Korps: Groningen, plaats: Diverse 1-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 1 juli 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: twee mannen aangehouden voor mishandeling Op de Noorderhaven hield de politie zondagochtend twee mannen, 34 jaar uit Haulerwijk en 27 jaar uit Waskemeer, aam voor mishandeling van een man in de Nieuwe Kijk in t Jatstraat. Het slachtoffer, die onder invloed verkeerde, was gewond in het gezicht. Op basis van het door getuigen opgegeven signalement konden beide mannen worden aangehouden. Naar de aanleiding en toedracht van de mishandeling wordt door de politie nader onderzoek verricht.

Groningen: verwarde man loopt op dak
De politie werd zondagochtend gewaarschuwd dat er een man op het dak van een flat aan de Hyacintstraat liep. Ter plaatse kregen de agenten met moeite contact met de 29-jarige Stadjer die een verwarde indruk maakte. Toen hem verteld werd dat de brandweer gewaarschuwd werd om hem veilig van het dak te halen sprong hij naar een lager gelegen balkon en verdween uit het zicht van de agenten. Twee uur later kwam er vanaf de Florakade de melding dat er een man in een tuin zat. Het bleek om de gevluchte man te gaan die nauwelijks meer kon lopen. Een ambulance werd gewaarschuwd om hem naar het ziekenhuis te brengen.

Groningen: aanhoudingen voor bedreigingen
Een portier van een horecagelegenheid aan de peperstraat riep zondagnacht de hulp in van de politie nadat hij door een 30-jarige man uit Groningen bedreigd was. De man werd opgespoord in de Poelestraat en aangehouden. Een 23-jarige man uit Hoogezand die bij het gezelschap van de Stadjer hoorde begon zich met de aanhouding te bemoeien. Hij bedreigde het politiepersoneel en werd ook aangehouden. Beide mannen zijn ingesloten voor nader verhoor.

Zevenhuizen: snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Oudestreek in Zevenhuizen zijn zaterdag 410 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 25 te hard. De hoogst genoteerde reed 117 km/u waar maximaal 80 was toegestaan. Eveneens zaterdag werden op de Woldweg bij Sebaldeburen 339 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 41 te hard. De twee snelste automobilisten noteerden een top van 135 en 137 km/u. Ook hier gold een maximumsnelheid van 80 km/u.

Delfrzijl: dronken chauffeur aangehouden
Een dronken chauffeur (22) uit Groningen is zondagavond op de Rijksweg bij Delfzijl aangehouden. De man was onvast ter been en slaagde er niet in een blaasproef af te leggen. Daarom werd een bloedproef afgenomen voor nader onderzoek naar het promillage. De politie maakt proces-verbaal op. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Harkstede: gewonden bij botsing
Bij een botsing tussen een personenauto en een vrachtauto, maandagmorgen omstreeks 6.30 uur op de Hoofdweg in Harkstede zijn de beide chauffeurs vanmorgen gewond geraakt. De 41-jarige chauffeur van de vrachtauto, een inwoner van Appingedam, is met hoofdletsel en vermoedelijk een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis. De 20-jarige chauffeur van de personenauto, een inwoner van Schildwolde, was zwaar gewond en is in zorgelijke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Het ongeval ontstond doordat de bestuurder van de personenauto, komende uit de richting Schildwolde door onbekende oorzaak op de linker weghelft raakte en daar frontaal in botsing kwam met de tegemoetkomende vrachtauto. De weg is enkele uren gestremd geweest voor het overige verkeer dat werd omgeleid. De politie is op zoek naar getuigen van de botsing. Zij die iets gezien hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoogezand, telefoon 0900-8844.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 01-07-2002 '
Lees ook