Korps: Friesland, plaats: Fryslân 31-07-2002
Politieberichten van 31/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: inbraak auto
Woensdag tussen 01.00 en 01.10 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Bollemansteeg. Het linker portierslot werd vernield. Door een getuige werd de politie gebeld en een signalement van de verdachte doorgegeven. Toen de politie ter plaatse kwam, was niemand meer op de plaats van het delict aanwezig. Of er iets uit de auto is weggenomen, is niet bekend. De eigenaar van de auto moet nog worden gehoord. Aan de hand van het signalement kon iets later in de nacht op de Keizersgracht de verdachte, een 31-jarige inwoner van Leeuwarden, worden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

De Hoeve: inbraak camper
Tussen zaterdag en maandag werd ingebroken in een camper, die geparkeerd stond op de Hoeveweg nabij de sluis. Door verbreking van het slot was men binnen gekomen. Uit de camper werden een televisie, een schotelontvanger en een videocamera weggenomen. De eigenaar, een 56=jarige inwoner van Boijl, heeft aangifte gedaan.

Joure: autobrand
Dinsdag omstreeks 18.10 uur reed de bestuurder van een personenauto over de Rijksweg A6 in de richting Joure. Vlak voor het verkeersplein zag de bestuurder, een 44-jarige inwoner van Joure, dat er vlammen onder de motorkap vandaan kwamen. Hij bracht de auto op de vluchtstrook tot stilstand. Met behulp van een vrachtwagenchauffeur trachtte hij de brand te blussen. Met behulp van de brandweer lukte dit uiteindelijk. De gehele auto brandde uit en werd weggesleept. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Dokkum: inbraak kantoor
Afgelopen nacht werd ingebroken in een kantoor aan de Rondweg-West. Men kwam binnen via verbreking van een ruit. In het kantoor werd een bureaulade opengebroken. Een geldkistje met wat kleingeld werd weggenomen. Een medewerker van het kantoor, een 30-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Resultaten Fryske Diken
Het team Fryske Diken heeft in de tweede helft van juli in Friesland 65.389 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 93,7% hield zich keurig aan de geldende snelheid. Op een aantal plaatsen in de provincie heeft de politie naar aanleiding van klachten op snelheid gecontroleerd. Op de Hegedyk in Wytgaard, waar een maximumsnelheid van 50 kilometer geldt, werd een snelheid gemeten van 84 kilometer per uur, een overtreding van 34 kilometer. Op de Sweachsterwei in Beetsterzwaag werd een snelheid van 108 geconstateerd, een overschrijding van 28 km. Ook de komende week controleren de medewerkers van Fryske Diken in de hele provincie weer op alcohol, snelheid, helm, rood licht en gordel. Zo wordt op snelheid onder andere gecontroleerd op de N358 tussen Surhuisterveen en Folgerenlaan (maandag 5 augustus), op de N354 bij de Sneekerhoek (woensdag 7 augustus) en op de N358 tussen Folgerenlaan en de afslag A7 (vrijdag 9 augustus).

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

Deel: ' Persberichten regiopolitie Friesland 31-07-2002 '
Lees ook