Korps: Friesland, plaats: Fryslân 28-12-2002
Politieberichten 27/12 (13.00 uur) t/m 28/12 (13.00 uur)

Kollumerzwaag: inbraak bedrijf
Vrijdag tussen 00.00 uur en 02.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Foarwei. Uit het pand werd een geldbedrag weggenomen. Men kwam binnen via de achterkant van het pand. Een 39-jarige vrouw uit Kollumerzwaag deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
Tussen dinsdag 16.00 uur en donderdag 06.00 uur werd ingebroken in een bedrijf aan het Oldehoofsterkerkhof. Uit het pand werd een DVD-speler en waardepapieren weggenomen. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. Een 47-jarige man uit De Knipe deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak auto
Vrijdag tussen 07.00 uur en 14.00 uur werd aan de Mr. P.J. Troelstraweg ingebroken in een auto. De rechter voorruit was ingeslagen. Weggenomen werd een radio/cd-speler. Een 30-jarige man uit Emden (Duitsland) deed aangifte.

Hurdegaryp: aanrijding
Vrijdag rond 17.10 uur werden een 35-jarige vrouw en een 13-jarige meisje (beiden woonachtig in Steenwijk) voor onderzoek naar het Medisch Centrum Leeuwarden-Zuid gebracht ten gevolge van een aanrijding. Een 18-jarige automobilist uit Groningen reed achterop de auto van de vrouw nadat de vrouw had geremd.

Drogeham: zender in beslag genomen
Vrijdag rond 21.30 uur is aan de Tillewei een zender in beslag genomen. Tegen de eigenaar, een 27-jarige man uit Hurdegaryp is proces verbaal opgemaakt.

Kollumerzwaag: zender in beslag genomen
Vrijdag rond 21.00 uur is aan de Foarwei een zender in beslag genomen. Tegen de eigenaar, een 24-jarige man uit Damwoude is proces verbaal opgemaakt.

Drachten: inbraak bedrijf
Zaterdag rond 00.20 uur werd in een bedrijf aan de Kletten ingebroken. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. Uit het pand werden computers weggenomen. Er is nog geen aangifte gedaan.

Hoorn (Terschelling): ongeval met letsel
Vrijdag rond 16.00 uur raakte een 39-jarige vrouw uit Aldtsjerk gewond toen zij van een wagen viel die werd getrokken door paarden. Het ongeval gebeurde toen de wagen de strandopgang afdaalde en daarbij in een slip raakte. Door deze slip sloegen de paarden op hol en viel de vrouw van de kar. De vrouw klaagde over rugpijn en is met de Koegelwieck naar de wal gebracht. Vervolgens is zij naar het Medisch Centrum Leeuwarden-Zuid gebracht.

Leeuwarden: diefstal laptop
Vrijdag tussen 14.00 uur en 14.30 uur is in een bedrijf aan de Henri Dunantweg een laptop gestolen. Een 27-jarige vrouw uit Leeuwarden deed aangifte.

Beetgum: brand in woning
Zaterdag rond 9.00 uur vond in een woning aan de Hemmemastrjittee een brand plaats. Bij de brand raakte niemand gewond. De bewoner was wakker geworden door de rook en heeft de woning direct verlaten. De brandweer (korps uit Marssum) had de brand snel onder controle. De woonkamer brandde volledig uit.

Heerenveen: rijden onder invloed
Zaterdag rond 00.55 uur werd aan de Fok een 35-jarige automobilist uit Heerenveen gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 260 ug/l. De man kreeg een rijverbod van een uur.

Heerenveen: rijden onder invloed
Zaterdag rond 01.10 uur werd aan Het Meer een 38-jarige automobilist uit Tijnje gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 330 ug/l. De man kreeg een rijverbod van twee uren.

Drachten: rijden onder invloed
Zaterdag rond 04.45 uur werd aan de Ringweg een 26-jarige automobilist uit Drachten gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 285 ug/l. De man kreeg een rijverbod van een uur.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Zaterdag rond 03.55 uur werd aan de Vierhuisterweg een 21-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 455 ug/l. De man kreeg een rijverbod van vier uren.

Ureterp: ongeval met letsel
Zaterdag rond 10.15 uur is aan de Wylp een man uit Ureterp (leeftijd onbekend) gewond geraakt. De man was bezig om met behulp van een kraan dakpanelen te plaatsen op zijn woning. Door onbekende oorzaak schoot een hijspunt van de kraan los waardoor een dakpaneel naar beneden viel en hierbij het slachtoffer raakte. De man die klaagde over pijn in zijn bovenlichaam en been is naar het ziekenhuis in Drachten gebracht.

Bureau communicatie (058) 880 82 72

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 28-12-2002 '


Lees ook