Korps: Friesland, plaats: Fryslân 26-02-2003
Politieberichten 26/02 07.00 t/m 13.00 uur

Heerenveen: diefstal geld
Dinsdag omstreeks 15.00 uur werden een 44-jarige inwoonster van Heerenveen en een 16-jarige inwoner eveneens uit Heerenveen aangehouden ter zake diefstal van geld. Het afgelopen jaar hadden beide verdachten geld weggenomen van een bedrijf aan het Burgemeester Kuperusplein waarbij zij werkzaam waren. Het gaat hier om een bedrag van enkele duizenden euro`s. De beide verdachten werden overgebracht naar het bureau en zijn ingesloten. Een gedeelte van het geld werd bij de verdachten aangetroffen en is in beslag genomen. Een medewerkster van het bedrijf, een 24-jarige inwoonster van Heerenveen, heeft aangifte gedaan. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Wijnjewoude: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bestelauto, die geparkeerd stond op de Meester Geertswei. Hoe men is de auto is gekomen, werd niet duidelijk. De auto vertoonde geen braakschade. Uit de auto werd een motorkettingzaag weggenomen. De eigenaar, een 21-jarige inwoner van Wijnjewoude, heeft aangifte gedaan.

Noardburgum: diefstal dieselolie
Afgelopen nacht werd uit de tank van een vrachtwagen ongeveer 200 liter diesel gestolen. De vrachtwagen stond geparkeerd op een parkeerterrein aan de Rijksstraatweg. De chauffeur van de vrachtwagen, een 43-jarige inwoner van Noardburgum, heeft aangifte gedaan.

Donkerbroek: diefstal gereedschap
Afgelopen nacht werd ingebroken in een bestelauto, die geparkeerd stond op de inrit bij een woning aan de Vicariestraat. Aan de auto was geen braakschade te zien. Uit de auto werd al het elektrische gereedschap (o.a. een zaagtafel) weggenomen. De waarde van het gereedschap is niet bekend. De eigenaar, een 50-jarige inwoner van Donkerbroek, heeft aangifte gedaan.

Joure: illegaal dumpen
Woensdag omstreeks 09.50 uur werd bij de Put van Nederhorst aan de Rijksweg een 29-jarige inwoner van Sneek aangehouden. De verdachte was bezig met het illegaal dumpen van autobanden. Hij had reeds vijf autobanden in de berm neergegooid, terwijl op de laadbak nog een autoband aanwezig was. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Wijnjewoude: autoinbraak
Tussen dinsdag 15.00 en woensdag 09.00 uur is er ingebroken in een bestelauto die geparkeerd stond aan de Noormanstrjitte. Men heeft een raam aan de achterzijde uit de rubbers gesneden. Uit de auto is gereedschap waaronder een slijpmachine en boormachines meegenomen. Aangifte werd gedaan door een 24-jarige inwoner uit Wijnjewoude.

Bontebok: zakkenrollerij
Op dinsdagmiddag omstreeks 13.45 uur is een 14-jarige jongen uit Nieuwehorne op het Bospad neergeslagen door een onbekend persoon met een donkerblauwe scooter. De jongen raakte daarbij bewusteloos en is bij een huisarts geweest. Uit de portemonnee van het slachtoffer zijn enkele euro`s meegenomen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bureau Communicatie, 058 - 880 8272

Zoekwoorden:

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 26-02-2003 '
Lees ook