Korps: Groningen, plaats: Diverse 1-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 1 juni 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Waterhuizen: inbreker aangehouden
Een 33-jarige inwoner van Zaandam is vrijdagnacht aangehouden voor een inbraak in een woning aan de Woortmansdijk in Waterhuizen. De man werd door de bewoner en diens zoon betrapt bij de inbraak. Zij overmeesterden de man waarna de politie werd gebeld. Deze nam de man die bijzonder agressief bleek mee naar het politiebureau. Daar werd hij voor nader onderzoek ingesloten. Het is niet bekend welke goederen de verdachte had of wilde meenemen. Hij had enkele ruiten vernield om binnen te komen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Feerwerd: man slaat vriendin bewusteloos
Een 29-jarige inwoner van Sprang Capelle heeft vrijdagavond op een kampeergelegenheid in Feerwerd zijn vriendin bewusteloos geslagen. Vermoedelijk hadden die twee ruzie, waarna er een handgemeen ontstond. Hierbij liep de vrouw vermoedelijk een zodanig klap op dat ze bijna een uur bewusteloos was. Omstanders hebben de man aangepakt en vastgebonden tot de komst van de politie. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De vrouw kwam later weer bij kennis maar wist zich van het voorval nauwelijks iets te herinneren. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: inbreker aangehouden door bewoners
Een 20-jarige Stadjer is zaterdagmorgen door enkele bewoners van een woning aan de W. A. Scholtenstraat in Groningen aangehouden omdat hij aan het inbreken was. Betrokkene was via het balkon binnengekomen en bevond zich in de woonkamer toen hij door een van de bewoners werd ontdekt. De politie heeft de jongeman voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: man aangehouden voor bedreiging met neppistool Een 26-jarige inwoner van Groningen is vrijdagnacht op de Vismarkt in zijn woonplaats aangehouden voor bedreiging. Hij had enkele meisjes bedreigd met wat later een neppistool bleek te zijn. Het op een echt wapen gelijkend neppistool is in beslag genomen. De man is in eerste instantie ter ontnuchtering ingesloten en zal later nader worden gehoord.

Groningen: aanhoudingen voor mishandeling
Een 16 en een 24-jarige inwoner van Groningen zijn vrijdagavond op de Grote Markt aangehouden voor het mishandelen van een 50-jarige stadsgenoot. Het tweetal had zonder enige aanwijsbare aanleiding het slachtoffer in elkaar getimmerd, zodanig dat deze voor behandeling naar het ziekenhuis moest. Beiden zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: Duitser aangehouden voor bedreiging
Een 18-jarige automobilist uit het Duitse Dinklage is vrijdagmiddag aangehouden voor bedreiging van een andere automobilist. Het voorval gebeurde op de Europaweg in Groningen. De Duitser was met de ander, een 40-jarige inwoner van Groningen, tussen Hoogezand en Groningen opgereden waarbij ze elkaar kennelijk hadden geïrriteerd Bij de verkeerslichten op het Europaplein had de Duitser plotseling een wapen op de Groninger gericht. De Stadjer die hiervan uiteraard hevig schrok lichtte telefonisch de politie in, die de Duitser op de Beneluxweg traceerde en aanhield Hij bleek een replicapistool bij zich te hebben. Het ding is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal.

Groningen: Stadjer met gevonden voorwerpen aangehouden Een 39-jarige Leeuwarder is vrijdagavond aangehouden, nadat hij op de Oostersingel in Groningen al fietsende werd gesignaleerd met een set geluidsboxen, een stereotoren en een elektrische gitaar. De last was zo zwaar dat hij nauwelijks vooruit kwam. Hij verklaarde de goederen gevonden te hebben op een woonboot. De politieagenten echter waren daar niet zo snel van overtuigd en een bliksemonderzoek leerde, dat de goederen gestolen waren. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Haren: snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Onnerweg in Haren werden vrijdagmiddag 150 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er zes te hard. De hoogst genoteerde reed 68 km/u waar maximaal 50 was toegestaan.

Alcomobilisten
Een 39-jarige automobilist uit Delfzijl werd vrijdagnacht op de Rijksweg bij zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij bleek 1, 2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Op de Turfweg in Oude Pekela werd een 37-jarige inwoner van Blijham bekeurd. Hij had 1.8 promille in zijn bloed. Hij moest tevens zijn rijbewijs inleveren. Op de W.H. Bosgrastraat in Oude Pekela werd een 23-jarige Pekelder met 1.2 promille aangetroffen. Dat was tevens het geval voor een 34-jarige automobilist uit Hoogezand die op de Beersterweg in Winschoten werd gecontroleerd. Ten Slotte werd een 47-jarige inwoner van Winschoten op de M.J. Van Olmstraat in zijn woonplaats bekeurd voor een promillage van 0.8 promille. Hij werd slingerend rijdend in zijn personenauto gesignaleerd. Vermoedelijk speelde naast het alcoholgebruik ook zijn fysieke gesteldheid een rol, waardoor hij niet meer fatsoenlijk in staat was zijn auto behoorlijk te besturen. De politie maakt in alle gevallen proces-verbaal op.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 01-06-2002 '
Lees ook