Korps: Friesland, plaats: Friesland 27-05-2002
Politieberichten van 27/5 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: inbrekers aangehouden
Afgelopen nacht omstreeks 04.00 uur werd ingebroken in een bedrijf aan de Wismastate. Door verbreking kwam men het bedrijf binnen. Uit het bedrijf werd computerapparatuur weggenomen. Toen een patrouille naar deze inbraakmelding op weg was, zagen zij op de Aggemastate een tweetal mannen zitten, die bij het zien van de politieauto er vandoor gingen. Te voet werd de achtervolging ingezet en de beide mannen konden worden aangehouden. Op hun vlucht lieten zij tassen met computerapparatuur achter. Later bleek dat deze apparatuur afkomstig was van het bedrijf aan de Wismastate. De mannen, 28 en 31 jaar, waren beiden afkomstig uit Leeuwarden. Zij werden overgebracht naar het bureau en zijn ingesloten. De eigenaar van het bedrijf zal in de loop van vandaag aangifte komen doen.

Leeuwarden: inbraak
Maandag omstreeks 02.10 uur werd ingebroken in de sporthal aan het Kalverdijkje. Door vernieling van een ruit kwam men binnen. Uit de sporthal werd een computer weggenomen. Door het personeel van de sporthal moet nog aangifte gedaan worden.

Leeuwarden: inbraak auto
Van zondag op maandag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Tabagostraat. Het ruitje in het linker achterportier werd vernield. Uit de auto werden een bril, een radardetector en een headset voor een gsm weggenomen. De eigenaar, een 31-jarige inwoner van Hoofddorp, heeft aangifte gedaan.

Veenwouden: keukenbrand
Maandag omstreeks 08.40 uur brak brand uit in de keuken van een woning aan de Dr. Albert Plesmanlaan. De bewoonster (leeftijd niet bekend) had een juspan op het vuur gezet. Op dat moment ging de telefoon en de juspan werd vergeten. Toen zij iets verdachts rook, bleek het gasfornuis in de brand te staan. De brand werd door de bewoners zelf geblust. De inmiddels gewaarschuwde brandweer behoefde niet meer op te treden. De gehele woning liep rookschade op, terwijl de afzuigkap en het fornuis door de brand werden vernield.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Maandag omstreeks 09.00 uur werd bij een supermarkt aan het Hoeksterend een winkeldiefstal gepleegd. Een 37-jarige inwoner van Leeuwarden nam uit de winkel enige zuivelproducten weg en wilde zonder betalen de winkel verlaten. Hij werd hierop door het personeel aangehouden. Tijdens zijn aanhouding bedreigde hij het personeel met een mes, dat hem afhandig werd gemaakt. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De bedrijfsleider, een 30-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Balk: inbraak
Afgelopen nacht werd ingebroken in een bedrijf an de H. Gorterstraat. Een raam werd opengebroken. Uit het kantoorgedeelte van het bedrijf werden twee computers weggenomen. Een medewerkster van het bedrijf, een 38-jarige inwoonster van Sondel, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: overbelading
Maandag omstreeks 11.25 uur werd op de Greunsweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 38-jarige inwoner van Stiens, had achter zijn auto een aanhangwagen gekoppeld. Deze aanhangwagen was beladen met zand en bleek in totaal 1560 kilogram te wegen, terwijl 535 kilogram was toegestaan. Een overbelading van 191%. De bestuurder kreeg een bekeuring en het zand werd ter plaatse afgeladen.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 27-05-2002 '
Lees ook