Korps: Friesland, plaats: Fryslân 25-07-2002
Politieberichten van 24/7 (13.00 uur) t/m 25/7 (07.00 uur)

Ureterp: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bestelauto, die geparkeerd stond op het Selmien. Het linker voorportierraam werd ingeslagen. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 22-jarige inwoner van Roden, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: mishandeling
Woensdag omstreeks 13.45 uur werd op de Tuinen bij de dagopvang van het Leger des Heils een 22-jarige inwoner van Leeuwarden vermoedelijk geslagen met een fietsketting door een 48-jarige inwoner van Leeuwarden. Het slachtoffer liep een bloedneus op. De verdachte werd door omstanders in bedwang gehouden. De ruzie was ontstaan doordat men elkaar had uitgescholden. Volgens de omstanders zocht het slachtoffer al sinds zaterdag ruzie met de verdachte en was het vanmiddag tot een uitbarsting gekomen. De zaak ter plaatse gesust, waarna de rust weer keerde.

Wolvega: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Lepeltjesheide. Het raampje in het rechter achterportier werd vernield. Uit de auto een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 32-jarige inwoner van Wolvega, deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak woning
Tijdens vakantie van de bewoner(afgelopen drie weken) werd ingebroken in een woning aan de 5e Vegelindwarsstraat. De 25-jarige bewoner deed woensdag omstreeks 13.30 uur aangifte. Het slot van de toegangsdeur werd geforceerd. Uit de woning werden een videorecorder, een cd-speler, 15 cds en een Turkse waterpijp gestolen.

Noardburgum: hennepkwekerij
Woensdag omstreeks 13.30 uur werd aan de Zomerweg achter een perceel maïsland in totaal 280 planten hennepplanten aangetroffen. De hennepplanten werden aldaar op de koude grond verbouwd. De hennepplanten zijn gerooid en vervolgens in beslag genomen. De planten zullen vernietigd worden. De hennepplanten waren eigendom van een 23-jarige inwoner van Nijeberkoop, die nog gehoord moet worden.

Sneek: straatroof
Woensdag omstreeks 11.45 uur liep een 78-jarige inwoonster van Sneek met haar rollator over de Leeuwarderweg in de richting van het centrum. De vrouw had haar boodschappentas in het mandje liggen. Een jongeman fietste haar achterop en pakte de tas van de rollator en fietste daarop weg in de richting van het Normandieplein. In de tas zaten boodschappen (levensmiddelen), een leesbril en een portemonnee met geld. Het slachtoffer had namelijk net geld gepind. Het signalement van de jongen, leeftijd 18 tot 20 jaar, tenger mager postuur, donker haar, hij reed op een donkerkleurige fiets. De vrouw heeft aangifte gedaan. Een onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op.

Aankondiging snelheidscontroles Fryske Diken
De radarcontroleurs van het Bureau Verkeershandhaving controleren maandag 29 juli op de N356 tussen Zwaagwesteinde en Veenwouden. Dinsdag 30 juli vinden controles plaats op de N355 tussen Visvliet en de provinciegrens. Vrijdag 2 augustus staan de radarwagens opgesteld op de N351 bij Oldeholtpade (afslag N32). Verder wordt deze week op diverse plaatsen in de provincie op de andere items van Fryske Diken gecontroleerd: helm, gordel, rood licht en alcohol.

Appelscha: meisje gevallen
Woensdag omstreeks 15.30 uur viel op de Boerestreek een 14-jarig meisje uit Oosterwolde over een ijzerdraad dat als afbakening van een aldaar pas ingezaaid stuk (gras)plantsoen was aangebracht. Het meisje werd overgebracht naar het ziekenhuis in Assen, alwaar bleek dat zij geen inwendig letsel had opgelopen. Het letsel bleef beperkt tot schaafwonden. Na behandeling kon zij weer naar huis.

Harlingen: overlast
Woensdag omstreeks 21.10 uur kwam er een melding binnen dat een groep jongelui mogelijk vernielingen zou aanrichten bij de speeltuin aan de Grettingalaan. Ter plaatse de groep aangetroffen. Het bleek dat enkelen van de groep op het dak van de aldaar staande school had gezeten. Twee leden zaten op dat moment in een boom. Eén van deze jongens wilde nergens van weten en liep weg. Toen hij door de agenten werd tegengehouden, begon hij direct te vechten. De jongeman, een 16-jarige inwoner van Harlingen, werd daarop aangehouden en geboeid overgebracht naar het bureau. Tijdens de overbrenging uitte hij bedreigingen tegen de agenten en beledigde hij hen. Tegen de jongeman werd proces-verbaal opgemaakt.

Lemmer: onder invloed
Woensdag omstreeks 22.00 uur werd op de afrit van de Rijksweg A6 voor de Rondweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder reed op de Rijksweg A6 met een snelheid van 150 kilometer per uur. Toen hij op de afrit reed, remde hij zo sterk af dat de wielen blokkeerden. Bij controle bleek dat de bestuurder, een 23-jarige inwoner van Joure, had gedronken. Aan het bureau blies de bestuurder 580 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt (snelheid en onder invloed) en hij kreeg een rijverbod voor 6 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Grou: onder invloed
Donderdag omstreeks 00.20 uur werd op de Meersweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 20-jarige inwoner van Akkrum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 565 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 6 uren.

Nes (Ameland): onder invloed
Donderdag omstreeks 02.00 uur werd op de Paasduinweg een bestuurder van een bromscooter gecontroleerd. De bestuurder, een 21-jarige inwoner van Buren bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 435 ug/l. Tegen de jongeman werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Donderdag 25 juli omstreeks 04.05 uur werd op de Van der Stratenweg een bromfietsbestuurder gecontroleerd. De bestuurder, een 21-jarige inwoner van Nes (Ameland) droeg geen helm en bovendien bleek dat de jongeman gedronken had. Aan het bureau blies de bestuurder 645 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 7 uren.

Drachten: lastige vrouw
Donderdag omstreeks 00.05 uur werd in een portiek op de Noordkade een vrouw aangetroffen, die bier zat te drinken. Toen zij hiervoor een bekeuring kreeg, weigerde zij haar naam op te geven. De vrouw, een 41-jarige inwoonster van Drachten, werd daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aan het bureau gaf de vrouw uiteindelijk haar naam op. Zij kreeg een bekeuring van 40.-

Workum: doorrijden na aanrijding
Donderdag omstreeks 01.35 uur reed een 32-jarige inwoonster van Vrouwenparochie met haar auto over de Sudergoawei in de richting Bolsward. Ongeveer 200 meter na de brug kwam een personenauto haar tegemoet rijden. De bestuurder(ster) van deze auto reed helemaal op haar weghelft. De inwoonster van Vrouwenparochie reed de berm in maar werd desondanks aangereden. De gehele linkerflank van haar auto liep aanzienlijke schade op. Wanneer zij niet de berm was ingereden, was een frontale aanrijding het gevolg geweest. Na de aanrijding reed de andere bestuurder(ster) door zonder zijn identiteit bekend te maken en sloeg af in de richting van het centrum. Uit het onderzoek en onderdelen die op de plaats van de aanrijding werden aangetroffen, bleek dat het waarschijnlijk ging om een donkerkleurige personenauto van het merk Mercedes. Deze wagen moet schade hebben aan de linkerzijkant en waarschijnlijk is er ook schade aan de linker koplamp. De politie vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

Leeuwarden: auto-inbreker aangehouden
Donderdag omstreeks 03.10 uur zag een patrouille dat een man op de Bleekhof bijzondere belangstelling had voor de aldaar geparkeerd staande personenautos. De man voelde of de wagens waren afgesloten en scheen met een zaklamp naar binnen. Op een geven moment sloeg hij het rechter achterportier van een auto in. Voordat hij iets uit de auto kon wegnemen, werd hij aangehouden. De verdachte, een 41-jarige inwoner van Leeuwarden, werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau werd de verdachte ingesloten. De eigenaar van de auto moet nog worden gehoord.

Wolvega: onder invloed
Donderdag omstreeks 04.40 uur werd op de Zilverlaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Wolvega, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 300 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 25-07-2002 '
Lees ook