Korps: Friesland, plaats: Fryslân 29-06-2002
Politieberichten van 28/6 (13.00) t/m 29/6 (13.00)

Oldeberkoop: eenvoudige mishandeling
Vrijdag omstreeks 14.00 uur ontstond, bij een bouwplaats aan de Bovenweg, een meningsverschil over het wel of niet storten van beton. Hierbij werd een 29-jarige inwoner van Barneveld, die het beton niet wilde storten, met een stuk hout geslagen door een 55-jarige inwoner van Oldeberkoop. Het slachtoffer uit Barneveld heeft aangifte gedaan.

Oosterwolde: vrouw van fiets gereden, getuigenoproep Woensdag om 17.45 fietste een 79-jarige inwoonster van Oosterwolde vanaf de Weemeweg in de richting van de Brinkstraat. Ter hoogte van het groene hekwerk tegenover de videotheek aan de Brinkstraat werd ze van de fiets gereden. De vrouw werd ingehaald door een witte personenwagen, die de vrouw afsneed waardoor ze ten val kwam. De vrouw viel met haar hoofd op het wegdek. Door een arts werden enkele zwaar gekneusde ribben geconstateerd en een blauwe arm. De auto reed, zonder te stoppen, door in de richting van de brug in het centrum. Het kan zijn dat de bestuurder van de auto niets heeft gemerkt van de aanrijding. Graag komt de politie in contact met de bestuurder van de auto en met eventuele getuigen. Het was op het tijdstip van de aanrijding behoorlijk druk. Getuigen kunnen contact opnemen met het algemene nummer van de politie Friesland, 0900 8844.

Appelscha: aanrijding met letsel
Vrijdag omstreeks 16.35 uur reed een 34-jarige motorrijder uit Heemskerk over de N381 onder Appelscha. Honderd meter voor hem reden twee andere motorrijders. Een bus, bestuurd door een 52-jarige inwoner van Steenwijk, komend vanuit Appelscha, zag de eerste twee motorrijders wel en stak toen over, naar de Oude Willem. De motorrijder zag de botsing aankomen en ging reeds onderuit voordat de bus werd geraakt. De motor botste tegen de rechterzijkant van de bus, met passagiers. De motorrijder is vervoerd naar het ziekenhuis in Assen. Bij navraag door de politie bleek hij een gebroken been te hebben opgelopen.

Drachten: aanrijding met letsel
Vrijdag reed een 26-jarige inwoner van Drachten, op zijn bromfiets, komend vanuit de richting van het Zuid in de richting van de Zuiderdwarsvaart. Een 63-jarige vrouw uit Drachten fietste vanuit de inrit van de winkelboulevard aan de Martin Luther Kingsingel de weg over om haar weg te vervolgen in de richting van het Zuid. Hierbij zag de vrouw de bromfietser over het hoofd. De vrouw liep letsel aan haar been op en is overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Grou: dodelijke aanrijding
Vrijdag om 16.55 uur reed een 28-jarige automobilist uit Leeuwarden over de Reinerswei van Jirnsum naar Grou. De auto was in een slip geraakt, raakte een boom en vervolgens in de sloot. Het slachtoffer, Rene John Rinzema, is ter plaatse overleden. De oorzaak is nog onbekend. Waarschijnlijk is het gladde wegdek (door regen) debet aan het ongeval. Het bureau ongevalanalyse van de politie Friesland heeft het ongeval in onderzoek. Een vrachtwagen met takelinrichting, bestuurd door een 60-jarige inwoner van Grou, die vlak achter de auto had gereden, heeft de auto nog boven het water getild, maar het slachtoffer was toen reeds overleden.

Afsluitdijk: vrachtwagen in brand
Vrijdag tussen 16.00 en 17.00 uur was bij een vrachtwagen, bestuurd door een 52-jarige inwoner van Noordwijkerhout, bij het laden (in Bolsward) vermoedelijk stront tussen de bak en de motor gevallen. Dit is warm geworden en uiteindelijk gaan branden. De bestuurder heeft het brandje in eerste instantie geblust, maar bij Breezanddijk was het weer gaan branden. Hier heeft de brandweer de brand geblust.

Drachten: ongeval en getuigenoproep
Vrijdag om 08.20 uur fietste een 23-jarige inwoonster van Drachten over het fietspad van de Noorderhogeweg in zuidelijke richting. Bij Mc Donalds kreeg zij groen licht en fietste ze rechtdoor. Terwijl zij dat deed werd zij aangereden door een auto die vanuit noordelijke richting over de Noorderhogeweg linksaf de Lange West opreed. De man was behulpzaam en gaf ook een briefje met daarop zijn naam en telefoonnummer. De vrouw, die in eerste instantie niet gewond leek, kreeg in de loop van de dag o.a. hoofdpijn en ze raakte wat in de war. Dit heeft ertoe geleid dat het slachtoffer het briefje is kwijtgeraakt. Graag komt de politie nog even in contact met de betreffende automobilist op het algemene nummer van de politie Friesland, 0900 8844.

Sneek: paarden uitgebroken
Vrijdag omstreeks 20.00 uur braken drie paarden uit vanuit een weiland bij de oude stortplaats. De paarden liepen via de J.W. Friso naar de Geeuwkade. Een van de paarden liep tegen een auto, die daardoor aan de rechterkant beschadigd raakte. De auto is eigendom van een 31-jarige Sneker. Een ander paard raakte te water. Dit werd door de brandweer uit het water gehaald met behulp van een kraan. De twee andere paarden werden een half uur later gevangen op het terrein van Lankhorst (nabij de Lijnbaanstraat). De eigenaren zijn in kennis gesteld en per trailer afgevoerd.

Sneek: rijden onder invloed
Vrijdag om 23.15 uur werd een 55-jarige automobilist uit Sneek gecontroleerd op de Gedempte Pol omdat de man reed zonder verlichting. Op het bureau blies de man 295 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur. Hij kreeg eveneens een proces-verbaal voor het rijden zonder verzekering en de APK.

Zwaagwesteinde: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd Vrijdag om 23.45 werd een 39-jarige inwoner van Zwaagwesteinde gecontroleerd op de Tolweg. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 640 ug/l, goed voor een rijverbod van zeven uur. Ook het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Dokkum: doorrijden na aanrijding, getuigenoproep Vrijdag omstreeks 23.05 werd tegen een in de G.C. Schraderstraat geparkeerde VW Golf gereden. De rechtervoorzijde van het voertuig was zwaar beschadigd. Een getuige verklaarde dat hij een bestelauto, type Caddy, vanuit de Mounewei de Schraderstraat in had zien rijden en dat hij even later een enorme knal hoorde. De politie komt graag in contact met deze bestuurder of met getuigen die de zwaar beschadigde Caddy hebben zien rijden op het algemeen nummer van de politie Friesland, telefoon 0900 8844.

Zurich: rijden onder invloed
Vrijdag om 23.45 uur werd een 21-jarige inwoner van Franeker gecontroleerd op de Rijksweg N31. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 420 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uur. Ook bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook hiervoor krijgt hij een proces-verbaal.

Heerenveen: ongeval met drank op
Zaterdag om 00.05 uur reed een 41-jarige automobilist uit Oranjewoud vanuit Joure (A7) richting Wolvega (A32). Ter hoogte van het knooppunt Heerenveen neemt de man de afslag richting Wolvega. In de bocht raakte de auto de hectometerpaal, de linkerberm, vervolgens de rechterberm, waarna het voertuig een aantal malen over de kop is geslagen en in de sloot tot stilstand komt. De man bleek te hebben gedronken, op het bureau blies hij 555 ug/l, goed voor een rijverbod van zes uur.

Bolsward: rijden onder invloed
Zaterdag om 00/30 uur werd een 43-jarige inwoner van Witmarsum gecontroleerd op de Rijksweg bij Bolsward. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 390 ug/l, goed voor een rijverbod van drie uur.

Oosterwolde: brand in woning
Zaterdag omstreeks 01.15 uur heeft brand gewoed in een woning aan de Hoge Haer. De bewoner, een 56-jarige man, werd wakker van een brandlucht. Het bleek dat er brand heerste in de woonkamer. De man heeft de brand zelf geblust. De brandweer, met drie autos aanwezig, hoefde weinig te doen. Waarschijnlijk is de brand ontstaan door een brandende peuk in de woonkamer. De woning liep nogal wat roetschade op.

Drachten: rijden onder invloed
Zaterdag om 00.30 uur kreeg de politie een melding dat een voertuig op de velgen reed op de Uitgang. Bij het inrijden van De Warren kwam de auto de politie tegemoet. Hierbij reed de auto rechtop de politiewagen af. Hierbij werd het rechterspatbord van de politiewagen geraakt, terwijl de automobilist doorreed. Onmiddellijk werd de achtervolging ingezet en op de groenstrook van het Haverstuk bleef de auto staan. De man, een 20-jarige inwoner van Drachten, bleek gedronken te hebben. Op het bureau blies hij 940 ug/l. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 29-06-2002 '
Lees ook