingebroken in een bedrijf aan de Leeksterweg. Men kwam binnen door het forceren van een slot in de toegangsdeur. Uit het bedrijf werden een jukebox, twee schaakspellen, 6 natuurstenen vazen en geld weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 31-jarige inwoner van Haulerwijk, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 24-02-2003 '
Lees ook