Korps: Friesland, plaats: Friesland 28-06-2002
Politieberichten 28/6 (07.00 tot 13.00 uur)

Jistrum: aanhoudingen
Twee 20-jarige inwoners van Jistrum zijn vrijdag om 03.50 uur aangehouden op verdenking van vernieling en baldadigheid. Na een melding van een getuige dat er mogelijk vernielingen werden aangericht bij een voetbalkantine/snackbar aan de Fjildwei stelde de politie ter plaats een onderzoek in. Daarbij stuitte men op de twee verdachten, die, toen ze de politieauto zagen, zich meteen uit d voeten probeerden te maken. Ze konden echter worden aangehouden en werden vervolgens naar het politiebureau overgebracht. Bij het pand aan de Fjildwei bleken vernielingen aan een schutting te zijn aangericht.

Bakkeveen: diefstal auto
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een auto gestolen bij een woning aan de Finnekamp. De auto werd ontvreemd, nadat de sleutels uit de woning van de eigenaar waren ontvreemd. Men kwam daar binnen door een deur te forceren. De gestolen auto is een witte Peugeot 205 met het kenteken SB-82-RS. De 46-jarige eigenaar deed aangifte.

Snelheidscontroles en gordelcontroles Fryske Diken De radarcontroleurs van het Bureau Verkeershandhaving controleren maandag 1 juli op de N359 tussen Workum en Tjerwerd op snelheid. Woensdag 3 juli juni vinden controles plaats op de N358 tussen Augustinusga en Surhuisterveen. Vrijdag 5 juli staan de radarwagens opgesteld op de N358 bij Folgersterlaan (A7).
Naast te hard rijden of rijden met drank op, het negeren van rood licht en het niet dragen van de helm is het niet dragen van de autogordel een van de belangrijkste oorzaken van ongevallen met ernstig letsel of dodelijke afloop. Politie Friesland controleert de hele week in de hele provincie extra op het dragen van de gordel.

Eastermar: eenzijdig ongeval
Een 19-jarige automobilist is vrijdag om 06.40 uur bij een eenzijdig ongeval op de Torenlaan lichtgewond geraakt. Door vermoedelijk te hoge snelheid botste hij met zijn voertuig in een bocht tegen een lantaarnpaal, waarna hij via een andere lantaarnpaal uiteindelijk tegen een boom tot stilstand kwam. De bestuurder liep bij de aanrijding, waarbij de auto geheel vernield werd, een hersenschudding op, waarvoor hij per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten werd overgebracht. Na behandeling aldaar kon hij weer huiswaarts.

Leeuwarden: diefstal uit auto
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een aan de Prinsessenweg geparkeerd staande auto. Van het voertuig werd een raam vernield, waarna de radio/cd-speler werd weggenomen. De 45-jarige eigenaar uit Stiens deed aangifte.

Bureau Communicatie;058 8808272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 28-06-2002 '
Lees ook