Korps: Friesland, plaats: Friesland 24-06-2002
Politieberichten van 23/6 (13.00 uur) tot 24/6 (07.00 uur)

Leeuwarden: beschonken bromscooterbestuurder tegen auto Een 30-jarige Leeuwarder is zondag om 18.00 uur op de Pieter Feddestraat met zijn bromscooter op een geparkeerde auto gebotst. Omdat de man bleek te hebben gedronken, moest hij op het politiebureau een blaasproef afleggen. Gezien de uitslag van 700 ug/l, werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt en kreeg hij een rijverbod voor 8 uur.

Oosterwolde: insluiping
Een nog onbekende man is zondag omstreeks 20.15 uur betrapt bij een insluiping in een woning aan De Goorn. De man werd betrapt door de 26-jarige zoon des huizes. Toen deze bij de woning aankwam sprong de onbekende vanuit de tuin over de schutting en maakte zich uit de voeten. De politie heeft de omgeving nog zonder resultaat afgezocht. Het signalement van de insluiper luidt: man van 1,80 tot 1,90 meter, donker kort haar, zongebruind gelaat en droeg een donker trainingsjack en een donkere broek.

Sneek: onder invloed
Een 32-jarige inwoner van Sneek is zondag om 21.50 uur op de Eeltje Halbertsmastraat aangehouden, omdat hij onder invloed en zonder rijbewijs in een auto reed. Op het bureau blies hij 995 ug/l, waarna voor beide feiten proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Lemmer: onder invloed
Een 54-jarige Sneker is maandag om 00.30 uur op de Schans staande gehouden omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies de man 775 ug/l, waarop proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt en hij een rijverbod voor 9 uren kreeg opgelegd. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: onder invloed
Een 47-jarige inwoner van Tytsjerksteradiel is maandag om 01.10 uur op de Dammelaan staande gehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies de man 535 ug/l, waarop hij een porces-verbaal en een rijverbod voor 5 uren kreeg.

Leeuwarden: zonder rijbewijs, auto in beslag genomen Van een 31-jarige inwoner van Lemmer is maandag om 01.30 uur op de Drachsterweg de auto in beslag genomen omdat hij drie keer was betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Kort na 01.00 uur werd de man staande gehouden voor een controle en bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs, een feit waarvoor al eerder proces-verbaal tegen hem was opgemaakt. Hij moest zijn auto laten staan. Korte tijd later bleek hij toch weer te zijn gaan rijden en werd hij nogmaals staande gehouden. Zijn auto werd daarop in beslag genomen.

Leeuwarden: onder invloed
Een 48-jarige inwoner van de gemeente Littenseradiel is maandag om 02.00 uur op de Westerplantage aangehouden, omdat hij onder invloed een brommer bestuurde. Surveillerende politiebeambten zagen de man ruim slingerend over het Ruiterskwartier richting Westerplantage rijden. Toen ze hem daar staande hielden bleek hij dermate te hebben gedronken te hebben dat hij niet zelfstandig van de brommer kon afstappen. Op het bureau blies hij 995 ug/l, goed voor een proces-verbaal en een rijverbod voor 12 uren.

Leeuwarden: diefstal uit garage
Maandagmorgen is uit een garage bij een woning aan de Marningweg een fiets gestolen. De 51-jarige bewoner werd omstreeks 03.45 uur door zijn vrouw gewekt omdat ze gestommel had gehoord rond de woning en een haar onbekende jongeman vanaf hun oprit op een fiets zag wegrijden. De man zette met de auto de achtervolging in. Even later zag hij een andere onbekende jongen op de fiets met nog een fiets aan de hand. Op het moment dat hij op deze jongen afreed, liet deze de fiets vallen en fietste hard weg. Uit de garage van de woning bleek overigens een andere fiets te zijn gestolen. Niet duidelijk is of beide personen iets met elkaar te maken hadden. De eerste jongeman had een blanke huidskleur, was vrij lang en circa 18 jaar oud.

Bureau Communicatie: 058 8808272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 24-06-2002 '
Lees ook