Korps: Friesland, plaats: Fryslân 27-01-2003
Politieberichten van 26/1 (13.00 uur) t/m 27/1 (07.00 uur)

Leeuwarden: auto-inbraak
Tussen vrijdagmiddag 17.00 uur en zaterdagochtend werden diverse gereedschappen en radio/cd-apparatuur gestolen uit een auto aan de Gysbert Japicxstraat. Naast een boormachine, schroevendraaiers en een freesmachine werden cassettebandjes meegenomen. Er werd aangifte gedaan door een 42- jarige Leeuwarder.

Kollum: aanhanger gekanteld
Vrijdagmiddag raakte het wegdek van de Lauwersmeerweg rond 16.45 uur besmeurd met olie door een gekantelde aanhanger met lading. Op de aanhanger lag een zware scheepsdieselmotor die op de gladde laadvloer van de aanhanger was gaan schuiven. Ondanks de geringe snelheid van de automobilist, kantelde de aanhanger op de rotonde. De lading landde op het wegdek. De scheepsmotor werd afgevoerd door een autoambulance. De aanhanger raakte beschadigd. In verband met het vervuilde wegdek werd de wegbeheerder (prov.waterstaat) geïnformeerd. De bestuurder van de personenauto, een 55- jarige Zoutkamper had eerder die middag dezelfde ervaring gehad. (zie politieberichten van 24/1 t/m 25/1). Om zijn weg te kunnen vervolgen had hij van een willekeurige bewoner een vervangende aanhanger te leen gekregen om de lading te vervoeren.

Reduzum: eenzijdig ongeval
Zondagmiddag vond om 16.10 uur een eenzijdig ongeval plaats aan de Tsienzerbourren. Er raakte niemand gewond. Een automobilist, een 84- jarige inwoner van Sneek, raakte verward door een inhalende auto. Hierdoor belandde het voertuig in een droge bermsloot. Bestuurder en passagiers konden de auto ongedeerd verlaten. De auto liep schade op. Het voertuig werd weggesleept door een takelbedrijf.

Wirdum: te snel
Zondagmiddag werd rond 12.55 uur een automobilist aangehouden omdat hij een snelheidsovertreding had gemaakt op de A32. De verdachte, een 23- jarige inwoner van Sneek, reed 68 km/u te snel waar een snelheidslimiet geldt van 70 km/u. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Aldtsjerk: auto in sloot
Zondagavond kwam een automobiliste om 22.50 uur met de auto in de sloot aan de Marwei. Er raakte niemand gewond. De bestuurster, een 24- jarige inwoonster van Zwaagwesteinde kwam met de rechterwielen in de berm. De auto raakte in de slip, draaide 180 graden en eindigde in de sloot aan de linkerkant van de weg. Het voertuig werd weggetakeld door een sleepdienst.

Burgum: woninginbraak
Op zondagavond vond een woninginbraak plaats aan de Noordersingel waarbij een portemonnee en sleutels werden gestolen. Men kwam binnen door een raam te forceren. Er werd aangifte gedaan door een 66- jarige inwoonster van Burgum.

Leeuwarden: diefstal, verdachte aangehouden
Zondagochtend werd om 11.45 uur een verdachte aangehouden ter zake diefstal uit een ziekenhuis aan de Henri Dunantweg. De verdachte, een 31- jarige Burgumer, had een portemonnee weggenomen van een patiënt. Omdat personeel en getuigen een nauwkeurige beschrijving konden geven van de verdachte, werd deze kort daarna aangehouden in de M.Louisestraat. Tijdens de voorgeleiding bekende de verdachte. Er werd aangifte gedaan door een 70- jarige inwoonster van Leeuwarden.

Alcohol in het verkeer
De volgende bestuurders zijn betrapt op het rijden onder invloed. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod, voertuig en eventuele bijzonderheden.

Wolvega: Van Nijn Schonegevelstraat, 51- jarige inwoner van Wolvega, 275 ug/l, rijverbod 1 uur, automobilist.

Frieschepalen: De Rusken, 39- jarige inwoonster van de gemeente Opsterland, 370 ug/l, rijverbod 3 uren, automobiliste.

Broeksterwoude: Oosterlaan, 26- jarige inwoner van de gemeente Dantumadeel, 280 ug/l, rijverbod 1 uur, automobilist reed met ontzegging in de rijbevoegdheid.

Sneek: aanrijding met letsel
Zondagavond vond om 23.00 uur een aanrijding plaats aan het Zuidend waarbij een automobilist gewond raakte. Het slachtoffer, een 27- jarige inwoner van Heerenveen werd door politiepersoneel naar het Antonius ziekenhuis gebracht. De bestuurder bleek gedronken te hebben en had een hersenschudding, schaafplekken en een gebroken tand (uitslag bloedonderzoek nog niet bekend). Een getuige had gezien dat de verdachte op het Zuidend, ter hoogte van de waterpoort, tegen een boom was gereden. De bestuurder was verder gereden waarna hij om 00.15 uur door twee passanten opgevangen werd. De verdachte liep te voet en verward op het Kruiswater. Na het medische onderzoek in het ziekenhuis werd de verdachte meegenomen naar het bureau. De auto was total loss .

Metslawier: ongeval met drank
Zaterdagavond belandde een automobilist om 21.15 uur met een voertuig in een sloot aan de Roptawei. Er raakte niemand gewond. De bestuurder, een 24- jarige inwoner van Dongeradeel had gedronken. De blaastest gaf een uitslag van 605 ug/l. De verdachte gebruikte tijdens het rijden een GSM toen hij de controle over het voertuig verloor. De auto raakte in de slip, draaide 180 graden en eindigde in een sloot. Het voertuig werd weggetakeld door een bergingsbedrijf. De verdachte kreeg een rijverbod van 6 uren en het rijbewijs werd ingevorderd.

Lemmer: woningbrand
Zondagmiddag kreeg de politie rond 17.15 uur een brandmelding aan de Parkstraat. Niemand raakte gewond. Brandweer en politie waren snel ter plaatse. Er kwam zwarte rookontwikkeling uit een verwarmingsbuis. De brandweer liet na een inspectie de gaswacht komen.

Dokkum: auto in sloot
Zondagmiddag raakte een automobiliste met een personenauto in de sloot aan de Lauwersseewei. Er waren geen gewonden. De bestuurster, een 23 jarige inwoonster van Wouterswoude, was in de rechterberm gekomen. Tijdens een correctie, schoot de het voertuig de weg over en eindigde in een sloot. De auto werd weggetakeld door een sleepdienst.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 27-01-2003 '
Lees ook