Korps: Groningen, plaats: Diverse 2-07-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 2 juli 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen, Hoogkerk: snelheidscontroles
In de Plataanlaan in Groningen heeft de politie maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Er werd van 1250 voertuigen de snelheid gemeten. Zeventig bestuurders reden sneller dan de toegestane maximumsnelheid van 70 km per uur. Ook in de Beneluxweg in Groningen heeft de politie controles gehouden. Hier zijn in totaal 850 voertuigen gemeten, waarvan veertig bestuurders sneller reden dan de maximumsnelheid van 70 km per uur. Ook op de A7 ter hoogte van Hoogkerk heeft de politie maandagavond een snelheidscontrole gehouden. Er werd van 1250 voertuigen de snelheid gemeten. Vijfennegentig bestuurders reden sneller dan de toegestane maximumsnelheid van 70 km per uur (wegens wegwerkzaamheden).

Groningen: man en vrouw aangehouden
De politie heeft maandag rond het middaguur een 31-jarige vrouw en een 33-jarige man, beide uit Groningen, aangehouden in de Stoeldraaierstraat. De twee hielden zich op in de Stoeldraaierstraat, waar zij alcohol dronken. Hierop is de man aangehouden. De vrouw reageerde op de aanhouding en begon te trekken en te duwen. Vervolgens is de vrouw ook aangehouden. Zij verzette zich tegen de aanhouding en is met veel duw- en trekwerk ook naar het bureau gebracht.

Groningen: man met harddrugs aangehouden
De politie heeft maandagmorgen in de Nieuwe Ebbingestraat een 29-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had ruim 3 gram dope op zak. Na verhoor aan het bureau is de man met een proces-verbaal weer vrijgelaten.

man met centrumverbod aangehouden
Maandagmiddag heeft de politie een 21-jarige man uit Groningen aangehouden . De man weigerde het terrein van een AZC aan de Laan van de Vrijheid te verlaten. De man had een centrumverbod. Na verhoor aan het politiebureau is de man vrijgelaten. De man is het bureau uitgedragen, omdat hij niet vrijwillig wilde vertrekken.

Groningen: frontale botsing, bestuurders naar ziekenhuis Bij een frontale botsing tussen twee personenauto, in een bocht van de Aduarderdiepsterweg in Groningen (Hoogkerk) zijn de beide betrokken bestuurders gewond geraakt. Het ongeval ontstond doordat een van de betrokken autos, bestuurd door een 47-jarige inwoner van Aduard, rijdende in de richting van zijn woonplaats vlak voor de bocht naar rechts in een slip raakte. Hij kwam daardoor op de linker weghelft terecht waar hij frontaal botste op de ander die vanuit tegengestelde richting naderde. Dit betrof eveneens een inwoner van Aduard (41). Laatstgenoemde raakte zwaar gewond aan zijn hoofd. De eerstgenoemde (47) liep daarbij borstklachten op. Beiden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Uit onderzoek bleek dat het weg vlak voor de bocht enigszins glad was, vermoedelijk veroorzaakt door olie op de weg. De brandweer heeft de beide chauffeurs uit de autos gehaald. Tevens heeft de brandweer de weg ontdaan van de dunne olielaag. De politie maakt proces-verbaal. .

Winschoten: autokraak, politie zoekt getuigen
De politie is op zoek naar getuigen van een autokraak die maandagavond tussen 18.15 en 18.30 uur heeft plaatsgevonden op de parkeerplaats aan de Venne in Winschoten. Het betrof een grijze personenauto. Na het inslaan van de ruit aan de bijrijderkant werd een mobiele telefoon en een laptop meegenomen. De politie heeft een signalement van een mogelijke dader, maar wil graag nog meer informatie. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Winschoten, telefoon 0900-8844.

Ranum: gewonden bij botsing
Bij een botsing tussen twee personenautos, maandagmiddag op de kruising Provincialeweg S5 met de S2 bij Ranum zijn de beide betrokken bestuurders gewond geraakt. Ze zijn met borst en hoofdklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Een van de bestuurders, een 59-jarige inwoner van Baflo, verleende op de kruising, komende van de richting Baflo geen voorrang aan de andere bestuurder, een 47-jarige inwoner van Houwerzij. Deze naderde de T-kruising vanuit de richting Winsum. De beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Wagenborgen: gewonden bij botsing
Bij een botsing tussen een bestelbus en een personenauto, maandagmiddag op de kruising van de Familie Bronsweg met de Provincialeweg N362 bij Wagenborgen, zijn een inzittende van de personenauto en de chauffeur van de bestelbus gewond geraakt. Ze zijn met inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de bestelbus, een 60-jarige inwoner van Wagenborgen, reed vanaf de Familie Bronsweg zo de kruising op en verleende daarbij geen voorrang aan de personenauto, bestuurd door een 51-jarige inwoner van Delfzijl. Beide autos waren totaal vernield. De brandweer heeft de gewonde uit de personenauto gehaald. De beide wrakken zij door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Boerakker: autos botsen
Bij een botsing op de kruising van de afrit van de A7 bij Boerakker met de Boerakkerweg zijn maandagmorgen twee autos zwaar beschadigd. Het ongeval gebeurde doordat de van de afrit komende automobilist, een 54-jarige inwoner van Nuis, geen voorrang verleende aan de over de Boerakkerweg rijdende automobilist, een 62-jarige inwoonster van Niekerk (Grootegast). De beide bestuurders bleven ongedeerd. De autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Ter Apelkanaal: aanrijding met geparkeerde auto Een 22-jarige man uit Ter Apelkanaal botste maandagmiddag met zijn vrachtauto op een geparkeerde personenauto. De vrachtautochauffeur reed over de Zandberg, komende uit de richting van de Kerklaan, en reed richting de Avebeweg in Ter Apelkanaal. De 46-jarige automobiliste uit Ter Apelkanaal had haar auto daar geparkeerd, met de voorzijde gekeerd in de richting van de Kerklaan. De vrachtwagenchauffeur remde zijn voertuig krachtig af om vier tegemoetkomende autos te laten passeren. Hierdoor gleed de achterkant van de vrachtauto naar links weg. Vervolgens botste de vrachtauto met de rechtervoorzijde tegen de rechtervoorzijde van de geparkeerd staande auto. De geparkeerde auto was total loss. Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf weggesleept.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)

Deel: ' Persberichten Regiopolitie Groningen 02-07-2002 '
Lees ook