Korps: Friesland, plaats: Friesland 28-06-2002
Politieberichten van 27/6 (13.00 uur) tot 28/6 (07.00 uur)

Sneek: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 11.45 uur werd in een winkel aan de Oosterdijk een 25-jarige inwoner van Ter Apel aangehouden ter zake winkeldiefstal. De verdachte had voor een bedrag van 647,95 aan cosmetica-artikelen in zijn tas gestopt. Toen hij de winkel daarmee wilde verlaten, werd hij door het personeel aangehouden. Een medewerker van de winkel, een 52-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg via Kort OM een boete van 500.- opgelegd.

Heerenveen: garagebrandje
Donderdag omstreeks 09.35 uur rook een inwoonster van Heerenveen (leeftijd niet bekend) een brandlucht in de omgeving van haar woning aan de Schouw. Toen de vrouw op onderzoek uitging, ontdekte zij een beginnende brand in de garage. Het bleek dat de brand was ontstaan in een verdeeldoos. Nadat de bewoonster de aardlekschakelaar had uitgeschakeld, bluste zij de brand met een tuinslang. De inmiddels gewaarschuwde brandweer behoefde niet meer handelend op te treden. De brand bleef beperkt tot een verbrande verdeeldoos en een geschroeide balk.

Leeuwarden: inbraak auto
Woensdag tussen 03.00 en 09.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Konvooistraat. De ruit in het linker achterportier werd ingeslagen. Uit de auto werden een radio/cd-speler, 2 cds, een basbox en een versterker weggenomen. De eigenaar, een 19-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Sneek: tasjesroof
Donderdag omstreeks 12.00 uur fietste een 65-jarige inwoonster van Sneek over de IJlsterkade. Zij werd ingehaald door twee jongens op een fiets. De achter op zittende jongen pakte in het voorbij rijden haar handtas uit het fietsmandje. De vrouw achtervolgde de jongens op de fiets en kreeg daarbij hulp van twee leraren van de Sudwesterschool. De jongens gooiden vervolgens de tas op de grond en fietsten hard weg. Van de jongens is alleen bekend dat zij ongeveer 15/16 jaar oud waren en een groen en blauw jack droegen Een onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op. Voor zover nu is na te gaan, is het bij een poging gebleven.

Burgwerd: diefstal velgen
Donderdag tussen 05.15 en 05.30 uur werd een 39-jarige inwoner van Burgwerd wakker van een harde klap. Toen hij daarop naar buiten keek, zag hij een lichtgroene personenauto vanaf het erf van zijn woning aan de Doniaweg wegrijden. Het bleek dat de vier velgen van zijn personenauto waren weggenomen. De velgen hebben een waarde van ongeveer 1020.- De man heeft aangifte gedaan.

Heeg: aanrijding lichtgewonde
Donderdag omstreeks 15.30 uur wilde een 16-jarige inwoner van Heeg op de Skatting met zijn bromfiets een groepje fietsers inhalen. Op het moment dat hij daarmee bezig was, ging één van de fietsers, een 15-jarige inwoner van het Duitse Duisburg ook inhalen. Een aanrijding tussen de bromfietser en de fietser was het gevolg. De fietser liep een gekneusde rechter knie op en een schaafwond aan de elleboog. De bromfietser bleef ongedeerd. De fietser werd door een huisarts behandeld en kon na behandeling naar (vakantie)huis.

Wons: aanrijding met gewonden
Donderdag omstreeks 14.00 uur kwam een 56-jarige inwoonster van Den Helder met haar personenauto vanaf de afrit van de Rijksweg A7 en verleende op de kruising van deze weg met de Weersterweg geen voorrang aan een personenauto, die bestuurd werd door een 60-jarige inwoner van Makkum. De auto van de inwoonster van Den Helder kwam op zn kop in de sloot naast de weg tot stilstand. Met behulp van omstanders gelukte het de vrouw uit de auto te halen. Door twee politieagenten werd de vrouw gereanimeerd, waarna dit later werd overgenomen door het ambulancepersoneel. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Ook de inwoner van Makkum werd daar heengebracht met verwondingen aan het gelaat. Een hond die bij de vrouw in de auto zat overleefde de aanrijding niet. De beide autos werden totaal vernield. Gedurende de afhandeling van deze aanrijding werd de weg afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Buitenpost: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 16.10 uur fietste een 60-jarige inwoonster van Buitenpost over de Eringalaan. Op de kruising van deze weg met de Oude Havenstraat verleende zij geen voorrang aan een personenauto, die bestuurd werd door een 39-jarige inwoonster van Leeuwarden. De fietsster kwam ten val en liep een bloedende hoofdwond op. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Drachten: aanrijding met drank
Donderdag omstreeks 19.00 uur vond op de Oudeweg een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto reed tegen een op het trottoir staande paal. Na de aanrijding liet de bestuurder, een 28-jarige inwoner van Drachten, zijn auto ter plaatse staan en ging er lopend vandoor. Op de Stationsweg werd de bestuurder aangetroffen. De man bleek gedronken te hebben. Hij werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de bestuurder 345 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Leeuwarden: mishandeling
Donderdag omstreeks 19.35 uur zag een patrouille bij het Vossenparkje een drietal mannen staan. Eén van deze mannen, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, had zijn handen onder het bloed zitten. Het bleek dat deze man zojuist een 59-jarige inwoner van Leeuwarden, had neergeslagen. Deze man werd iets verderop op een bankje aangetroffen. Zijn gehele gelaat zat onder het bloed. Wat verwondingen van het slachtoffer precies zijn, is nog niet bekend. Hij werd per ambulance overgebracht naar het MCL-Zuid. De verdachte werd ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het bureau. De verdachte is ingesloten. Wat de aanleiding tot de mishandeling is geweest, is nog niet bekend. Het slachtoffer kon nog niet worden gehoord.

Donkerbroek: geen verlichting
Donderdag omstreeks 23.55 uur fietste een 18-jarige inwoonster van Donkerbroek zonder verlichting en gebruik te maken van de fietstunnel over de kruising bij het Witte Huis. Patrouillerende agenten spraken de vrouw hierover aan. Toen zij een bekeuring kreeg, weigerde zij haar naam op te geven en ging er vandoor. Na een korte tussensprint van één van de agenten werd de vrouw aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aan het bureau gaf zij alsnog haar personalia op. De vrouw kreeg voor de geconstateerde overtredingen een proces-verbaal.

Leeuwarden: onder invloed
Vrijdag omstreeks 02.30 uur kwam er een melding binnen van een aanrijding op de Voorstreek. De bestuurder van een personenauto, een 30-jarige inwoner van Leeuwarden, was door nog onbekende oorzaak met zijn auto tegen een steiger gereden. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, trachtte de man weg te rijden. Hij bleek gedronken te hebben. De man ontkende de aanrijding te hebben veroorzaakt. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de bestuurder 830 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 10 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Drachten: onder invloed
Vrijdag omstreeks 04.30 uur werd op het Schuttersveld een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Drachten, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 595 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 6 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Voor de bestuurder was het de tweede keer in korte tijd dat hij werd gepakt voor het rijden onder invloed.

Bureau Communicatie: 058 8808272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 28-06-2002 '
Lees ook