Korps: Friesland, plaats: Fryslân 25-07-2002
Politieberichten van 25/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Surhuisterveen: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een bestelauto die voor de woning stond aan de Dokter Keijzerstraat. Door vernieling van een ruit kwam men binnen Uit de auto werd diverse soorten handgereedschap weggenomen. De waarde van het weggenomen gereedschap is niet bekend. Het gereedschap was eigendom van een bedrijf uit Groningen en voor een gedeelte van de bewoner zelf. De 31-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Burgum: inbraak auto
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een personenauto, die stond geparkeerd op de oprit naast een woning aan de Pr. Willem Alexanderstraat.Men was vergeten de achterklep af te sluiten. Uit de kofferbak werden een cd-wisselaar en een sporttas weggenomen, terwijl uit de auto de radio/cd-speler werd meegenomen. De eigenaar, 30-jarige inwoner van Burgum, heeft aangifte gedaan.

Suwald: inbraak autos
Afgelopen nacht werd in de Ds. Pelstraat ingebroken in twee personenautos. Uit de autos werd geluidsapparatuur weggenomen. Men kwam binnen door verbreking van het portier. De eigenaars zijn ingelicht en hebben aangifte gedaan.

Drachten: snelle bestuurder
Donderdag omstreeks 07.00 uur kwam er melding binnen dat de bestuurder van een personenauto met hoge snelheid reed over de Rijksweg A6 tussen Emmeloord en Joure. De auto zou verse schade hebben. Bij Joure reed de bestuurder, een 62-jarige inwoner van Bussum, richting Heerenveen/Groningen. De politie Heerenveen gaf de positie van de auto door aan de collegas in Drachten. Onder Drachten werd de auto aan de kant gezet. De bestuurder bleek tussen Almere en Lelystad tegen de vangrail gezeten te hebben. Na de aanrijding was de bestuurder, volgens zijn zeggen met een snelheid van ongeveer 170 kilometer per uur doorgereden, daar hij op tijd wilde zijn voor een afspraak in Groningen. De bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het doorrijden na aanrijding en voor snelheid.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 25-07-2002 '
Lees ook