Korps: Friesland, plaats: Friesland 29-07-2002
Politieberichten van 29/7 (07.00 t/m 13.00 uur)

Harlingen: inbraak woning
In de nacht van maandag op dinsdag is vanaf de oprit van een woning aan de Oude trekweg een personenauto gestolen. Men heeft eerst ingebroken in de woning door een raamboompje los te schroeven, waarna uit de woning de autosleutels en een gsm werden gestolen. De gestolen auto betreft een vrijwel nieuwe Mercedes E220 DCI, zwart, kenteken 78-JR-BT. De 39-jarige eigenaresse uit Harlingen deed aangifte.

Ferwert: eenzijdig ongeval
Maandagochtend omstreeks 06.45 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Ljouwerterdyk. Een 26-jarige vrouw uit Ferwert reed met haar personenauto richting Marrum. Kort buiten Ferwert raakte ze met haar linkerwielen in de linkerberm ze was even in gedachten. Ze stuurde sterk tegen, raakte in een slip en verloor de controle over het voertuig. De auto tolde om zijn as en reed achteruit aan de rechterzijde een droge bermsloot in. De auto raakte zwaar beschadigd. De bestuurster kwam er met de schrik vanaf.

Wijnjewoude: aanrijding met letsel
Maandagochtend omstreeks 07.50 uur vond een ernstig ongeval plaats op de doorgaande provinciale weg N381van Drachten naar Donkerbroek. Een 21-jarige man uit Scharnegoutum, bestuurder van een pick-up, reed in de richting Donkerbroek. Kort voor de brug bij Wijnjewoude kwam hij op de linkerrijstrook van die weg. Hij kwam daar frontaal in aanrijding met een tegenligger, een personenauto bestuurd door een 24jarige vrouw uit Oosterwolde . Door de aanrijding kwam de vrouw bekneld te zitten. De brandweer kwam ter plaatse om haar uit het voertuig te bevrijden. Het slachtoffer is met zware verwondingen met de traumahelikopter overgebracht naar het AZ Groningen. De bestuurder van de pick-up is voor verhoor aangehouden en naar het politiebureau in Oosterwolde overgebracht. Hij was slechts licht gewond. De weg is ongeveer 2 uur voor het verkeer afgesloten geweest. Het verkeer werd via Jubbega omgeleid. Door het Bureau Ongevallenanalyse van de politie Friesland is een technisch onderzoek op de weg en naar de voertuigen ingesteld.

Sneek: diefstal roestvrijstaal
Tussen zaterdagmiddag en maandagochtend is van een bedrijfsterrein aan de Edisonstraat roestvrijstaal gestolen. Het betrof kleine handzame stukken, bestemd voor hergebruik. Het staal had een waarde van ongeveer 450 euro. Een 51-jarige man uit IJlst deed namens het bedrijf aangifte.

Bolsward: diefstal buitenboordmotor
In de nacht van zondag op maandag is vanaf een boot aan de Workumertrekvaart een 4,5 pk buitenboordmotor, een kortstaart van het merk Evinrude, gestolen. De motor lag met kettingen vast aan de boot. De kettingen zijn doorgeknipt. De 43-jarige eigenaar uit Bolsward deed aangifte.

Dokkum: diefstal auto
In de nacht van zondag op maandag is vanaf De Skries een personenauto gestolen. Het betreft een rode 1- jaar oude VW Golf, kenteken DT-PN-97. De 45-jarige eigenaar uit Dokkum deed aangifte.

Veenwouden: onderzoek fietsdiefstallen
Afgelopen week is een onderzoek ingesteld naar een man die verdacht wordt van meerdere fietsdiefstallen. Het betrof een 42-jarige man uit Veenwouden. Vorige week woensdag werden bij een 56-jarige man uit Kollumerzwaag 4 gestolen fietsen aangetroffen. Hij verklaarde deze te hebben gekocht van de genoemde verdachte. Hierop is de politie dezelfde dag naar de woning van de verdachte gegaan. Hij kwam juist thuis met een fiets, kort daarvoor gestolen bij het station in Molkwerum. De verdachte werd aangehouden en in verzekering gesteld. Hij bekende zon 25 fietsdiefstallen, die onder meer werden gepleegd in Veenwouden, Burgum, Dokkum, Tietjerk, Zwaagwesteinde, Twijzel, Damwoude en Rinsumageest. Acht fietsen werden in beslaggenomen. De overige buit kon niet meer achterhaald worden.
De verdachte pleegde de diefstallen alleen of met jeugdigen. In de zaak zullen vermoedelijk nog meer aan houdingen volgen.

Bureau Communicatie 058 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 29-07-2002 '
Lees ook