Korps: Friesland, plaats: Fryslân 25-02-2003
Politieberichten 24/02 13.00 uur t/m 25/02 07.00 uur

Dokkum: winkeldiefstal
Maandag omstreeks 14.55 uur werd in een winkeldiefstal gepleegd bij een zaak aan de Grote Breedstraat. Een man en een vrouw namen uit de winkel verschillende goederen (voetbalschoenen en kleding) weg en verlieten daarop de winkel zonder te betalen. Door getuigen werd gezien dat de verdachten wegreden in een personenauto. De personenauto werd op de Menamerdyk onder Beetgumermolen aan de kant gezet en de verdachten, een 34-jarige inwoonster van Sint Jacobiparochie en een 34-jarige inwoner van Leeuwarden, werden aangehouden. De gestolen goederen, waarde niet bekend, werden in de auto aangetroffen en in beslag genomen. Een 20-jarige medewerkster van de winkel deed aangifte. De beiden verdachten werden overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachten werd proces-verbaal opgemaakt en na verhoor werden zij weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: bezit harddrugs
Maandag omstreeks 21.30 uur zagen surveillerende agenten dat een fietser in de Ayttasteeg bij het zien van de politie iets weggooide. Het bleek hier te gaan om een wikkel met drie bolletjes cocaïne. De fietser, een 17-jarige inwoner van Leeuwarden, werd aangehouden. De cocaïne werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Heerenveen: ijzer op wegdek
Maandag omstreeks 08.45 uur reed de bestuurder van personenauto op de Rijksweg A7 onder Heerenveen over een stuk ijzer dat op het wegdek lag. Dit stuk ijzer was vermoedelijk van een vrachtwagen afgevallen. Het ijzer zat vast onder de personenauto en had het carter lekgeslagen. De bestuurder, een 34-jarige inwoner van Vlaardingen, bleef ongedeerd. De auto moest worden weggesleept. Een onderzoek naar de vrachtwagen, die het stuk ijzer had verloren, leverde geen resultaat op.

Leeuwarden: inbraak
Het afgelopen weekend werd ingebroken in het dienstencentrum aan het Noordvliet. Een ruit aan de voorzijde werd vernield. Uit het pand werd een systeemkast van een computer weggenomen. Een medewerkster van het centrum, een 50-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: winkeldiefstal, aanhouding verdachte Op maandagmiddag om 15.50 uur heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden aan de Trambaan. Een verdachte zou een zak drop en een blik bier hebben gestolen. De politie sprak de verdachte die zich nog op het station bevond, hierop aan. De verdachte, een 36-jarige inwoner uit Assen, bekende de winkeldiefstal en is daarop door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Leeuwarden: huisvredebreuk, aanhouding verdachte Op maandag omstreeks 16.20 uur kreeg de politie een melding dat een man zich hinderlijk gedroeg aan het Piet Kramerplein. De man was drie keer een supermarkt ingelopen terwijl hij een winkelverbod heeft in verband met eerder gepleegde winkeldiefstallen in diezelfde supermarkt. De politie heeft de man, een 33-jarige inwoner uit Leeuwarden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Rinsumageest: aanrijding met een paard
Op maandag om 14.45 uur reed een 15-jarig meisje uit Damwoude op haar paard richting Roodkerk op de Tussenmeren. Uit tegengestelde richting naderden enkele scooters. Het paard werd onrustig toen de eerste scooters passeerden en kwam op het weggedeelte van een andere tegemoetkomende scooter terecht. Het paard kwam frontaal in botsing met een scooter waarop een 16-jarige inwoner uit Mûnein reed. De jongen reed daarop met zijn scooter de sloot in, hij is door omstanders uit het water gehaald. Met pijn in zijn schouder is voor onderzoek naar het MCL in Leeuwarden gebracht. Het paard was zwaar gewond, een dierenarts heeft hem laten inslapen.

Oosterbierum: diefstal vlaggen
Tussen zaterdag 22 februari en maandag 24 februari zijn er bij een bedrijf aan de Lidlumerwei reclamevlaggen gestolen. Aangifte werd gedaan door een 55-jarige inwoner uit Oosterbierum.

Leeuwarden: snelheidsovertreding
Op maandagmiddag omstreeks 17.40 uur hield de politie een snelheidscontrole met de lasergun aan de Dammelaan. Een 46-jarige automobilist uit Burdaard kreeg een proces-verbaal omdat hij in de bebouwde kom 100 kilometer per uur reed. Ook heeft de politie zijn rijbewijs ingevorderd.

Sneek: valse melding 112, aanhouding verdachte
Op maandagmiddag omstreeks 17.42 uur kreeg de politie een melding dat er bij de brug aan de Boeierstraat een fietser te water zou zijn geraakt. Het bleek dathet een valse melding betrof. Getuigen hadden gezien dat een drietal jongens weggerend was. Op basis van het signalement en de geluidsband van het alarmnummer kwam de politie een verdachte op het spoor. Om 18.30 uur heeft de politie de verdachte, een 14-jarige inwoner uit Sneek, aangehouden in de Vrijbuiterstraat. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij na verhoor weer in vrijheid is gesteld.

Leeuwarden: rijden tijdens ontzegging rijbevoegdheid De politie heeft tijdens een controle op het Zuidvliet op maandag om 17.45 uur een 36-jarige automobilist uit Leeuwarden staande gehouden. De man was niet in het bezit van een rijbewijs en ook reed hij tijdens ontzegging van zijn rijbevoegdheid. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt. Ook is zijn auto in beslag genomen.

Beetsterzwaag: winkeldiefstal
Op maandag om 18.45 uur heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden in een supermarkt aan de Molenlaan. Winkelpersoneel betrapte een verdachte na de kassa op winkeldiefstal. De man had een fles port, 2 flesjes mixdrank, kaas en koekjes gestolen. De politie heeft de man, een 29-jarige inwoner uit Beetsterzwaag aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Opeinde: woninginbraak
Tussen maandag 18.30 en 21.30 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Nijtap. Men kwam binnen door een deur open te breken. Er werd een rijbewijs en enkele tientallen euros meegenomen. Aangifte werd gedaan door een 29-jarige inwoner uit Opeinde.

Drachten: rijden onder invloed
Op maandagavond om 21.50 uur heeft de politie een 24-jarige automobilist uit Drachten aangehouden aan de Dwarswyk. De automobilist reed in zijn auto op de Noorderdwarsvaart. Hij maakte een aarzelende stuurbeweging waarop de politie de man achterna reed. De man probeerde de politie van zich af te schudden. Hij reed de Dwarswyk in, stapte uit zijn auto en rende weg. De politie kon de man daarop aanhouden waarna hij is overgebracht naar het politiebureau voor aan blaastest. Uit de test bleek dat de man onder invloed van alcohol had gereden, hij blies 695 ugl. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd.

Bureau Communicatie, 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 25-02-2003 '
Lees ook