Korps: Friesland, plaats: Fryslân 27-01-2003
Politieberichten van 27/1 (07.00 uur) t/m 27/1 (13.00 uur)

Drachten: mishandeling
Zondag omstreeks 03.45 uur werd op de Noorderdwarsvaart een 16-jarige inwoner van Ureterp mishandeld door een twee jongens. Wat de aanleiding tot de mishandeling is geweest, werd niet duidelijk. Op aanwijzingen van omstanders konden de twee verdachten, 16 en 17 jarige inwoners van Drachten ter plaatse worden aangehouden. Het slachtoffer liep een wond aan zijn mond op en een losse voortand. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De verdachten werden overgebracht naar het bureau. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werden zij weer in vrijheid gesteld en heengezonden.

Heeg: actie "Jiskefet"
Donderdag 23 januari tussen 07.00 en 15.00 uur werd in samenwerking met de gemeente Wymbritseradiel in het kader van de actie "Jiskefet" 9 bedrijven gecontroleerd. Bij twee bedrijven werden geen overtredingen geconstateerd, terwijl 6 bedrijven een waarschuwing kregen, daar in hun afval licht verontreinigde goederen werden aangetroffen. Tegen één bedrijf werd proces-verbaal. In hun afval werden kitspuiten, een blik pvc-lijm en blikjes met restanten lak aangetroffen.

Wolvega: vernieling
Zondag omstreeks 04.00 uur werd door een getuige gezien dat twee jongens op het Acht Pilarenplein een aldaar geparkeerde auto vernielden. De autospiegels werden vernield en de auto liep verschillende deuken en krassen op. Op aanwijzingen van de getuige konden de twee verdachten, inwoners van Wolvega (22 en 18 jaar) worden aanaangehouden. De verdachten werden overgebracht naar het bureau. De eigenaar van de auto moet nog worden gehoord. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor zijn ze weer in vrijheid gesteld.

Appelscha: inbraak woning
Zondag tussen 12.00 en 21.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Bruggelaan. De ruit van een terrasdeur werd vernield. De woning werd doorzocht. Uit een slaapkamer werden verschillende sieraden ( armband, horloge, ketting en ring) weggenomen. De 56-jarige bewoonster heeft aangifte gedaan.

Sneek: inbraak auto`s
Afgelopen nacht werd ingebroken in twee personenauto`s, die geparkeerd stonden op de Meeuwenlaan en de Worp Tjaardastraat. In beide gevallen werd het portierslot van de auto vernield. Uit de auto`s werd geluidsapparatuur gestolen, alsmede cd`s en een zonnebril. De eigenaars hebben aangifte gedaan.

Stiens: auto-inbraak
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd radio/cd-apparatuur gestolen uit een geparkeerde auto aan de Wylde Seringenhof. De geluidsapparatuur had een waarde van 250,--. Men kwam binnen door verbreking van een ruit. Er werd aangifte gedaan door een 48- jarige inwoner van Stiens.

Leeuwarden: auto-inbraak
In de nacht van zaterdag op zondag werd geluidsapparatuur gestolen uit een geparkeerde auto aan het Zwenkgras. Naast een radio/cd-speler werden officiele documenten meegenomen. Een 29- jarige Leeuwarder deed aangifte.

Nieuwhorne: aanrijding met letstel
Maandagochtend raakte een automobilist om 07.10 uur gewond tijdens een eenzijdige aanrijding op de Tjongervallei. De bestuurder, een 29- jarige Leeuwarder reed met hoge snelheid (120 km/u) en raakte in de berm. Na een stuurcorrectie ging de auto drie keer over de kop en kwam vervolgens in een weiland tot stilstand. De bestuurder werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Na behandeling kon de man naar huis. Zijn auto werd totaal vernield.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 27-01-2003 '
Lees ook