Korps: Friesland, plaats: Fryslân 27-03-2003
Politiebreichten 26/3 13.00 uur t/m 27/3 07.00 uur

Hurdegaryp: inbraak woning
Woensdag omstreeks 12.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Sinderhoven. De vrouw van een 72-jarige inwoner stond in de tuin met haar buurvrouw te praten. Op een gegeven moment ziet zijn een andere vrouw in haar tuin. De vrouw geeft een verward verhaal en gaat weg. Toen zij weer in de kamer kwam, kwam ze tot de ontdekking dat haar sieraden waren weggenomen. Hoeveel sieraden is niet bekend.

Heerenveen: verkeerscontrole
Woensdag tussen 10.30 15.30 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de K.R. Poststraat en Rottumerweg. 8 x niet dragen gordel, 1 x gladde rechtervoorband en 21 x snelheid. Verdere gegevens onbekend.

Kollumerzwaag: winkeldievegge aangehouden.
Woensdag omstreeks 14.40 uur werd in een supermarkt aan de Foarwei een 39-jarihe inwoonster van Kollumerzwaag aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had gehakt weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 40-jarige inwoner van Kollumerzwaag. Afgehandeld via Kort-Om.

Heerenveen: winkeldievegge aangehouden
Woensdag omstreeks 17.15 uur werd in een supermarkt aan de Gedempe Molenwijk een 33-jarige inwoonster van Mildam aangehouden voor winkeldiefstal Zij had medicijnen weggenomen. Afgehandeld via Kort-Om.

Sneek: vuurwapenbezit
Woensdag omstreeks 17.20 uur werd op Martiniplein een 44-jarige inwoner van Sneek aangehouden. Bij zijn fouillering werd een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. De aanhouding kwam na een tip. Op het bureau is de verdachte in verzekering gesteld. Het wapen is in beslag genomen. Een nader onderzoek zal volgen.

Leeuwarden: zakkenrollerij
Woensdag omstreeks 11.00 uur fietst een 60-jarige inwoonster van Leeuwarden over de Schrans. Ter hoogte van de spoorwegovergang ziet ze dat de klep van haar fietstas openstaat. En ziet dat haar schoudertas verdwenen was. Om 13.30 uur wordt haar tas teruggevonden in de Raadhuisstraat. Tas en goederen weer terug aan de eigenaresse. Of er wat vermist wordt is niet bekend.

Leeuwarden: zakkenrollerij
Woensdag tussen 14.00 14.10 uur is een 81-jarige inwoonster van Leeuwarden beroofd van haar beurs. Zij winkelde op dat moment in een supermarkt aan de Willem Lodewijkstraat. In de beurs zat geld en passen.

Drachten: alcoholcontrole
Woensdag tussen 17.00 21.00 uur werd in de buitendorpen en in de Drait een alcoholcontrole gehouden. Een 8-tal collegas deden mee aan de controle. In totaal zijn 202 bestuurders gecontroleerd. Geen van hen had alcohol genuttigd.

Joure: aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 21.40 uur vond een aanrijding plaats op de rotonde bij Joure. Een 27-jarige inwoner van Joure en bestuurder van een personenauto en een 41-jarige inwoner van De Rijp en bestuurder van een personenauto reden achter elkaar over de A7 komend uit de richting Heerenveen. Zij rijden beiden op de linkerweghelft. Ze wisselden regelmatig stuivertje en voor de rotonde rijdt de 41-jarige voor de 27-jarige en rijden ze naast elkaar. De 41-jarige volgt de rijstrook richting Lemmer. Links naast de 41-jaruige rijdt dan de 27-jarige. Vervolgens snijdt de 27-jarige de 41`-jarige om in te voegen naar de afslag Joure. Er volgt een aanrijding waarbij de 27-jarige de macht over het stuur verliest en aan de andere zijde in de berm tot stilstand komt. Bij de 27-jarige in de auto zat een 21-jarige inwoonster van Joure en zij is per ambulance overgebracht naar Tjongertschans in Heerenveen met nekletsel.

Koudum: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 23.49 uur werd op de Onderweg een 48-jarige inwoner van Koudum en bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Op het bureau blies hij 370 ug/l, goed voor een rijverbod van 3 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: rijden zonder geldig rijbewijs
Donderdag omstreeks 00.35 uur werd op de Goudenregenstraat een 23-jarige inwoner van Leeuwarden gecontroleerd. Bij controle bleek hij geen geldig Nederlands rijbewijs te hebben. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 27-03-2003 '
Lees ook