Korps: Groningen, plaats: Diverse 1-08-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 1 augustus 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: vrouw aangehouden
De politie heeft woensdagmiddag in het gebouw van de sociale dienst aan de Eendrachtskade in Groningen een 32-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De vrouw wilde het gebouw niet verlaten omdat zij niet tevreden was met de resultaten van een gesprek met de dienst. Medewerkers belden de politie die de vrouw aanhield voor lokaalvredebreuk. Ze werd meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: autodief aangehouden
Aan de Noorderbinnensingel heeft de politie woensdagmiddag een 41-jarige man uit Groningen aangehouden. De man zat op de hoek bij het Noorderplantsoen in een auto en een getuige meende te hebben gezien dat hij met het contactslot van de wagen zat te rommelen. Bij de komst van de politie zat de verdachte nog in de auto. Een portierslot bleek te zijn geforceerd en het contactslot van de wagen was doorverbonden. Daarop is de inzittende van de wagen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De auto bleek te zijn gestolen van een inwoner van Assen.

Groningen: snorfiets in beslag genomen
Op de Korreweg in Groningen heeft de politie woensdagmiddag de snorfiets van een 17-jarige jongeman uit Groningen in beslag genomen. Bij een controle door de motorpolitie bleek dat het verzekeringsplaatje was vervalst. Ook bestaat het vermoeden dat de motor van het voertuig te veel vermogen heeft en derhalve geen snorfiets is maar valt onder de categorie bromfiets. De snorfiets wordt door de technische dienst onderzocht.

Groningen: inzittenden auto aangehouden
In de Hamburgerstraat in Groningen heeft de politie woensdagavond een 38-jarige man en een 35-jarige vrouw, beiden uit Groningen aangehouden. De politie kreeg een melding dat het tweetal, met de man aan het stuur, in een auto over de Sontweg reed. Van de man is bekend dat hij met enige regelmaat een auto bestuurt zonder dat hij in het bezit is van een rijbewijs. De auto werd inderdaad aangetroffen. Op de Europaweg en het Damsterdiep kreeg de bestuurder een stopteken van de politie maar negeerde die. Hij probeerde te ontkomen maar reed zich via de Zaagmuldersweg, de Oosterhamrikkade en de Star Numanstraat vast in de Hamburgerstraat toen uit tegenovergestelde richting een politieauto naderde. De man en de vrouw werden aangehouden en naar het bureau gebracht. Naast een proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs kreeg de bestuurder een aantal bekeuringen voor verkeersovertredingen voor een bedrag van 314 euro. De vrouw kreeg een boete van 40 euro voor het niet dragen van de autogordel. Beiden zijn na verhoor heengezonden.

Winsum: vrachtauto met slachtkippen in brand
Op de Provincialeweg S2 is woensdagmiddag een vrachtauto met slachtkippen in de brand gevlogen. De vrachtauto, bestuurd door een 35-jarige man uit Elst, geraakte vermoedelijk in brand vanwege oververhitte luchtslangen van het remsysteem. In de trailer van de vrachtauto zaten 9000 kippen. De brandweer kon de brand beperken tot de trekker. Door een nevelgordijn van water aan te leggen, konden de kippen worden gekoeld en leven worden gehouden. De vrachtauto is totall-loss afgevoerd door een sleepbedrijf.

Appingedam: fietsendief aangehouden
De politie heeft woensdagmiddag op het treinstation in Appingedam een 18-jarige jongen uit Siddeburen aangehouden voor fietsendiefstal. Een alerte vrouw had de politie gealarmeerd. Zij was op het station de jongen aan. De agenten hielden hem vervolgens aan. Hij bleek in het bezit te zijn van een damesfiets en ook van een tang. De verdachte bekende de fiets te hebben gestolen. De fietsendief kon na het verhoor het politiebureau verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Uithuizen: inbraak in café
Onbekenden hebben dinsdagnacht in een café aan de Hoofdstraat West ingebroken. De dader wist zich toegang te verschaffen tot het café door op het dak te klimmen en vervolgens via het dakraam de kroeg naar binnen te gaan. Men nam drank en rookwaar weg. In het café werd een kastje opengebroken, waaruit een klein geldbedrag werd weggenomen. De daders verlieten de horecagelegenheid via de keuken. De politie stelt een onderzoek in naar de dader(s).

Winsum: vier vernielzuchtige jongeren aangehouden De politie heeft woensdagnacht in de Violenstraat vier jongens in de leeftijd van respectievelijk 19 en drie keer 20 jaar, allen uit Winsum, aangehouden voor vernieling van een personenauto. Een alerte getuige zag de jongeren de auto vernielen, waarna hij kordaat optrad. Na een korte achtervolging wist hij twee jongeren te achterhalen. Beide verdachten werden door de getuige overgedragen aan de politie. Korte tijd later werden de twee andere jongens in hun woning aangehouden. Zij bekenden de auto zonder opgaaf van reden te hebben vernield. Na verhoor mochten zij het politiebureau weer verlaten.

Nieuw Beerta: invalide man belandt in sloot
Een invalide man uit Beerta is woensdagmiddag met zijn electrokar op de Hoofdweg de sloot in gereden. OP het moment dat de politie op de plaats van het ongeval kwam, bleek de ongelukkige man reeds door voorbijgangers uit de sloot te zijn geholpen. Hij bleek onwel te zijn geraakt en vervolgens in de sloot te zijn beland.

Scharmer: man gewond na ongeval
Een 31-jarige man uit Groningen is woensdagmiddag op de A7 bij Scharmer na een ongeval gewond geraakt. De man werd in zijn auto door een andere auto, bestuurd door een 54-jarige vrouw uit Veendam, ingehaald en werd hij door de Veendamster bij het opschuiven naar rechts geraakt. De stadjer werd hierdoor van de weg gedrukt en geraakte hij via de berm in de sloot. Hij is met nekletsel vervoerd naar een ziekenhuis. De stadjer bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Ook was zijn voertuig niet verzekerd. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: stadjer gewond na val
Een 43-jarige man uit Groningen is woensdagmiddag op de Grintweg in Winschoten gewond geraakt na een val van vier meter. Het slachtoffer was bezig met het openen van een klemmend raampje. Op het moment dat hij stevig moest trekken aan het raam, verloor hij het evenwicht. De stadjer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 01-08-2002 '
Lees ook