Korps: Friesland, plaats: Fryslân 25-02-2003
Politieberichten van 25/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Tzum: dodelijke aanrijding
Vanmorgen omstreeks 07.30 uur werd door omstanders een personenauto op z`n kop in de sloot naast de Wommelserweg gevonden. De bestuurster, een 45-jarige inwoonster van Wergea, werd in de auto aangetroffen en bleek te zijn overleden. De vrouw is de afgelopen nacht door onbekende oorzaak met de auto in een bocht van de weg geraakt. Naar de juiste toedracht van de aanrijding wordt een onderzoek ingesteld door het bureau ongevalsanalyse van de politie Fryslân.

Sint Annaparochie: vrouw van paard gevallen
Op maandagmiddag om 13.00 uur is een 23-jarige inwoonster uit Sint Annaparochie op de Nieuwebildtdijk van haar paard gevallen. Het meisje is met onbekend letsel door de ambulance naar het MCL zuid in Leeuwarden overgebracht.

Oosterwolde: snelheidsovertreding
Op maandagavond om 21.25 uur heeft de politie een 32-jarige automobilist uit Oosterwolde staande gehouden. De man reed met 157 kilometer per uur over de N351 van de Prikkendam in de richting van Oosterwolde, terwijl aldaar 80 was toegestaan. De politie heeft de automobilist een proces-verbaal gegeven en ook zijn rijbewijs is in beslag genomen.

Blije: brand woning
Maandag omstreeks 14.40 uur brak brand uit in een woning aan de Farebuorren. Het betrof hier een uitslaande brand. Op het moment dat de brand uitbrak, was niemand in de woning aanwezig. De woning, eigendom van een 44-jarige inwoner van Blije, was al een tijdje niet bewoond. De brandweer ontdekte in de woning een drietal brandhaarden. Het vuur werd door de brandweer geblust. De juiste toedracht van de brand is nog niet duidelijk, doch brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek. De woning liep aanzienlijke schade op.

Drachten: winkeldiefstal
Dinsdag omstreeks 08.40 uur werd een diefstal gepleegd bij een supermarkt aan de Noordkade. Een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats nam in een onbewaakt ogenblik een printer weg. Hij verliet de winkel zonder te betalen en werd betrapt door het personeel. De bedrijfsleider, een 34-jarige inwoner van Drachten, deed aangifte. De printer werd teruggegeven. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 25-02-2003 '
Lees ook