Korps: Groningen, plaats: Diverse 2-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 2 juni 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Sappemeer: dode bij familiedrama
Bij een familiedrama in een woning aan de Noordbroeksterstraat in Sappemeer is zaterdagavond een 79 jarige vrouw gedood, vermoedelijk door het toebrengen van messteken. Tevens raakte een zoon (46) van de vrouw zwaar gewond. Hij is met diverse steekwonden overgebracht naar het ziekenhuis waar hij meteen is geopereerd. Zijn toestand lijkt stabiel. Als verdachte werd meteen na het incident een 42-jarige zoon van de vrouw aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten na in het kort te zijn gehoord door de hulpofficier van justitie. Beide broers, respectievelijk woonachtig in Eindhoven (slachtoffer) en Den Bosch (verdachte) waren zaterdagavond op bezoek bij moeder. Er moet iets zijn gebeurd of gezegd waarbij de verdachte broer met een mes heeft ingestoken op moeder en zijn broer. Zijn moeder overleed meteen in de huiskamer. De broer vluchtte gewond naar buiten en zakte daar ineen. Buren hielden de verdachte in bedwang en waarschuwden de politie die korte tijd later ter plaatse was. De technische recherche heeft inmiddels een sporenonderzoek ingesteld. De politie houdt zich de komende tijd bezig met het verzamelen van informatie over de werkelijke toedracht en de aanleiding tot de steekpartij.

Kruisweg: vermiste peuters liggen rustig chips te eten in vreemd huis Een vierjarig jongetje en zijn tweejarig zusje hebben zaterdagmiddag hun familie en vele inwoners van Kruisweg danig ongerust gemaakt toen ze urenlang zoek waren gedurende een familiebezoek bij opa. De kinderen waren in eerste instantie in de omgeving van de woning van hun opa aan de Van Meckemastraat in Kruisweg aan het spelen. Omstreeks 13.30 uur echter werden de ouders ongerust omdat ze de twee al een poosje niet hadden gehoord of gezien. Ze zetten een zoektocht in, samen met diverse omwonenden. Toen dit na enkele uren niets opleverde werd de politie gewaarschuwd. Al snel bleek, dat de peuters waren gezien in de omgeving van de ijsbaan en de volkstuintjes. Men vreesde het ergste, reden waarom werd besloten een speurhond te laten komen. Op dat moment echter kwam een familie aan de Marneweg thuis van een dagje uit. Ze schrokken geweldig toen ze in de woning een redelijke puinhoop aantroffen. Men dacht aan een inbraak. In de slaapkamer echter trof de familie het vermiste duo die rustig op bed chips zat te eten en televisie keek. De bewoners hadden de sleutel in de achterdeur laten zitten. De peuters die het huis van opa niet meer konden vinden, maakten van de gelegenheid gebruik om hun honger en dorst te stillen en uit te rusten van de lange zwerftocht. Onderwijl hadden ze de katten nog wel even gevoerd. De gelukkige ouders hebben de familie geholpen de woning weer netjes te maken en de schade, zo die er was, vergoed. De peuters kregen van de politie een beertje uitgereikt want toen ze bij papa en mama waren raakten ze toch wel overstuur, zoals dat zo vaak gaat bij kinderen die later pas beseffen wat er wel niet had kunnen gebeuren.

Harkstede: zwaar gewonde bij botsing
Een 46-jarige automobilist uit Groningen is zaterdagavond zwaar gewond geraakt nadat hij met zijn auto op een boom was gebotst op de Hoofdweg bij Harkstede. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis Zijn auto raakte totaal vernield. Tevens raakte de auto van een andere automobilist nog zwaar beschadigd toen deze achter op de onverlichte auto van de Stadjer botste. Hij, een 19 jarige inwoner van Gieten en een 17-jarig meisje uit Wittewierum die naast hem zat, kwamen met de schrik vrij. De bergingswerkzaamheden hebben enkele uren in beslag genomen. Zo lang is de weg afgesloten geweest voor het andere verkeer. Een bergingsbedrijf heeft de beide voertuigen afgevoerd. De verkeersdienst van de politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

Musselkanaal: aanhouding voor bedreiging en vernieling Een 21-jarige inwoner van Musselkanaal is zaterdagavond aangehouden voor het vernielen van een raam en de auto van zijn schoonouders, eveneens in Musselkanaal. Hij had problemen met zijn echtgenote, hetgeen hij wilde verhalen op zijn schoonouders. Hij bedreigde hen en bracht de genoemde vernielingen aan. Hij was zeer agressief en vermoedelijk onder invloed van alcohol. De politie heeft de man voor nader onderzoek ingesloten.

Heiligerlee: bromfietser gewond bij botsing
Een 16-jarige bromfietser uit Winschoten is zaterdagavond op de Hoethslaan in Heiligerlee gewond geraakt, nadat hij op de kruising met de Kloosterlaan in botsing kwam met een personenauto, bestuurd door een 18-jarige stadsgenoot. Hij verleende hierbij geen voorrang aan de automobilist. De bromfietser is met ernstige breuken aan zijn been en enkel overgebracht naar het ziekenhuis.

Vledderveen: ULV botst tegen container tijdens landing Een Ultra Licht Vliegtuigje is zaterdagmiddag bij de landing op het vliegveld aan de Aviaweg bij Vledderveen enigszins uit koers geraakt en tegen een container op een naast het vliegveld gelegen terrein gebotst. Hierdoor werd het vliegtuigje beschadigd. De piloot kwam met de schrik vrij. De luchtvaartpolitie stelt een nader onderzoek in. Inlichtingen kunnen worden verkregen via de persvoorlichting van de Korps Landelijke Politiediensten (0900-8844)

Enumatil: alcomobilist tegen de boom
Een 27-jarige automobilist uit Sneek strandde zaterdagavond op de Westerdijk bij Enumatil toen hij tegen een boom botste. Onderzoek gaf aan dat de man onder invloed van alcohol was. Aan het politiebureau gaf het analyseapparaat 1.2 promille alcohol aan. De politie maakt proces-verbaal op. De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Groningen: inbrekers aangehouden
Twee inbrekers, 26 en 41 jaar oud, beide wonende in Groningen, zijn zaterdagnacht aangehouden na een inbraak in een woning aan de Aquamarijnstraat in Groningen. De politie kreeg een telefoontje over een inbraak en trof beiden in de flat aan. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. Overigens hadden beiden, die bij de politie bekend staan als inbrekers, een telefoonkaart bij zich, waarmee ze in staat zijn te flipperen. Dit is domweg de kaart tussen de slotschoot en het slot te duwen waardoor de vergendeling open gaat. Dit is eenvoudig te voorkomen door de deur op het nachtslot te zetten.

Groningen: alcomobilist maakt brokken
Een 31-jarige automobilist uit Groningen heeft zaterdagmiddag op de Wibenaheerd in Groningen schade veroorzaakt aan enkele geparkeerd staande personenautos. Hij moest volgens zeggen uitwijken voor een kat, waarna hij tegen de autos botste. Hij bleek echter alcohol te hebben gedronken, hetgeen zijn rijgedrag mogelijk heeft beïnvloed gezien de hoeveelheid van 1.7 promille. Dit is meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid van 0.5. De beide geparkeerd staande autos zijn totaal vernield, evenals de auto van de betrokken bestuurder. Het rijbewijs van de Stadjer is ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Oude Pekela: inbraak schuurtje
De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van twee bromfietsen die uit een schuurtje achter een woning aan de Noordkante in Oude Pekela zijn ontvreemd Dit moet zijn gebeurd van vrijdag op zaterdag. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De schade bedraagt zeker 1500 Euro.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 02-06-2002 '
Lees ook